Vestea renașterii Cazinoului din Constanța a ajuns și peste hotare! „Dacă pereții aceia ar putea vorbi, aș sta treaz toată noaptea să-i ascult“

Imaginea Cazinoului și reacțiile stârnite - sursa foto: Facebook.com
  • Peste 34.000 de aprecieri, inimioare și reacții uimite, peste 700 de comentarii și circa 5.500 de redistribuiri însoțesc imaginea holului de intrare a Cazinoului pe pagina Abandoned Places, de pe Facebook.com.
  • Mai mult, informațiile privind restaurarea Cazinoului, împărtășite în comentariile ce însoțesc imaginea, au făcut înconjurul lumii, oameni din toate colțurile globului bucurându-se de vestea renașterii!
„Dacă pereții aceia ar putea vorbi, aș sta treaz toată noaptea să-i ascult“
 
„Iubesc meșteșugul celor care au lucrat la astfel de capodopere vechi! Eu sunt, la rândul meu, un bătrân artizan!“
 
„Ador întreaga frumusețe sculptată în aceste pietre. Nu știu din ce an este construcția, dar mi-ar plăcea să-i cunosc povestea, este demnă de admirat clădirea“Acestea sunt doar câteva dintre comentariile pe care bătrânul Cazino din Constanța, acum aflat în plin proces de reabilitare și restaurare, le-a provocat în comunitatea virtuală.
 
O imagine a Cazinoului a fost recent distribuită pe o pagină internațională a locurilor abandonate, de pe platforma de socializare virtuală Facebook, și a stârnit mii de reacții.
 
Peste 34.000 de aprecieri, inimioare și reacții uimite, peste 700 de comentarii și circa 5.500 de redistribuiri însoțesc imaginea holului de intrare a Cazinoului pe pagina Abandoned Places (pe Facebook.com), afișată la data de 17 martie 2023.
 
Mai mult, informațiile privind restaurarea Cazinoului, împărtășite în comentariile ce însoțesc imaginea, au făcut înconjurul lumii, oameni din toate colțurile globului bucurându-se de vestea renașterii!
 

„Visam să cumpăr și să reabilitez eu Cazinoul“
 
„Absolut uimitor!“, a scris un utilizator dintr-o altă țară.

 
„Nu este abandonat! Cazinoul din Constanța este în proces de restaurare“ – este vestea împărtășită în comentarii care, la rândul său, a stârnit zeci de reacții.
 
„Ce veste minunată!“
 
„Mi-ar plăcea mult să-l văd după ce este restaurat!“, spune un utilizator.
 
„Acum opt ani visam să cumpăr și să reabilitez eu Cazinoul. Este o clădire foarte frumoasă!“, este de părere un alt admirator al Cazinoului.
 
„Aproape că pot să văd cu ochii minții oamenii faimoși și petrecerile care au avut loc în această uimitoare construcție. Oameni îmbrăcați minunat, urcând și coborând scara, acompaniați de muzică fermecătoare“
 
„Ostentativ, grandios și ușor copleșitor ... dar tot aș cumpăra clădirea dacă circumstanțele fizice și fiscale ar fi favorabile“


 
Acestea sunt doar câteva dintre reacțiile născute în spațiul virtual, printre utilizatori din lumea întreagă, de imaginea Cazinoului din Constanța, cu holul său principal, scara și celebrele candelabre.
 
În prezent, clădirea se află în plin proces de restaurare, reabilitare, consolidare și modernizare, întreprinse de compania bucureșteană Aedificia Carpați (lider de asociere), alături de Remon Proiect SRL, Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL.
 
Mai multe despre spectaculoasa transformare a Cazinoului din Constanța, despre munca migăloasă și dedicată a constructorilor, dar și despre avansarea lucrărilor de reabilitare puteți citi mai jos
 
Imagini ce intră în istorie
Spectaculoasă transformare a Cazinoului din Constanța! Migăloasa muncă a constructorilor, comprimată în cinci minute de vizionare (VIDEO+FOTO)


Sursa foto: Faceboo.com - pagina Abandoned Places


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Editorial
Cazinoul din Constanța, cu toată viteza înainte spre renaștere!

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet Naționala masculină și feminină a României luptă la Constanța pentru un loc la Campionatul European de Baschet 3x3

06 Jun 2023 781

Fotoreportaj Sejururile estivale la Constanța și Mamaia. La pas, printre amintiri de-acum un secol, din timpul regilor, dar și din comunism (GALERIE FOTO)

04 Jun 2023 844

Editorial Cazinoul din Constanța – „Reparăm o mare rușine și o nedreptate istorică“

08 May 2023 1159

Nova Company SRL trebuie să facă PUD dacă dorește supraetajarea imobilului din Mamaia

06 May 2023 782

Cât vor achita turiștii și constănțenii în sezon pentru un loc de parcare în Stațiunea Mamaia și în municipiul Constanța

04 May 2023 2325

Vești bune pentru Cazinoul din Constanța! Ministerul Dezvoltării a făcut anunțul

26 Apr 2023 945

Cele mai bune cazinouri cu bonusuri de Book of Ra

18 Apr 2023 761

Apartament construit în urmă cu 90 de ani scos la vânzare în zona Cazinoului din Constanța. Incredibil cât costă acesta

13 Apr 2023 19624

Dosarul societății care a documentat reabilitarea Cazinoului din Constanța, ajuns la Curtea de Apel Iași. Se reaudiază martorii!

11 Apr 2023 1072

Editorial Cazinoul din Constanța trebuie restaurat! Vocile deținuților politici care i-au trecut pragul trebuie făcute auzite

13 Mar 2023 1353

Proiectul de realizare a branșamentului electric aferent Cazinoului a revenit unei companii din Brașov (DOCUMENT)

12 Mar 2023 1178

Senat Modificări în legislația privind reclamele audio-video pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri sportive!

01 Mar 2023 1058

Au fost ridicate băncile de odihnă de pe Faleza Cazino din Constanța! Mobilierul urban, în curs de recondiționare (FOTO)

28 Feb 2023 1882

Două hoteluri vor răsări în stațiunea Mamaia, zona Cazino! Au fost eliberate autorizațiile de construire

09 Feb 2023 2629

Partidul condus de Viorica Dăncilă a organizat un marș pentru pace la Constanța (VIDEO)

29 Jan 2023 2186