Victimele accidentului de pe A4 sunt în stare foarte gravă. Adulții au picioarele amputate. Copilul este stabil

Un teribil accident rutier a avut loc în această după amiază pe AUtostrada A4 în dreptul localității Cumpăna. Un autoturism înmatriculat în județul Brașov a intrat în parapetul median iar șoferul și soția sa, pasager de pe scaunul din dreapta au fost grav răniți. Pe bancheta din spate se afla un copil de 6 ani care a fost de asemenea rănit. 

Potrivit dr. Bogdan Cîmpineanu, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în urma unui accident rutier cu urmări tragice, s-au prezentat la Unitatea de Primire a Urgențelor trei pacienți, soț, soție și copil.

”Pacienții au fost disgnosticați cu leziuni severe: pacientă cu amputație bilaterală de gambe, pacientul cu amputație de gambă stângă și cu leziuni serioase care pun în discuție lezarea severă a pachetului vascular-nervos la gamba dreaptă. Copilul se află în procedură de investigație și se află într-o stare stabilă. Din păcate nu același lucru îl putem scpune și despre pacienții adulți care se află în Secția de Tearapie Intensivă sub observația unei echipe interdisciplinare care încearcă să stabilizeze funcțiile vitale și să le salveze viețile. Pacienta cu ambele membre amputate traumatice, iar bărbatul cu un membru amputate, iar pentru al doilea medicii fac eforturi să îl slaveze.” - a declarat medicul Bogdan Cîmpineanu. 


Momentan nu se pune problema transferării pacienților la un spital din capitală, medicii de la SCJU Constanța făcând tot posibilul să le salveze viețile. 

UPDATE: Comunicat al SCJU Constanța

Starea celor doi pacienți răniți grav în urma accidentului rutie produs pe A4 și transportați la Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța rămâne în continuare critică. Pacienții sunt instabili hemodinamic.

Femeia are amputație bilaterală la nivelul genunchilor iar bărbatul are fractură deschisă de femur drept,și amputație la nivelul genunchiului stâng. Cel de- al treilea pasager al autoturismului, minorul, este conștient, a fost investigat și va rămâne sub observație.

La nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța s- a format o echipă medicală mixtă formată din specialiști ortopezi, chirurgie vasculară și chirurgie plastică care depune toate eforturile pentru stabilizarea și salvarea pacienților.


Citește și: 

UPDATE Accident teribil pe autostrada A4. O persoană încarcerată. Intervine elicopterul SMURD (galerie foto+video)
 
Poliţist-erou. Coliş Aurelian este poliţistul care a ajuns primul la cumplitul accident de pe autostrada A4 (galerie foto+video)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Patru persoane rănite într-un accident între Tariverde și Cogealac! Elicopterul SMURD, chemat în ajutor

01 Apr 2024 1085

Accident rutier pe Autostrada A4 pe sensul Agigea – Ovidiu! Traficul, îngreunat în zonă (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 1238

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Militar condamnat, la Constanța, cu executare, iar un civil cu suspendare

20 Mar 2024 2589

IGPR InfotraficTrafic reluat pe DN 7

15 Mar 2024 390

IPJ Bistrița-NăsăudAlcoolul și urmările lui

05 Mar 2024 321

Accident rutier în Constanța. Motociclist sub influența alcoolului, implicat

04 Mar 2024 766

IPJ BuzăuAccident rutier

04 Mar 2024 458

UPDATE Planul Roșu de Intervenție activat după un accident rutier în județul Constanța. Mai multe persoane, implicate (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 5946

Incredibil Tractor cu remorcă filmat în timp ce circula pe contrasens pe Autostrada A4 Agigea-Ovidiu! (VIDEO)

20 Feb 2024 1516

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de pe bulevardul Aurel Vlaicu! Un tânăr a murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Feb 2024 6852

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A1 Deva-Nădlac

30 Jan 2024 390

Accident rutier pe DN 14 B. Copii răniți în urma impactului (FOTO)

22 Jan 2024 819

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 4

17 Jan 2024 322

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

16 Jan 2024 394

Mai multe persoane printre care și doi copii, rănite într-un accident în Prahova! Două victime, resuscitate

15 Jan 2024 857