Actualitate

Victor Negrescu - ”România este pregătită pentru preluarea Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării”


România va prelua, la 1 noiembrie 2018, Președinția Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), urmând ca țara noastră să își exercite mandatul timp de un an până la 30 octombrie 2019. În acest context Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a organizat recent o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanții administrației publice locale din cele 12 județe dunărene pe tema pregătirii pentru exercitarea mandatului țării noastre la conducerea SUERD.

Reuniunea a fost organizată la inițiativa ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și a vice-premierului Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în contextul pregătirii viitoarei Președinții SUERD cu scopul de a consulta reprezentanții administrațiilor publice locale referitor la temele și calendarul activităților propuse de cele două ministere de resort.

Acțiunea a reprezentat o continuare a seminarelor de informare privind axele de finanțare organizate în toamna anului 2017 și a întâlnirii de lucru cu reprezentanții societății civile din luna februarie 2018.

În cadrul întâlnirii, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezentat invitaților temele prioritare și obiectivele propuse de țara noastră în timpul exercitării mandatului Președinției SUERD. Victor Negrescu a menționat importanța implicării administrațiilor publice locale în găzduirea unor reuniuni și evenimente tematice și utilizarea acestor oportunități pentru prezentarea proiectelor transnaționale de succes implementate în România (de exemplu Portul multimodal Galați, Terminalul intermodal Giurgiu, Platforma și Laserul de la Măgurele, proiectul Danubius RI), precum și a valorii adăugate al acestora pentru România.

De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a prezentat oportunitățile de finanțare pentru administrațiile locale existente la nivelul SUERD, inclusiv apelurile de finanțare deschise în cadrul POR, evidențiind potențialul nevalorificat pe deplin al Programului Transnațional Dunărea.
 

„România este pregătită pentru preluarea Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), mandat pe care îl considerăm o inițiativă de succes a țării noastre la nivel european. Prin intermediul programului dens de acțiuni planificate pe durata Președinției SUERD se dorește ca beneficiile participării țării noastre la această strategie să devină mai vizibile pentru cetățeni. Acest mandat coincide cu o altă etapă importantă pentru țara noastră în parcursul european, respectiv preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, iar ambele președinții sunt deosebit de importante pentru conturarea imaginii țării noastre în fața partenerilor europeni”, a spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Uniunea Europeană, pregătită să colaboreze cu noul Guvern al Republicii Moldova

09 Jun 2019 771

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) - „Cred într-o Uniune Europeană care să nu lase pe nimeni în urmă, cu o singură viteză, respect şi oportunităţi egale pentru fiecare stat membru“

21 May 2019 638

Corina Creţu, comisar european şi candidat - „PRO România este singura forţă politică care va reprezenta stânga românească şi pro-europeană în Parlamentul European“

17 May 2019 598

UPDATE Sibiul, gazda Sumitului UE. Decizii care vor schimba soarta Uniunii Europene

09 May 2019 491

Editorial Imaginile cu râul de produse din plastic din România au făcut furori pe Facebook. Și cam atât

09 May 2019 905

Premierul Viorica Dăncilă a participat la reuniunea șefilor de Guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est

01 May 2019 339

Raport şi audit OMV Petrom. Unde forează compania în Marea Neagră

24 Apr 2019 788

Anunţul făcut de Registrul Auto Român. Ce se întâmplă cu autoturismele cu volan pe dreapta

06 Apr 2019 1091

Parlamentul European a decis. Când se va renunța la trecerea la ora de vară

26 Mar 2019 816

Consiliul Uniunii Europene a adoptat propunerile privind poziția UE referitoare la completarea Acordului privind Spațiul Economic European

04 Mar 2019 550

Victorie importantă pentru România la Bruxelles. Despre ce este vorba

20 Feb 2019 833

Vara la mare, iarna la munte Tinerii din ALDE s-au şcolit la Sinaia

20 Feb 2019 1337

Eugen Teodorovici, ales într-o funcție importantă în Uniunea Europeană. Când va începe mandatul acestuia

17 Feb 2019 848

Tudorel Toader, scrisoare către miniștrii de Justiție din Uniunea Europeană

13 Feb 2019 516

Combaterea radicalizării teroriste, o prioritate pentru Uniunea Europeană și pentru România

22 Jan 2019 363