Vergil Chițac, despre SCBI „Cum l-am putut eu minți pe ministrul Rafila când am aflat despre pretinsa situație a clădirii în același timp cu domnia sa!?”

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Un protest ce a avut la bază redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase (SCBI) s-a petrecut în municipiul Constanța, sâmbătă, 26 martie, pe platorul Insituției Prefectului - Județul Constanța.

La manifestație au participat circa 250 de persoane, printre care și reprezentanți ai SCBI, care au militat pentru redeschiderea unității medicale și pentru accesul la îngrijiri de specialitate.  

Una dintre infirmierele indisponibilizate a menționat că a lucrat pe toată perioada pandemiei, aflând printr-o scrisoare primită prin poștă despre decizia de închiere a activitiății, nefiind întrebați sau anunțați în prealabil că toate contractele de muncă au încetat. 

În acest context, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac face apel la „pledoarie pentru rațiune și cumpătare în problema Spitalului de Boli Infecțioase”, argumentând, printr-o postare pe pagina de Facebook, că el nu „l-a mințiti” pe Alexandru Rafila, descoperind, cu ocazia vizitei ministrului, situația reală a clădirii. 

„Constat cu uimire că în mass media și chiar în declarațiile politice ale unor lideri locali se acreditează ideea că eu l-aș fi mințit pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cu privire la situația reală a clădirii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Mai exact, se susține că i-aș fi ascuns acestuia faptul că îmi doresc să demolez clădirea SCBI, folosindu-mă în acest scop de o expertiză care a fost făcută la comandă! Vreau să clarific toate aceste aspecte redând câteva secvențe din vizita ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la Constanța.

Domnul ministru a ajuns la SCBI pe 11 ianuarie, iar expertiza a fost recepționată de conducerea spitalului pe data de 12 ianurie. Deci, la acea oră, nu aș fi avut cum să-i ascund ministrului un document, pentru că nu-l dețineam.

Dar ce mă surprinde cel mai tare este că la aceeași întâlnire la care am fost prezenți atât subsemnatul cât și ministrul Alexandru Rafila au participat inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Constanța, Harry Boiangian, și profesorul Dragoș Vintilă, autorul expertizei și, printre altele, s-a discutat și despre concluziile acestei expertize.

De față cu reprezentanții sindicatului și cu conducerea SCBI s-a arătat care este situația clădirii, iar profesorul Dragoș Vintilă și-a susținut lucrarea cu argumentele sale.


Deci toată lumea aflată în Sala Studenți de la SCBI cunoștea din 11 ianuarie situația clădirii. Subsemnatul am fost singurul contrariat de concluziile expertizei, chestionându-l pe profesorul Dragoș Vintilă referitor la cum este posibil să fie diferențe atât de mari între concluziile sale și cele ale unei expertize făcute clădirii cu foarte puțin timp anterior.

În concluzie, cum l-am putut eu minți pe ministrul Rafila când am aflat despre pretinsa situație a clădirii în acelasi timp cu domnia sa!? Cred că unii deținători de bloguri merg prea departe cu mistificarea adevărului.

Profit de ocazie pentru a adresa un apel la rațiune și la cumpătare, atât în declarațiile politice, cât și în așa zisele dezvăluiri. Subiectul Spitalului de Boli Infecțioase nu trebuia să ajungă subiect politic!

Toate acete lupte intestine ale personalului Spitalului de Boli Infecțioase create pe fondul ieșirilor publice ale unor persoane fără niciun fel de competența profesională în reabilitări de spitale arse au fost speculate de toate partidele politice și transformate în atacuri împotriva subsemnatului, cu scopul unic de a se acumula capital politic. Asemenea atitudini nu fac bine tocmai Spitalului de Boli Infecțioase.

Vă asigur că am făcut și fac tot ce-mi stă în putință pentru a repune clădirea în funcțiune cât mai repede la standardele de calitate din 2022”, se arată în postare. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța cumpără consumabile și servicii de mentenanță pentru imprimante și copiatoare

07 Jul 2022 338

Constanța Vergil Chițac, despre terenurile care vor fi expropriate pe Aleea Lupeni

05 Jul 2022 431

Primarul și ANL-urile din Constanța! Când se judecă procesul

04 Jul 2022 583

Complex modern la Vaslui. Constanța a optat pentru varianta mai ieftină de bazin olimpic! (DOCUMENTE)

02 Jul 2022 921

Editorial „Cocălărism” în floare în stațiunea Mamaia. „Eu nu ascult manele, dar la o petrecere merge”

30 Jun 2022 2117

Un nou termen pentru spitalul modular. Vergil Chițac - „Până la sfârșitul acestui an, trebuie să fie amplasat și funcțional”!

30 Jun 2022 636

Primarul Chițac – „Ștefan cel Mare, un proiect cu multe probleme!”

29 Jun 2022 2205

Vergil Chițac - „Prețul orei de parcare în centrul unui oraș civilizat trebuie să fie cât prețul unei cafele” !

29 Jun 2022 2248

Administrația Fondului Imobiliar Constanța va administra Cazinoul, Sala Polivalentă și noul stadion

29 Jun 2022 512

Primarul Chițac despre tranzacția extrajudiciară încheiată cu Garden Shop anchetată de procurori - „E foarte bine că DNA anchetează, când va ajunge la o concluzie o sa aflăm cu toții”

29 Jun 2022 659

Decebal Făgădău, chemat la judecată de Municipiul Constanța prin Primar! Sunt vizați și foști consilieri locali. Despre ce este vorba

29 Jun 2022 1957

USR Constanța îi arată din nou pisica lui Vergil Chițac - „Primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța”!

29 Jun 2022 909

Primarul Vergil Chițac, mesaj de Ziua Navigatorului „Gândurile mele se îndreaptă astăzi către toți marinarii și către toți cei care își dedică viața mării“

25 Jun 2022 486

Constanța Primarul Vergil Chițac anunță construirea unui bazin olimpic în zona viitorului bulevard Madrid

24 Jun 2022 1429

UPDATE Stere Hira este director interimar la Confort Urban SRL. Ședinta de CA s-a încheiat!

24 Jun 2022 1316