Veste tristă pentru rockerii din Vama Veche. Se închide unul dintre cele mai iubite baruri

Arca Vama Veche Sursa foto Facebook/Arca Bar
 
  • Administratorii paginii Arca Bar, un loc cunoscut și apreciat din Vama Veche, au anunțat joi, 10 martie, într-o postare închiderea localului.


Ușor, ușor,Vama Veche se schimbă. Rockerii și-au luat adio de la Epava, La Pirați, iar acum s-a închis și Arca. 


Barul Arca a luat ființă la 1 mai 2014 și este locul în care rockerii și bikerii din toată țara își dădeau întâlnire în zilele de vară.

„Arca nu e doar un loc, noi nu suntem doar o poveste, Arca… e o stare!” spun administratorii localului.

Arca este un loc al prieteniei, al „metalelor”, al amintirilor frumoase. 

Vama Veche este iubită de oameni de toate vârstele și din toate categoriile sociale. În acest loc încă există o atmosferă prietenoasă. În Vamă, „prințul și cerșetorul” stau la aceeași masă, savurând o bere și ascultând acorduri de chitară. Pe strada principală stă Jaguarul, cântărețul rebel care a ajuns pe scena Românii au Talent și este un adevărat simbol al stațiunii. Motocicliști îmbrăcați în piele turează motoarele și stau la povești. 

Vama Veche este acea gură de aer proaspăt pentru cei care vor să evadeze din jungla orașului. Este un loc plin de povești. Un loc al libertății și al rebeliunii, o amintire frumoasă pentru mulți oameni. Este locul iubirilor de-o vară, al muzicii de calitate, al versurilor lui Tudor Chirilă. De fapt, Vama nu este doar un loc. Este mult mai mult. Este o emoție, o stare. La fel este și Arca.
 

Iată postarea de pe pagina de Facebook Arca Bar!

„Dragii nostri,

 
Sunt inexistente si goale, lipsite de sens, cuvintele care sa va exprime ceea ce este acum in sufletul nostru! Tristete, durere, parere de rau? Absolut inutile…
Un loc fizic se poate descrie, mai mult sau mai putin, niste scanduri, cateva banci, un etaj, muzica, noi, oamenii din spate, nisipul de pe jos si vederea spre mare! Strada Falezei, numarul 2, Vama Veche.
Dar o vibratie, o traire, cum o descrii? Pentru ca ceea ce este Arca, o stiti si voi, e mult mai mult decat doar un loc, e un fenomen, e o stare…
Cum ati pune voi in cuvinte asteptarea de peste an, gandurile, nerabdarea pana la prima bere din Mai, sau privirile acelea dintre noi, cei care ne stiam sau nu, la coada la bere, sau dupa o cafea, metalul adevarat din mijloc de noapte si pink floydul de la prima raza de soare? Concertele, praful de nisip sub picioare, pletele ude din mare, motoarele, privirile celor care treceau si nu ne stiau, ei acolo in strada, noi toti aici in bar? Cum descrii sentimentul ca melodia ce se aude tare te reprezinta, ca spune lucrurilor pe nume, ca apartii, ca esti inteles, ca ai ajuns undeva, “acasa” si ca de acolo nu mai trebuie sa pleci mai departe… !?
Sunt cuvinte care sa exprime aceste lucruri? Sunt lucruri in viata mai importante decat aceste trairi? Nu! Sau mai bine spus, pentru noi nu!
Locul Arca Bar se inchide. Nimic tragic in spate, nu a tinut de noi, am facut tot ce am putut, insa conform intelegerii, contractului, proprietarul a decis folosirea locului inspre alta destinatie. Suparati pe el pentru asta? Nu! Am dat mana, am multumit frumos pentru tot ce a fost si mergem mai departe…
 
Cat despre noi toti si ce va fi “maine”, inca nu stim! Daca povestea noastra va continua? Asa am vrea! Cand, cum, sub ce forma? Nici asta nu stim, dar ne straduim, promitem!
 
Voua insa, va multumim! Pentru fiecare venire, ca a fost o data, de doua sau mai multe ori, ca ati stat doar un weekend, o saptamana sau toata vara, pentru ca voi ati venit, noi am existat! Nu fiti tristi! Povestile incep si se sfarsesc, au capitole, au finaluri. Dar am decis cu totii deja, Arca nu e doar un loc, noi nu suntem doar o poveste, Arca… e o stare!
Poate sa ne opreasca cineva dorul de aceasta stare, legaturile dintre noi, metalul, toti anii impreuna?
Ne-am dori sa ne ramaneti aproape, pagina de facebook ramane activa, ne revedem pentru moment aici! Sunt inca multe fotografii care asteapta sa fie scoase din acesti 8 ani impreuna, multe melodii inca nespuse, e povestea noastra, “casa” noastra, care pentru moment, aici, asa, merge mai departe…
Din inima, pentru tot, va multumim!”- Arca Bar



Reacțiile nu au întârziat să apară, iar urmăritorii paginii împărtășesc în secțiunea de comentarii amintiri și încurajări:

“Multumesc, Arca, pentru cat mi-ai daruit.

Esti plina de sufletele noastre, cei care am baut o bere la bar, care am răsuflat usurati ca in sfarsit am ajuns in Vama, si care ne-am lasat putin din sufletul greu, acolo, iar tu ne-ai primit si ne-ai facut sa plecam mai vindecati acasa.

Esti magica Arca”

“Mulțumim pentru că s-a întâmplat! 

Nu ne rămâne decât să sperăm că, undeva, cumva, se va mai întâmpla! ❤”



Citește și: Fotoreportaj Viața boemă la rulotă în Vama Veche. Libertate și aventură pe malul mării

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

1 Mai în avans la Vama Veche, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 490

APM Constanța Undă verde pentru edificarea unui bar în Vama Veche

11 Apr 2024 494

Polițiștii de imigrări din Constanța au escortat patru bărbați la aeroportul Henri Coandă. Iată pentru ce

11 Apr 2024 485

Centrul Infotrafic Transport agabaritic pe ruta Constanța - Vama Veche

07 Apr 2024 469

Firme Constanța Zaradise-Adiuvo SRL, preluată de Omer Ünlü! Sediul social din Vama Veche, schimbat în București

05 Apr 2024 479

Verificări ANPC pentru pregătirea minivacanței de din luna mai în zonele turistice din România

03 Apr 2024 461

IPJ Constanța Diferența de vârstă în relații poate duce la bătăi și închisoare

03 Apr 2024 563

Justiție Constanța Trimis în judecată pentru că și-ar fi arătat bărbăția pe plajă, la Vama Veche! Dosarul, amânat

02 Apr 2024 592

Firme Tulcea Pensiunea Pescarul Vânător SRL, din Crișan, preluată de Ciprian Mihailov, administratorul La Rogojini SRL, din Vama Veche

01 Apr 2024 550

Știri Constanța Un șofer care se deplasa pe o stradă din satul 2 Mai, tras pe dreapta de Poliție

30 Mar 2024 459

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 600

În județul Constanța Autoturism, căutat de autoritățile din Marea Britanie, descoperit de poliţiştii de frontieră din Vama Veche

25 Mar 2024 801

Constanța ABADL pregătește sectoarele de plajă pentru sezonul estival 2024 (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 532

Atenție, șoferi! Infotrafic anunță un transport agabaritic pe ruta PTF Vama Veche – DN 39 – municipiul Constanța

20 Mar 2024 462

În județul Constanța Trafic restricționat pentru camioane în PTF Vama Veche

19 Mar 2024 554