VIDEO Năvodari Imagini spectaculoase cu demolarea coșului de fum de la Uzina Termoelectrică Midia

  • Imagini spectaculoase, în această seară, la Năvodari.
  • Curioșii s-au adunat să vadă demolarea coșului de fum de la Uzina Termoelectrică Midia.

Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcția centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia, a anunțat demolarea prin implozie controlată a coșului de fum din incinta Uzinei Termoelectrica Midia, astăzi, la ora 20.00.

Pentru minimizarea riscurilor, a fost amenajat un pat absorbant pentru atenuarea impactului demolării la sol, instalațiile din zonă au fost protejate cu plasă specială și a fost săpat un șanț de rupere a undei seismice.

Turnul de 150 de metri înălțime este scos din operare de peste 10 ani, iar, în trecut, a servit la evacuarea gazelor arse rezultate în urma procesului de producere a curentului electric.

Drumul Județean 226 a fost închis timp de 10 minute.

Rompetrol Energy a obținut autorizația de demolare respectând toate cerințele legale. Instituțiile abilitate au fost informate premergător de activitatea de demolare a coșului de fum, aici amintind Primăria Orașului Năvodari, Inspectoratul de Stat în Construcții, ISU „Dobrogea” Constanța și Inspectoratul Teritorial de Muncă.Mai multe imagini în „Galeria foto”.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.