Vasile Dîncu, întrevedere cu ministrul francez al forțelor armate la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Vasile Dîncu, foto: Facebook/ Vasile Dîncu
 
  • Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut marți, 14 iunie, în Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, o întrevedere cu noul ministru francez al forțelor armate, Sébastien Lecornu.


Agenda de discuții a inclus subiecte referitoare la cooperarea bilaterală, precum și în cadrul NATO și UE, cu accent pe eforturile aliate de consolidare a posturii de descurajare și apărare de pe flancul estic al Alianței, Noul Concept Strategic al NATO și deciziile importante care urmează să fie luate în perioada următoare, în cadrul reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, respectiv Summit-ul NATO de la Madrid.

De asemenea, ministrul român al apărării a reiterat aprecierea pentru eforturile Franței, în calitate de națiune cadru, pentru constituirea grupului multinațional de luptă din România, punctând importanța demersului pentru securitatea întregii Alianțe.

În ceea ce privește colaborarea în cadrul Uniunii Europene, au fost salutate rezultatele pozitive înregistrate de Franța pe timpul Președinției Consiliului UE, care urmează să se încheie la finalul acestei luni, cu repere importante pentru consolidarea rolului Uniunii.


De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre situația de securitate regională, manifestând sprijinul constant pentru Ucraina.

 La finalul întrevederii, cei doi miniștri au semnat, în prezența prim-ministrului Nicolae Ionel Ciucă, o scrisoare de intenție privind cooperarea celor două ministere ale apărării în domeniul înzestrării Forțelor Navale Române cu echipamente navale de ultimă generație, necesare îndeplinirii misiunilor la Marea Neagră.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naționale prezent la festivitatea de absolvire a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”

29 Jul 2022 448

Ministrul Vasile Dîncu „Ziua de 29 iulie are o însemnătate aparte pentru fiecare român, fiind cea în care celebrăm Imnul Național al României“

29 Jul 2022 671

Tineri sportivi ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale

27 Jul 2022 379

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu președintele Comisiei de Apărare a Adunării Naționale din Franța

21 Jul 2022 483

De Ziua Aviației Române, ministrul Apărării aduce un omagiu militarilor decedați în catastrofa aeriană din județul Constanța

20 Jul 2022 394

Ministrul Vasile Dîncu, prezent la susținerea lucrărilor de licență de către absolvenții Academiei Forțelor Terestre

19 Jul 2022 451

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa la ceremonia militară și religioasă prilejuită de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

19 Jul 2022 450

Ministrul apărării naționale, la reuniunea aniversară „Femeile, pacea și securitatea”. Când va avea loc evenimentul

15 Jul 2022 496

Militarul căruia i-a fost furată arma a fost trimis în judecată! Iată care sunt acuzațiile. Modificări importante pentru militari anunțate de ministrul Apărării (VIDEO+FOTO)

15 Jul 2022 15425

Înotătorii juniori ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale. Ce mesaj le-a transmis campionilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Jul 2022 537

Întrevedere a ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la NATO Discuții în jurul adoptării unui nou Concept Strategic al Alianței Nord-Atlantice

11 Jul 2022 452

Conducerea MApN, la Black Sea Security Forum. Evenimentul va aborda implicațiile noului Concept Strategic al NATO

07 Jul 2022 514

Ministrul Apărării, întâlnire cu absolvenții români ai academiilor militare din SUA, promoția 2022 „Sunteți generația care va avea ca misiune principală modernizarea Armatei României”

05 Jul 2022 442

Iohannis, Dîncu și Petrescu vor participa la Summit-ul NATO de la Madrid

28 Jun 2022 489

Dîncu, întâlnire cu studenții participanți la programul „Descoperă România instituțională”

27 Jun 2022 473