Vă amintiți de știucile lui Dragnea? Grigore Baboianu nu mai este guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Cine i-a luat locul

Povestea pescărească despre știucile lui Dragnea și ale primului ministru Sorin Mihai Grindeanu a făcut înconjurul pescăriilor și chiar al României și are și un final: schimbarea lui Grigore Baboianu din funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei "Delta Dunării".
 
Baboianu a fost revocat ieri din funcție prin decizia primului ministru Sorin Mihai Grineadeanu numărul 363 publicată în Monitorul Oficial al României numărul 289 din 24 aprilie anul curent, la propunerea viceprim-ministrului, ministru al Mediului Grațiela-Leocadia Gavrilescu.

În locul său, prin decizia numărul 364 publicată în aceslași monitor a fost numit guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administrației Rezervației Biosferei "Delta Dunării” Mălin-Matei Mușetescu.

Grigore Baboianu fusese numit pe post prin decizie semnată pe 8 aprilie 2016 de primul ministru al României de atunci Dacian Julien Cioloș, dar exercita funcția din 11 martie după revocarea lui Lucian Simion.

Grigore Baboianu a mai fost guvernator al ARBD până în anul 2012 când și-a dat demisia.

Trebuie să facem precizarea că Grigore Baboianu a fost directorul Institutului de Cercetări și Proiectări Delta Dunării în perioada 1990-1992, director tehnic și director pentru management ecologic al ARBDD în perioada 1992-2003, director executiv adjunct al ARBDD în perioada 2003-2009, funcția de guvernator al Rezervației ocupând-o începând din luna februarie a anului 2009.

 
Vă mai amintiți povestea cu știucile lui Dragnea și Mihai Grindeanu?

La sfârşitul lunii martie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook că l-a învăţat pe premierul Sorin Grindeanu să pescuiască, prim-ministrul prinzând nouă ştiuci, ceea ce este „foarte bine pentru un începător” care nu a pus niciodată mâna pe lansetă. Dragnea a postat şi fotografii de la pescuit.


Grigore Baboianu, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, i-a criticat pe premierul Sorin Grindeanu şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul că, în loc să promoveze pescuitul sportiv, s-au lăudat cu zecile de ştiuci capturate în Deltă, iar presa a relalat declarațiile acestuia.

Liviu Dragnea a reacționat după criticile făcute de Grigore Baboianu la adresa sa și a premierului Sorin Grindeanu. Cei doi politicieni s-au fotografiat săptămânile trecute în Delta Dunării cu câteva exemplare de știucă.
 

„Am arătat captura, i-am dat drumul, n-am pupat-o. Dacă domnul guvernator consideră necesar, poate să-mi dea amendă”, a spus Liviu Dragnea, întrebat cum comentează criticile guvernatorului Rezervaţiei Delta Dunării.

 
”Domnul premier şi domnul preşedinte al partidului (n.r. PSD) au avut acele permise de intrare în Delta Dunării. M-aş fi bucurat dacă cei doi sau unul din ei arătând o ştiucă de dimensiunile... este un trofeu! Nu poţi să-l laşi să moară! Ar fi putut demonstrativ, să o arate, să o pupe, să-i dea drumul în apă. Să zică: «Domnule, aşa faceţi în Delta Dunării!». Dar, cu siguranţă, la următoarea descindere, un alt guvernator va putea să arate un astfel de exemplu din partea...”, a spus guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, la Europa FM.
 

Întrebat de ce vorbeşte despre un alt guvernator, Baboianu a răspuns: „Pai dacă dau astfel de exemple...”.

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a refuzat să spună unde anume au făcut premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD capturile de ştiuci.

Sursa foto: facebook.com
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Laurentiu Filipescu

25 Apr, 2017 12:46

Bravo domnule Baboianu, N-ati incredintat ca Romania mai are oamenii de caracter.

Articole asemanatoare

Lista completă a guvernatorilor Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Cine a avut mandatul cel mai îndelungat

03 Jun 2019 8924

Incendiile din Delta Dunării. Cauze, efecte şi soluţii. Pe cine acuză guvernatorul. Ce spune un fost guvernator (galerie foto)

11 Mar 2019 2828

Percheziții la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea

28 Jun 2016 2957

Primul ministru a numit guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei ”Delta Dunării”

09 Apr 2016 2963

Guvernatorul vechi devine nou. Rotirea cadrelor la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării

11 Mar 2016 3129