Vergil Chițac- „Ar trebui să dispară toate cele 3000 de PUZ-uri aprobate în ultimii 20 de ani“. Mesajul postat de primarul municipiului Constanța


Primarul municipiului Constanța, a realizat o postare pe facebook în care și-a exprimat nemulțumirea față de PUZ-uri:

„Dragi constănțeni, am mai spus-o și o repet: nu îmi plac PUZ-urile. Din punct de vedere legal, SUNT OBLIGAT să supun votului Consilului Local propunerile de PUZ-uri pe care mi le înaintează cetățenii, chiar dacă aparatul de specialitate din Primărie le avizează negativ. PUZ-urile pe care le vedeți învârtite prin presă NU ÎMI APARȚIN.

Vreau să fie clar pentru toată lumea: faptul că supun aprobării Consiliului Local aprobarea unor PUZ-uri noi (neconcepute de mine sau de Primărie) sau prelungirea unora vechi nu înseamnă că sunt de acord cu respectivele PUZ-uri. Înseamnă doar că fac ceea ce legea mă obligă să fac: să le supun aprobării Consiliului Local.

Dragii mei, sunt unicul inițiator al revocării unora dintre cele mai dăunătoare PUZ-uri care au sluțit orașul în interesul proprietarilor de terenuri. Iar pe ordinea de zi a primei ședințe a Consiliului Local se află proiectul meu de revocare a altor două PUZ-uri ticăloase: Mamaia și Palazu Mare. În plus, ca alternativă pentru consilierii care poate nu s-au lămurit încă dacă revocările sunt legale sau nu (deși au aprobat deja revocarea PUZ Veterani și a altora), am propus și suspendarea lor, nu doar revocarea. Și vă asigur că mai urmează și altele.

Din punctul meu de vedere, ar trebui să dispară toate cele 3000 de PUZ-uri aprobate în ultimii 20 de ani, iar în locul lor să apară un PUG de la care să nu mai deroge nimeni, niciodată. Iar până la PUG să ne folosim de PUZ-uri elaborate exclusiv de municipalitate și exclusiv în interes public. Aceasta este soluția.

Constănțeni, repet: eu sunt OBLIGAT DE LEGE să supun votului Consiliului Local aceste PUZ-uri, indiferent de avizele negative pe care le dăm și indiferent de cât de mult suntem împotrivă. Mai departe, ca și până în prezent, decizia finală aparține în totalitate Consiliului Local.

Vă mulțumesc.“

Sursă foto: Facebook/ Vergil Chițac

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat De 7 ani se luptă pentru un loc de parcare pentru persoane cu handicap. Primarul Constanței, reclamat la Avocatul Poporului! (DOCUMENT)

26 Sep 2023 365

Primăria Constanța are o nouă organigramă. Cine sunt directorii, șefii de servicii și de birouri din echipa primarului Chițac? (DOCUMENT)

26 Sep 2023 1118

Primăria Constanța vrea să delege mai multe terenuri către Confort Urban. Iată de ce (DOCUMENT)

25 Sep 2023 516

Vergil Chițac, despre explozia în Marea Neagră, în zona portului Sulina- „Originea este în interior“

20 Sep 2023 542

Dr. Halichidis, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! S-a stabilit data pronunțării

19 Sep 2023 669

Banca Națională a României, în proces cu Primăria Constanța, la București! Când începe procesul

18 Sep 2023 2082

Proces la Tribunalul Constanța pe cel mai contestat regulament al administrației Chițac! Judecătorii întreabă de avizul IPJ pe regulament

11 Sep 2023 3469

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, la ceas aniversar! Împlinește 61 de ani

10 Sep 2023 1672

În urma reoganizării vor avea loc testări profesionale Primăria Constanța are o nouă organigramă! De când intră în vigoare? (DOCUMENTE)

06 Sep 2023 3809

Licitații publice Millennium Development SRL fostă Millennium Games SRL câștigă un contract de la Primăria Constanța. Legături cu edilul Chițac! (DOCUMENT)

29 Aug 2023 1056

Terenul din centrul Constanței pe care voia să-l cumpere tatăl prietenului fiului primarului Chițac, scos la licitație de Primărie

23 Aug 2023 14855

Desființare construcție nelegală Primăria vrea să recupereze bani de la Clubul Sportiv Constructorul Constanța

18 Aug 2023 647

Stiri Constanța Mesajul lui Vergil Chițac cu ocazia „celei mai mari sărbători a verii“

15 Aug 2023 2412

Știri Constanța Au fost recepționate lucrările de renovare a căminului de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”

13 Aug 2023 744

Este oficial! Primarul Chițac a semnat exproprierea a trei terenuri din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

11 Aug 2023 13103