Vasile Zelcă este noul preşedinte al SNPPC!

Vasile Zelcă este noul preşedinte al SNPPC! În perioada 16-19 decembrie se desfășoară congresul.


Ieri, 17 decembrie au avut loc alegerile, și în urma votului acordat s-a stabilit că Vasile Zelcă este președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și al Federației Sindicatelor Naționale al Polițiștilor și personalului Contractual România. 




Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, acesta a declarat:  


 

Sunt noul președinte al Sindicatului Național al Poliţiştilor și Personalului Contactual România, la nivel de țară. În perioada 16-19 decembrie se desfășoară congresul.




Ieri, 17 decembrie, au avut loc alegerile, și în urma votului acordat de colegii noștri din toată țara, s-a stabilit că sunt președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și al Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual România. 


Despre Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual 




Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual este cel mai mare sindicat din Romania si singurul cu reprezentativitate proprie la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.




Intemeiat la 21 decembrie 2004, SNPPC s-a dezvoltat, in timp, formand Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din România (FSNPPC), cea mai mare organizatie de profil, cu reprezentativitate in domeniul ordinii si sigurantei publice gestionate de catre Ministerul Afacerilor Interne, partener de dialog social al MAI, negociator si semnatar al acordurilor si contractelor colective privind raporturile de serviciu.




SNPPC are, in prezent, 74 de birouri teritoriale si peste 40.000 de membri in toata tara. Prin extindere si numar de membri, SNPPC este cel mai important sindicat din Inspectoratul General al Politiei, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera si din multe alte structuri ale MAI.




Scopul SNPPC, enuntat de primul articol din statutul sau, este de a proteja drepturile  si de a reprezenta interesele profesionale, economice si sociale, culturale si sportive ale membrilor sai, prevazute in legislatia nationala, in tratatele, acordurile si conventiile internationale la care Romania este parte, in contractele colective de munca si in legislatia muncii din domeniu.




In sprijinul membrilor sai si familiilor acestora, pentru a le oferi ajutor atunci cand au cea mai mare nevoie, SNPPC a infiintat Fundatia Sfantul Nicolae - Ocrotitorul Politistilor.  Printre cele mai importante obiective umanitare ale organizatiei, se numara, pe langa intrajutorarea politistilor, acordarea de sprijin pentru persoanele defavorizate, promovarea identitatii nationale, identificarea si promovarea tinerelor talente in diverse domenii cultural-artistice, stiintifice si sportive.




SNPPC este cea mai mare si mai puternica organizatie sindicala din domeniul ordinii publice. Prin complexitatea actiunilor derulate, prin parteneriatele si afilierile importante, prin implicarea sociala si umanitara autentica si prin vocea puternica pe care o reprezinta, SNPPC isi consolideaza permanent aceasta pozitie, in sprijinul membrilor sai, atat la nivel individual, cat si la nivel colectiv.



In realizarea scopurilor sale, SNPPC a dezvoltat parteneriate puternice la nivel local, national si european. FSNPPC este  afiliata la cea mai mare confederatie sindicala din Romania, CNS Cartel ALFA, iar presedintele organizatiei noastre detine si functia de vicepresedinte al Biroului executiv Cartel ALFA.




De asemenea, suntem membri fondatori ai EPU - European Police Union, cea mai importanta organizatie de profil, recunoscuta la nivelul Uniunii Europene, unde detinem functia de vicepresedinte, prin trezorierul general al FSNPPC, Staicu Claudiu Florin.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări la Legea privind funcţionarea Poliţiei Române! Ce semnal de alarmă trage comisarul șef Vasile Zelca, liderul SNPPC

05 May 2022 1918

Cu cât se vor majora salariile polițiștilor în 2022. Ce spun reprezentanții SNPPC

25 Apr 2022 1981

ZIUA-n amiaza mare Vasile Zelca, debut de mandat furtunos în fruntea Sindicatului Național al Polițiștilor - „Dacă am avea dreptul la grevă, nu știu pe unde ar mai scoate cămașa guvernele”

15 Jan 2022 9786

ZIUA-n amiaza mare” Președintele SNPPC, Vasile Zelca, despre lupta polițiștilor în prima linie a stării continue de alertă și activitățile de verificare a carantinaților și izolaților

14 Jan 2022 2046

Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, la „ZIUA-n amiaza mare”

13 Jan 2022 2545

Polițiștii reiau seria protestelor în stradă! Iată care sunt principalele revendicări

28 Aug 2021 2104

Semnal de alarmă după arestarea polițiștilor din Pitești Liderul SNPPC Constanța, Vasile Zelcă – „Polițiștii vor fi timorați în a mai imobiliza persoane“

20 Apr 2021 7155

Sindicatul polițiștilor din Constanța își caută dreptatea în instanță. Procese pe bandă rulantă pentru drepturile salariale

01 Jun 2019 2293

Fostă jucătoare, în prima ligă. Convocată la Naţională Cine este Roxana Solcan, surpriza campionatului de fotbal al poliţiştilor din Constanţa (galerie foto)

27 Apr 2019 4671

UPDATE. Imagini de la eveniment.Polițist din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Cernavodă, implicat într-un accident rutier. În ce stare este polițistul (galerie foto + video)

16 Sep 2018 14635

Teren din retrocedări Constănţenii de pe strada Primăverii au dat în judecată Consiliul Local. Cer anularea HCL-urilor şi a investiţiei Black Sea Design Concept (documente)

27 Aug 2018 7136

Modificări în capitalul social al societății Ro Lamb Export SRL

21 Jul 2018 1979

Se pichetează sediul IPJ Constanța. Cine, când și de ce. Câți polițiști sunt așteptați (foto+document)

10 Mar 2018 3937

Vasile Zelcă, liderul SNPPC, ne-a spus cine este polițistul din județul Constanța a cărui fotografie a impresionat o țară întreagă

03 Mar 2018 62429

Polițiștii pregătesc un protest de amploare în București de Ziua Poliției Române. Ce revendicări au oamenii legii

22 Feb 2018 2446