Vergil Chițac „Ce punem pe primul loc, omul sau mașina?”

  • Primarul Vergil Chițac face noi declarații privind situația locurilor de parcare.
  • Primarul spune că scopul regulamentului parcărilor nu este de a-i taxa pe oameni, ci de a descuraja traficul și staționarea mașinilor în zona centrală a orașului.

„Dragi constănțeni, vă rog să-mi spuneți părerea voastră. Vă doriți un oraș în care spațiul public să fie folosit pentru plimbare, relaxare și recreere? Sau un oraș ale cărui străzi, trotuare și spații verzi lasă impresia unui târg auto permanent?

Suntem în situația în care avem 150 de mii de mașini și 30 mii de locuri de parcare. Ca sa echilibrăm balanța e nevoie să construim parcări noi, dar și să  reducem numărul de mașini. Dacă numărul de mașini va continua să crească, nu vom reuși vreodată să corectăm acest dezechilibru. Vă rog să vă gândiți cât teren, câți bani și cât timp am consuma dacă am alege să acoperim toată nevoia de locuri de parcare. Și până la urma care ar fi rezultatul? Un oraș plin de parcări, plin de mașini? Asta ne dorim?

Scopul mult disputatului regulament nu este de a-i taxa pe oameni, ci de a descuraja traficul și mai ales staționarea mașinilor în zona centrală a orașului. Constănțenii au alternativa unui transport public îmbunătățit, a bicicletelor puse la dispoziție gratuit, a soluțiilor de mobilitate urbană oferite de operatorii privați (taximetre, ride-sharing, rent-to-ride).

Gestionarea eficientă a spațiilor de parcare existente va da posibilitatea tututor să beneficieze de ele și va genera venituri din care putem amenaja parcări noi. Tarifele propuse exact asta sunt, o propunere. În regulament este stipulat că ele se aprobă de către consiliul local. Consilierii pe care i-ați ales, au dreptul și responsabilitatea să stabilească un tarif optim atât pentru buzunarul dumneavoastră cât și pentru nevoile bugetare de a finanța construcția de noi parcări.

Revin însă la ce v-am întrebat la început. Ce punem pe primul loc, omul sau mașina?”, a postat primarul Vergil Chițac pe pagina sa de Facebook.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Calin

27 Feb, 2021 21:40

Atata timp cat propunerea (oricat ar fi ea doar o propunere) nu a venit cu solutii mai practice si mai rezonabile decat ceea ce a existat anterior, nu vad de ce a fost transmisa publicului. Ce om normal ar fi reactionat altfel decat au reactionat constantenii? In afara de faptul ca propunerea ce ni se baga pe gat nu este deloc rezonabila, sa ne spuna domnul primar daca-si aduce aminte de recesiunea economica in care ne-a bagat pandemia si cum considera domnia sa ca este bine pentru buzunarul cetateanului. In propunere nu este numai vorba de anumite locuri centrale ci de un regulament al parcarilor din intreg orasul, prin care primarul doreste sa le ceara bani multi tuturor celor care doresc sa-si parcheze autoturismul langa blocul de domiciliu. Personal eu unul consider ca asta este o greseala imensa, care n-ar fi trebuit facuta de cineva care a castigat alegerile prin promisiunea ca va face lucrurile mai bine decat cel dinate. Nu mi se pare ca lucrurile merg mai bine, ci dimpotriva, ca foarte multi regreta alegerea facuta.

Articole asemanatoare

Pe un butoi cu pulbere! Direcția de Asistență Socială din Primăria Constanța are doi directori executivi - unul pe funcție și altul în concediu de odihnă!

17 Apr 2021 1537

Amplă acțiune de plantare de copaci la Constanța! Unde au loc evenimentele (galerie foto)

16 Apr 2021 559

Primarul Chițac îi invită pe constănțeni la o acțiune de plantare de copaci în parcul Tăbăcărie

15 Apr 2021 659

Primăria Constanța este bună de plată! Directorul suspendat de primarul Chițac a câștigat procesul

13 Apr 2021 2514

Chițac a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Constanța. Ce măsuri intră în vigoare

13 Apr 2021 1089

A fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Ce măsuri se aplică în Constanța începând de mâine

10 Apr 2021 2085

„Pretențiile“ lui Chițac de la Mazăre! Euro și dolari. Sumele defalcate pe dosare

10 Apr 2021 1658

Dosarul Retrocedărilor U.A.T. Municipiul Constanța a intentat acțiune civilă pentru recuperarea prejudiciului

06 Apr 2021 996

Șapte cauze au fost înregistrate pe rolul Tribunalului. Primăria Constanța vrea să recupereze în civil prejudiciile din dosarul Retrocedărilor

06 Apr 2021 458

Bursele de merit au crescut „bizar” cu 50%. Vergil Chițac va trimite auditul primăriei în școlile din Constanța din cauza numărului de burse

27 Mar 2021 1464

Nemulţumiri la Constanţa Memoriu „pentru ca municipiul să nu rămână fără singura pistă de atletism!”

24 Mar 2021 3742

Comandamentul Litoral 2021, la pas prin stațiunea Mamaia. Ce nereguli au descoperit

23 Mar 2021 736

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe strada Corneliu Coposu din Palazu Mare îi cer primarului Chițac să nu autorizeze construcția unui bloc în cartier

23 Mar 2021 2754

Primarul Vergil Chițac a aflat de ce este scăzută natalitatea în Constanța

22 Mar 2021 843

Sondaj de opinie Ați renunța să circulați vinerea, în Constanța, cu mașina personală, pentru a crea un mediu mai curat?

22 Mar 2021 841