Vasile Moldoveanu, cetăţean de onoare al municipiului Constanţa Făgădău - „Poate nu am ştiut să arătăm respect valorilor oraşului“ (galerie foto + video)

Municipiul Constanţa are, de ieri, trei noi cetăţeni de onoare. Cu votul unanim al consilierilor locali, tenorul Vasile Moldoveanu, campioana europeană la tenis de masă Eliza Samara, şi contraamiralul în retragere Niculae Ştefan au primit, ieri, titlul de „Cetăţean de onoare”. Proiectele în acest sens au fost iniţiate de primarul interimar Decebal Făgădău.
 
În opinia şefului administraţiei publice locale, acordarea acestor titluri reprezintă „recunoaşterea meritelor a trei constănţeni care au dus nu doar România peste tot pe glob, ci şi Constanţa. Fac referire la maestrul, la tenorul Vasile Moldoveanu, la Eliza Samara, campioana noastră la tenis de masă, şi la domnul contraamiral Niculae Ştefan”, a menţionat Decebal Făgădău. De altfel, primarul interimar al municipiului Constanţa a recunoscut public faptul că a fost extrem de onorat să iniţieze proiectele de hotărâre respective, deoarece fac trimitere la „trei oameni care au demonstrat competenţe profesionale, calităţi morale şi nu au uitat niciodată faptul că sunt din Constanţa, reprezintă Constanţa, indiferent de meleagurile pe care le-au străbătut în carierele dânşilor”.

Gest apreciat

În intervenţia sa din cadrul şedinţei de Consiliu Local, primul menţionat de primarul interimar Decebal Făgădău a fost tenorul Vasile Moldoveanu, cel care, la invitaţia cotidianului ZIUA de Constanţa, a revenit în oraşul natal după 60 de ani, gest care nu a fost trecut cu vederea nici de edilul-şef. „Vreau să le mulţumesc celor de la cotidianul ZIUA de Constanţa pentru că au făcut un gest de reparaţie faţă de maestrul Moldoveanu. Trebuie să recunosc, noi, ca administraţie, poate nu am ştiut de multe ori să arătăm respectul cuvenit valorilor oraşului nostru. Încurajez toate ziarele, toate televiziunile ca, atunci când descoperă oameni care au avut o contribuţie remarcabilă în promovarea oraşului nostru, să procedeze la fel”, a declarat Decebal Făgădău, în plenul Consiliului Local Municipal Constanţa.

Citeşte şi

La invitaţia cotidianului ZIUA de Constanţa
Tenorul Vasile Moldoveanu revine, astăzi, acasă

„E teribil de emoţionant!“
Celebrul tenor Vasile Moldoveanu şi-a revăzut după 60 de ani locurile natale (galerie foto)

Maestrul Vasile Moldoveanu va reveni la Constanţa pentru un master class
Postscriptum la o mare sărbătoare

 
Reamintim că artistul român s-a născut la Constanţa, pe 6 octombrie 1935, a urmat cursurile Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, a studiat Canto la Conservatorul „Ciprian Porumbescu“ din București şi a concertat pe cele mai prestigioase scene ale lumii: operele din Viena, Stuttgart, Munchen, Paris, Covent Garden din Londra, precum şi Metropolitan Opera din New York.
 
Referitor la cei trei noi cetăţeni de onoare ai municipiului Constanţa, primarul interimar Decebal Făgădău a concluzionat: „Pentru mine, ei sunt modele. Aş dori ca generaţia care vine să înveţe din modul respectuos cu care ei au privit viaţa, munca, din perseverenţa lor. Sunt oameni care întotdeauna au privit încrezători înainte, învăţând foarte bine istoria şi cultura oraşului nostru“.
 
Momentul decernării titlurilor de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, precum şi impresiile celor a căror valoare a fost recunoscută pot fi vizualizate în înregistrarea video ataşată.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Odagiu Didi

28 Nov, 2015 17:39

Dragii nostrii Consilieri Locali, poate va ganditi sa faceti acelasi lucru si cu Maestrul Gheorghe Parnica - violonist remarcabil ce a reprezentat folclorul dobrogean inca de acum cateva decenii si continua sa o mai faca cu multa maestrie, ne-a fost mentor si exemplu, a condus ansamblul reprezentativ al judetului - Brauletul (Plaiuri Dobrogene) si a incantat mii de turisti straini si romani cu acordurile lui minunate de vioara si cu repertoriul dumnealui de aur! Timpul nu sta pe loc si ar fi pacat sa nu i se recunoasca meritele acum cat inca mai este printre noi! Sa ne traiesti Maestre!

Articole asemanatoare

Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru europarlamentare

21 Mar 2024 604

Echinocțiul de primăvară 2024 marchează începutul primăverii astronomice

20 Mar 2024 477

Modificări importante în cadrul societății Roxcris Efect SRL Constanța

05 Mar 2024 361

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului la mesajul transmis de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

25 Feb 2024 969

Tulcea Sportul românesc, în doliu! Primul kaiacist român campion olimpic s-a stins din viață

20 Feb 2024 705

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se reuneşte în şedinţă pe data de 29 februarie. „Răzvrătirea și indisciplina“ ÎPS Teodosie, pe ordinea de zi

10 Feb 2024 1165

Schimbări în cadrul societății Media Zoom SRL Constanța! Ce decizii a luat asociatul firmei

10 Feb 2024 569

Dublu eveniment cultural la Constanța Vernisajul expoziției artistului Vasile Filip „Un an la Tomis” organizat alături de lansarea ediției speciale a revistei Tomis (GALERIE FOTO)

05 Feb 2024 705

Ședința CLM Constanța Situația unui teren de pe strada Vasile Alecsandri din Constanța, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

30 Jan 2024 691

Arhiepiscopia Tomisului reacționează după mesajul purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române

10 Jan 2024 723

Transportatorii vor să încheie protocoale cu asiguratori din afara ţării pentru poliţe RCA

10 Jan 2024 1086

Avarie la Medgidia! A fost întreruptă furnizarea apei! Ce cartier este afectat

09 Jan 2024 662

Constanța Cine sunt polițiștii care au făcut uz de armă pentru a prinde un suspect de furt (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Dec 2023 3309

Fostul director al unui colegiu din Iași, trimis în județată pentru fapte de corupție. Ce acuzații i se aduc

18 Dec 2023 680

LIVE TEXT Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța premiază elevii participanți la concursul de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu” (GALERIE FOTO+DOCUMENT)

08 Dec 2023 1392