Vești bune pentru investitorii din Delta Dunării! Ce act normativ important a semnat ministrul Turismului


Prin ordin de ministru, Bogdan Trif, Ministrul Turismului, a venit în întâmpinarea celor care își doresc să investească și să dezvolte zona Deltei Dunării.

Noul act normativ special dedicat investitorilor în turismul din Deltă facilitează construcția de pensiuni agroturistice și implicit accesarea de fonduri pentru dezvoltarea turismului pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Astfel, suprafața de teren aferentă unei pensiuni agroturistice din Deltă scade de la minimul de 1000 mp, la minimul de 200 mp. Noua prevedere era necesară pentru că această zonă este limitată ca suprafață de uscat, iar vechile condiții de dezvoltare turistică făceau imposibile majoritatea investițiilor în una dintre cele mai atractive zone din țara noastră, dar și din Europa. Așadar și cei care dețin suprafețe mici de teren în Deltă, înconjurate sau traversate de apele Dunării, pot dezvolta de acum, pensiuni agroturistice și pot primi bani pentru investiții.
 
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a discutat astăzi cu președintele Consiliului Județean Tulcea despre aceste noi facilități și a cerut autorităților locale să creeze la rândul lor condiții pentru atragerea de noi investitori și pentru dezvoltarea cât mai rapidă a Deltei Dunării și implicit a zonelor limitrofe.

 

“Orice construcție de tip agroturistic în zona Biosferei Deltei Dunării va fi pemisă de acum chiar dacă zona de uscat se va întinde doar pe 200 mp, însă doar în condițiile și sub prevederile stricte de protecție a mediului, faunei și florei din Deltă. Sunt susținătorul dezvoltatorilor în turismul românesc, dar rămân cel mai îndârjit protector al zonelor naturale din România. Nu voi tolera nicio abatere de la regulile de mediu, pentru că sunt adeptul proiectelor turistice sustenabile, durabile și dedicate generațiilor viitoare.” a precizat Ministrul Turismului, Bogdan Trif.


Ministrul a răspuns astăzi invitației reprezentanților Consiliului Județean la inaugurarea celui mai mare restaurant plutitor care va naviga pe apele Dunării. În acest context, ministrul a ținut să se întâlnească, înainte de deschiderea sezonului estival, cu autoritățile și operatorii turistici din Constanța, Tulcea și Delta Dunării alături de care a dezbătut problemele cu care se confruntă astăzi turismul din zonă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Mondială a Apei, marcată la Tulcea (FOTO)

22 Mar 2024 587

ARBDD Întâlnire cu fermierii din zona brațului Chilia privind desfășurarea activităților agricole și creșterea animalelor în Delta Dunării

15 Mar 2024 394

Administratia Rezervației Biosferei Delta Dunării Pelicanii creți, deja la clocit pe Insula Ceaplace! (VIDEO)

12 Mar 2024 518

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt puternic! Lista localităților vizate

12 Mar 2024 462

Operațiune de salvare în Delta Dunării Doi adulți și un copil, surprinși de un incendiu de vegetație uscată

10 Mar 2024 663

Noi resurse valorificabile în perimetrul Rezervației Biosferei ”Delta Dunării”

07 Mar 2024 366

Garda de Coastă Peste 1.000 metri de plase mono-filament cu 243 kilograme de pește scoase dintr-o zonă strict protejată a Biosferei Deltei Dunării

01 Mar 2024 402

ARBDD Cuiburi artificiale pentru dumbrăvence în Rezervația Biosferei Delta Dunării (FOTO)

28 Feb 2024 534

Întâlnire și discuții la ARBDD pe tema gestionării șacalului auriu în Delta Dunării

24 Feb 2024 515

Centrul Muzeal Eco-Turistic „Delta Dunării” din municipiul Tulcea găzduiește expoziția „Pești marini și oceanici”

22 Feb 2024 695

Pompierii din Tulcea, prietenii copiilor din Deltă. Vizită educativă la Școala din Letea (FOTO)

20 Feb 2024 412

Prognoza INHGA pentru debitele Dunării în perioada 17 - 24 februarie

18 Feb 2024 534

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 644

Fondul de Garantare a Creditului Rural cere insolvența Grupului de Fermieri Delta Dunării Cooperativa Agricolă

11 Feb 2024 644

Licitații Tulcea Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării cumpără combustibil pentru energie și încălzire. Detalii despre firma câștigătoare (DOCUMENT)

06 Feb 2024 706