Actualitate

Victor Negrescu - ”România este pregătită pentru preluarea Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării”


România va prelua, la 1 noiembrie 2018, Președinția Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), urmând ca țara noastră să își exercite mandatul timp de un an până la 30 octombrie 2019. În acest context Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a organizat recent o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanții administrației publice locale din cele 12 județe dunărene pe tema pregătirii pentru exercitarea mandatului țării noastre la conducerea SUERD.

Reuniunea a fost organizată la inițiativa ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și a vice-premierului Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în contextul pregătirii viitoarei Președinții SUERD cu scopul de a consulta reprezentanții administrațiilor publice locale referitor la temele și calendarul activităților propuse de cele două ministere de resort.

Acțiunea a reprezentat o continuare a seminarelor de informare privind axele de finanțare organizate în toamna anului 2017 și a întâlnirii de lucru cu reprezentanții societății civile din luna februarie 2018.

În cadrul întâlnirii, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezentat invitaților temele prioritare și obiectivele propuse de țara noastră în timpul exercitării mandatului Președinției SUERD. Victor Negrescu a menționat importanța implicării administrațiilor publice locale în găzduirea unor reuniuni și evenimente tematice și utilizarea acestor oportunități pentru prezentarea proiectelor transnaționale de succes implementate în România (de exemplu Portul multimodal Galați, Terminalul intermodal Giurgiu, Platforma și Laserul de la Măgurele, proiectul Danubius RI), precum și a valorii adăugate al acestora pentru România.

De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a prezentat oportunitățile de finanțare pentru administrațiile locale existente la nivelul SUERD, inclusiv apelurile de finanțare deschise în cadrul POR, evidențiind potențialul nevalorificat pe deplin al Programului Transnațional Dunărea.
 

„România este pregătită pentru preluarea Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), mandat pe care îl considerăm o inițiativă de succes a țării noastre la nivel european. Prin intermediul programului dens de acțiuni planificate pe durata Președinției SUERD se dorește ca beneficiile participării țării noastre la această strategie să devină mai vizibile pentru cetățeni. Acest mandat coincide cu o altă etapă importantă pentru țara noastră în parcursul european, respectiv preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, iar ambele președinții sunt deosebit de importante pentru conturarea imaginii țării noastre în fața partenerilor europeni”, a spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Uniunii Europene a adoptat propunerile privind poziția UE referitoare la completarea Acordului privind Spațiul Economic European

04 Mar 2019 440

Victorie importantă pentru România la Bruxelles. Despre ce este vorba

20 Feb 2019 705

Vara la mare, iarna la munte Tinerii din ALDE s-au şcolit la Sinaia

20 Feb 2019 1109

Eugen Teodorovici, ales într-o funcție importantă în Uniunea Europeană. Când va începe mandatul acestuia

17 Feb 2019 724

Tudorel Toader, scrisoare către miniștrii de Justiție din Uniunea Europeană

13 Feb 2019 421

Combaterea radicalizării teroriste, o prioritate pentru Uniunea Europeană și pentru România

22 Jan 2019 260

Ceremonia de la Ateneu a fost încheiată de Orchestra Uniunii Europene

10 Jan 2019 465

România, felicitată de Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk

01 Jan 2019 501

Mesajul premierului Viorica Dăncilă, la preluarea preşedinţiei Uniunii Europene

01 Jan 2019 471

Primii bani de la Uniunea Europeană, viraţi către ANSVSA pentru combaterea pestei porcine

13 Dec 2018 466

Anunț făcut de Klaus Iohannis Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie

25 Nov 2018 439

USR şi RO+ cer demisia Guvernului Dăncilă şi alegeri anticipate

16 Nov 2018 550

Conferinţă de lansare organizată la Universitatea Andrei Şaguna ʺDezvoltare personală şi stagii de practică pentru viitorii psihologiʺ

26 Sep 2018 435

Imagini de la eveniment. Universitatea de vară PES Activists s-a întrunit la Constanța. Vor fi prezenți europarlamentari și membri de guvern (galerie foto)

24 Aug 2018 1103

ANSVSA, măsuri de prevenire a apariției pestei la micile rumegătoare

14 Aug 2018 814