Vergil Chițac Despre autorizații de construcții în zone fără drumuri și utilități



Astăzi, Vergil Chițac a postat pe pagina sa de facebook informații privind autorizația de construcție în zone fără drumuri si utilități.


Acesta a scris despre cartierele Palazu Mare si Compozitorilor, unde sunt  "noroaie până la gleznă" din cauza acordării autorizatiilor de construcție "fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri".

Iată mesajul transmis de primarul Vergil Chițac:

Părți importante rezidențiale din cartierele Palazu Mare sau Compozitorilor și mai sunt și altele au străzi desfundate.

Oameni care au cheltuit o mulțime de bani și și-au construit case frumoase, când ies din ele intră în Evul Mediu...în noroaie până la gleznă.

Au fost emise Autorizații de Construcție fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri, fără să fie trasat un aliniament. Practic domeniul public care ar trebui să fie strada și trotuarele au acum forme geometrice complet neregulate.

Nicidecum nu se poate construi drum pe acolo...nu se respectă nici o regulă.

Ieri i-am convocat la sediul primăriei pe cetățenii din zona Palazu Mare, străzile: Păpădiei, Salviei, Rozelor și Socului și le-am arătat variante de străzi în scheme, trasate după principiul ca pierderile să fie minime.

Cei mai mulți dintre ei au acceptat să cedeze suprafețe din propriul teren.


Dacă vor accepta toți , va trebui ca ulterior să fie întocmite acte notariale, să fie refăcute documentațiile cadastrale, să fie reactualizat domeniul public cu noile suprafețe, să fie recalculate impozitele pentru noile suprafețe. În paralel vom trece la acțiunea de construire a străzilor...carosabil, trotuare, borduri.

Dacă sunt cetățeni care nu vor atunci va mai trece timp pentru a le expropria suprafețele de teren pentru cauză de utilitate publică.
Uitați ce greu e să repari ceva făcut anapoda? Înțelegeți de ce nu o să semnez Autorizații de Construcție în zone fără drumuri și utilități? De asta!

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac câștigă definitiv procesul deschis Fiscului, în urma unei amenzi civile aplicate de judecători Primarului Municipiului Constanța (MINUTA)

27 Mar 2024 450

Primarul Vergil Chițac „Au fost finalizate lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Corpului C3 de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanța“ (VIDEO)

26 Mar 2024 551

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Republicii Franceze în România, în vizită la Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 479

Mesajul primarului Constanța, Vergil Chițac, de Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 451

Primarul Vergil Chițac „Fiecare mesaj de susținere mă determină să continui să lupt pentru schimbarea la față a Constanței“

24 Mar 2024 682

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 615

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac „Amenajarea de noi locuri de parcare a fost o prioritate a mandatului meu“

23 Mar 2024 448

Primarul Vergil Chițac „Parcul de la Gară a fost și a rămas un simbol al orașului“ (VIDEO)

21 Mar 2024 692

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 737

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1379

Decizie de ultimă oră Viorela Mirabela Călin pierde procesul în fața primarului Vergil Chițac!

19 Mar 2024 549

Primarul municipiului Constanța „Lucrările de reabilitare a parcului de la Gară progresează“ (VIDEO)

18 Mar 2024 682

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1963

LIVE VIDEO+TEXT Vergil Chițac consideră că Florin Mitroi îl poate ajuta să câștige al doilea mandat la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 882

Vergil Chițac - „Candidez pentru al doilea mandat de primar al Municipiului Constanța“

15 Mar 2024 1044