Va fi modernizat coridorul feroviar Predeal-București-Constanța. CFR alocă peste 5 milioane de lei (document)

  • Un studiu de fezabilitate de 5 milioane de lei va sta la baza modernizării coridorului feroviar Predeal-București-Constanța
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA organizează o licitație pentru atribuirea unui contract aferent elaborării unui studiu de fezabilitate.
Termenul limită este 3 august 2020, iar valoarea estimată a achiziției este de 5.224.890 lei.

Obiectul achiziției constă în elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru „„Implementarea măsurilor necesare funcționării sistemului ERTMS pe secțiunea de cale ferată Predeal-București-Constanța și extinderea sistemului GSM-R pe rețeaua primară de transport feroviar”. Prin Regulamentului (UE) 2017/6 privind planul de implementare la nivel european a Sistemului european de management al traficului feroviar (ERTMS - European Rail Traffic Management System) sunt stabilite termene clare pentru implementarea ERTMS pentru rețeaua transeuropeană Coridorul IV-N TEN-T, motiv pentru care sunt necesare servicii specializate pentru evaluarea situației actuale și pentru definirea necesarului de investiții pentru asigurarea funcționării în condiții optime și certificării ERTMS pe secțiunea de cale ferată Predeal-București-Constanța. Contractantul va purta întreaga responsabilitate pentru îndeplinirea corectă, în termen și de calitate a cerințelor descrise în caietul de sarcini.

Durata contractului este de 21 de luni. Sursa de finanțare pentru achiziția serviciului va fi asigurată de la bugetul de stat, din cadrul Titlului de cheltuială 58 „Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, aferente cadrului financiar 2014-2020”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Circulația feroviară a fost perturbată în stația CF Dej Călători de pe raza SRCF Cluj. S-a rupt pantograful unei locomotive

14 Jan 2024 610

Poliția Română Acțiuni pentru creşterea gradului de siguranţă pe infrastructura națională de căi ferate (FOTO)

15 Oct 2023 656

S-a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar electrificării liniei Constanța - Mangalia

14 Jan 2022 1391

CFR– Sucursala Regională Constanța a semnat un contract cu o societate din Cluj. Ce servicii va furniza cea din urmă

11 May 2021 3258

Un tren special de călători va fi pus în circulație în memoria inginerului Anghel Saligny

06 Jun 2014 3588