Vasile Dîncu „Majorarea procentajului din PIB pentru Apărare va conduce la accelerarea modernizării Armatei României“

Vasile Dîncu, foto: Facebook/ Vasile DîncuMinistrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a efectuat, vineri şi sâmbătă, o vizită de informare în garnizoana Iaşi.

La Batalionul 151 Infanterie „Războieni” s-a a discutat cu activul de comandă al „Lupilor Negri”, unitate de elită a armatei române, care, de aproape 30 de ani, reprezintă cu onoare România în misiuni internaționale în Angola, Irak și Afganistan, despre activitățile planificate în domeniul instruirii și misiunile de antrenament desfășurate recent, precum și despre exercițiile la care aceștia vor lua parte.

Ce spune Vasile Dîncu Armata României desfășoară, în prezent, un program de modernizare profundă, care îi va asigura pentru multă vreme, de acum înainte, tehnologia și tehnica de luptă modernă de care are nevoie, în condițiile provocărilor de securitate care se manifestă în regiunea noastră. De anul viitor, vom avea un nivel sporit de alocare bugetară, care ne va permite să accelerăm cele mai importante dintre programele de achiziții.

Dar cea mai importantă resursă a noastră este, fără nicio îndoială, resursa umană. Fără oameni suficienți, bine pregătiți, bine motivați, care să beneficieze de condiții decente atât la locul de muncă, precum și acasă, alături de familii, nu putem vorbi despre o strategie de modernizare realistă și eficientă. Reiterez ceea ce am mai spus și în alte rânduri: performanța profesională trebuie motivată la nivelul celorlalte armate NATO.

Avem nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul militar și civil care încadrează structurile armatei noastre, de măsuri care să asigure pensii echitabile asigurate tuturor rezerviștilor, indiferent de data trecerii în rezervă. Acestea nu sunt promisiuni de nivel politic, ci priorități ale mandatului meu de ministru.

Acestea au fost mesajele mele pentru militarii cu care m-am întâlnit, vineri și sâmbătă, în garnizoana Iași, dar și pentru angajații din toate structurile Armatei Române care își fac datoria față de țară, dar, în același timp, sunt preocupați de viața lor de zi cu zi.

Am fost prezent, la Iași, la sediul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, unitate care a împlinit, în acest an, 145 de ani de la înființare, și am discutat cu echipa de comandă despre activitatea curentă a brigăzii, dar și despre și nivelul de dotare cu echipamente și tehnică militară.


Militarii de aici au sprijinit, încă de la început, activitatea Centrului logistic de stocare și distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenței umanitare către Ucraina de la Suceava. Le-am mulțumit pentru tot ce au făcut aici. Demonstrăm, prin acțiunile fiecăruia dintre noi, solidaritate față de poporul ucrainean târât în acest război crud și nedrept și sunt sigur că aici, la Iași, atât de aproape de Ucraina, emoția este mult mai intensă.

La Batalionul 151 Infanterie „Războieni” am discutat cu activul de comandă al „Lupilor Negri”, unitate de elită a armatei române, care, de aproape 30 de ani, reprezintă cu onoare România în misiuni internaționale în Angola, Irak și Afganistan, despre activitățile planificate în domeniul instruirii și misiunile de antrenament desfășurate recent, precum și despre exercițiile la care aceștia vor lua parte.

Împreună cu echipa de conducere a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” am vorbit despre nevoia de modernizare a infrastructurii, de dotarea cu aparatură performantă a unităților de medicină militară din întreaga țară și de proiectele pentru ca acest domeniu să poată răspunde cât mai bine nevoilor existente în contextul de securitate actual.

Am vizitat, de asemenea, ansamblul clădirilor care au aparținut Școlii Fiilor de Militari, prima instituție militară de învățământ de acest tip, complex inclus în lista monumentelor istorice din județul Iași, dar și Cercul Militar și Muzeul Militar Iași, două instituții care sunt cuprinse într-un plan de dezvoltare și extindere, în cadrul unui proiect multianual încadrat tematic și arhitectural în ansablul de cladiri istorice din Copou, proiect eligibil pentru finanțare prin fonduri europene.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Convorbire telefonică a miniștrilor român și israelian ai apărării. Ce subiecte au fost discutate

27 May 2022 497

Proiect legislativ pentru îmbunătățirea cadrului de salarizare a personalului din MApN

27 May 2022 592

Ministerul Apărării anunţă că a fost reluată activitatea de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR

24 May 2022 381

Acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Portugheze privind cooperarea în domeniul apărării, semnat de cei doi miniştri ai apărării

19 May 2022 334

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, la deschiderea BSDA 2022

17 May 2022 585

Ministrul Apărării România are nevoie de submarine pentru că „Marea Neagră s-a aglomerat, este plină de rechini“

11 May 2022 736

Vasile Dîncu. Achiziția corvetelor s-a amânat încă o dată

29 Apr 2022 612

MApN Secretarul de stat pentru politica de apărare, vizită de lucru în Spania, în contextul organizării viitorului Summit NATO

29 Apr 2022 685

Vasile Dîncu, mesaj de Ziua Veteranilor de Război „Punem eroii înaintea noastră și Țara înaintea tuturor!”

29 Apr 2022 442

Ministrul apărării din Bulgaria, în vizită oficială în România

28 Apr 2022 486

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu „Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova“

27 Apr 2022 565

Vasile Dîncu a participat la reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, în Germania

26 Apr 2022 637

25 aprilie - Ziua Forțelor Terestre. Mesajul ministrului Apărării Naționale

25 Apr 2022 694

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, întrevedere cu ministrul de externe ucrainean

22 Apr 2022 572

Ministrul apărării naționale, întâlnire cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos

21 Apr 2022 558