Vicepremierul Sorin Grindeanu Ordonanţă de Urgenţă în ceea ce priveşte plafonarea preţurilor la energie

  • Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat vineri, la Timişoara, că săptămâna viitoare se va veni cu o Ordonanţă de Urgenţă în ceea ce priveşte plafonarea preţurilor la energie pentru consumatorii casnici şi necasnici, pentru a preveni falimentul firmelor şi şomajul.Grindeanu a dat exemplul CFR, care a plătit pe energie electrică, pe tot anul trecut, aproximativ 90.000.000 de lei, iar ultima factură pe care a primit-o a fost de 40.000.000 de lei, pentru o singură lună. 

"La începutul săptămânii a avut loc o discuţie la nivel de coaliţie, legat de plafonări de preţuri şi de tot ceea ce ţine de energie.


Cred că se vor finaliza toate aceste lucruri în zilele următoare, iar săptămâna viitoare vom putea veni cu o Ordonanţă de Urgenţă pe tot ceea ce înseamnă preţuri la energie atât pentru consumatorul casnic cât şi pentru ceilalţi consumatori, fie că vorbim de imm-uri sau de mari consumatori.


Exemplul (facturii CFR, n.r.) este sugestiv şi spune şi altceva: că trebuie să ne adresăm tuturor categoriilor, pentru că dacă nu se vine cu soluţii şi pe partea economică, efectele sunt cele pe care nimeni nu şi le poate imagina acum, de la scumpiri legate de alimente la falimentul multor agenţi economici, ceea ce va duce la şomaj.Toate aceste aspecte cu privire la consumatorul casnic şi necasnic sper că vor fi clarificate prin această OUG de săptămâna viitoare", a detaliat vicepremierul Sorin Grindeanu.
În altă ordine de idei, legat de preţul la gigacalorie şi de problemele conexe companiei de termoficare Colterm din Timişoara, vicepremierul a declarat că în momentul în care va fi discutată problema sprijinului de la Guvern va încerca să vină cu argumente. "Fiecare oraş are specificul său. La Timişoara lucrurile stau mai prost decât în alte oraşe", a încheiat Sorin Grindeanu.  
Foto Facebook/ Sorin Grindeanu


Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pas important pentru creșterea gradului de confort și de siguranță rutieră în România! Vizată și Autostrada A 2 București-Constanța

18 May 2022 534

Ministrul Transporturilor Anunțul de participare la licitația pentru achiziţionarea trenurilor electrice, trimis spre publicare

13 May 2022 477

Sorin Grindeanu, despre proiectele pentru a valorifica potențialul României „Trebuie să realizăm rolul pe care îl are Portul Constanța și să-l dezvoltăm“

02 May 2022 569

Ministrul Transporturilor anunță operaționalizarea rapidă a liniilor de cale ferată din Portul Galați

26 Apr 2022 733

Trei contracte noi pentru Aeroportul Mihail Kogălniceanu Directorul Bogdan Artagea - „Constănțenii preferă Bucureștiul, cu toate că la Constanța sunt cele mai mici tarife” (VIDEO)

20 Apr 2022 1282

Ministrul Sorin Grindeanu Restricțiile pe podul peste Brațul Borcea, prelungite. Specialiştii au descoperit probleme la structură

19 Apr 2022 844

Constanța Ce spune ministrul Grindeanu cu privire la proiectul Alternativa Techirghiol

19 Apr 2022 797

„Nu văd altă destinație decât fier vechi” LIVE TEXT. Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu, discuții despre sistemul feroviar din Portul Constanța (GALERIE FOTO și VIDEO)

19 Apr 2022 2048

LIVE. TEXT Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu semnează contracte cu fonduri europene, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO și VIDEO)

19 Apr 2022 1177

Vizită importantă la Constanța. Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, prezenți la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

18 Apr 2022 1208

Undă verde pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța

14 Apr 2022 599

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu „România are acum un rol extrem de important pentru fluxul de mărfuri spre și dinspre Ucraina sau Republica Moldova“

12 Apr 2022 501

Sorin Grindeanu „Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră”

11 Apr 2022 829

Sorin Grindeanu după vizita la Constanța Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanța! (GALERIE FOTO)

01 Apr 2022 1035

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, la Constanța Despre reabilitarea căilor ferate din Portul Constanța. De ce nu a putut ministrul să răspundă la o întrebare (VIDEO)

30 Mar 2022 1518