Vacanță în siguranță Părinţi, supravegheaţi copiii, pe plajă! Recomandările polițiștilor constănțeni

  • Polițiștii constănțeni vă sfătuiesc să aveți mare grijă de copiii dumneavoastră, iar în momentul în care veniți în vacanță la mare, să vorbiți cu aceștia despre cum ar trebui să procedeze în cazul în care se pierd pe plajă.
IPJ Constanța a făcut precizări importante despre faptul că că cei mici au nevoie constantă de supraveghere, pentru că o secundă de neatenție sau ignoranță se poate transforma într-un eveniment negativ.

Cu toții știm că vacanța la mare este un moment de relaxare, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Însă ceea ce nu pot uita părinții este faptul că cei mici au nevoie constantă de supraveghere, pentru că o secundă de neatenție sau ignoranță se poate transforma într-un eveniment negativ.

Aveți idee câți copii se pierd pe plajele de pe litoralul românesc? De la începutul sezonului estival și până în prezent, doar la nivelul Poliției stațiunii Mamaia au fost primite 10 sesizări de dispariții de minori de pe plaje.

Atunci când stau de vorbă cu polițiștii, majoritatea părinților au aceeași explicație: „Doar o secundă am întors capul”. Din nefericire, acea secundă poate avea un impact negativ pentru copilul care, odată pierdut, se trezește într-o mare de oameni necunoscuți.

Pentru preîntâmpinarea unor astfel de incidente nefericite, polițiștii constănțeni vă sfătuiesc să aveți mare grijă de copiii dumneavoastră, iar în momentul în care veniți în vacanță la mare, să vorbiți cu aceștia despre cum ar trebui să procedeze în cazul în care se pierd pe plajă. Astfel, în cazul în care se rătăcesc, învățați-i pe cei mici să meargă la polițiști, jandarmi, pompieri sau salvamari pentru a le cere ajutorul.

O altă idee ar fi să le atașați o brățară care să conțină numele și/sau numărul dumneavoastră de telefon sau măcar să rețină aceste informații, care sunt esențiale pentru identificarea lui. De asemenea, discutați cu aceștia să nu intre în panică și să nu se îndepărteze de locul în care se află. Nu permiteți ca vacanța dumneavoastră să se transforme într-o amintire neplăcută! , a transmis IPJ Constanța.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un afacerist din Brașov cere despăgubiri de 150.000 de euro pentru casa de vacanță pe care voia să o ridice în Mamaia. Ce s-a întâmplat cu procesul

18 Feb 2021 1639

Sondaj de opinie 60% dintre respondenți nu sunt de acord cu scurtarea vacanței de vară, propusă de fostul ministru Daniel Funeriu

15 Feb 2021 264

Deputatul PSD de Constanța Cristina Dumitrache critică măsurile de austeritate anunțate de guvernul Cîțu “Încalcă tot ce au promis în campania electorală”!

10 Feb 2021 2105

Sondaj de opinie Ați fi de acord cu scurtarea vacanței de vară la două luni?

08 Feb 2021 743

Primăria Municipiului Constanța Anunț pentru operatorii economici din stațiunea Mamaia

03 Feb 2021 698

Editorial Din nou, vacanță, și din nou despre învățământ, cu tristețe!

28 Jan 2021 2912

Cu familia, în vacanță la munte Andreea Bănică- „A fost cam greu la început să îmi intru în ritm, dar, zic că a meritat efortul!“

16 Jan 2021 1674

Gata cu vacanța de iarnă! De astăzi se reiau cursurile, tot online Reprezentanții elevilor solicită descentralizarea deciziei redeschiderii școlilor

11 Jan 2021 893

Făgădău, în iunie 2020 – „Dragi colegi, vă vor scădea veniturile“ Peste 120 de angajați ai Primăriei Constanța își caută dreptatea la Tribunal

11 Jan 2021 2439

Banc Un turist în vacanţă îl întreabă pe un localnic...

05 Jan 2021 1759

Monica Dajbog, MAI „Au fost identificate 3.656 de persoane care nu purtau masca de protecție“ (video)

28 Dec 2020 2114

FC Viitorul a încheiat vacanţa şi s-a reunit la baza sportivă a Academiei Hagi

28 Dec 2020 2390

Joshua Ruse, de la Academia Hagi La cinci ani, un puşti îndrăgostit de fotbal a descifrat tainele TouchBall

24 Dec 2020 3797

Și-a venit vacanța de iarnă, cu libertate limitată de interdicții

23 Dec 2020 873

Fotbaliștii Academiei Hagi își perfecționează tehnica cu TouchBall. Metodă revoluționară, implementată în întreaga lume

09 Dec 2020 2654