VIDEO Secretarul de stat George Niculescu, despre rezervele de gaze. „România este al doilea producător de gaze naturale din Europa”


Grija românilor cu privire la rezervele de gaze ar trebui să scadă odată cu anunțul făcut de secretarul de stat de la Ministerul Energiei, George Sergiu Niculescu, care se afla în vizită la un eveniment la Techirghiol. Întrebat de cotidianul ZIUA de Constanța legat de starea rezervelor, reprezentantul guvernului ne-a explicat că avem peste 477 milioane de metru cubi în plus față de anul precedent, ceea ce asigură, fără probleme, nevoia populației.
 

„În Momentul de față, am depășit 90% gradul de umplere în depozitele de înmagazinare gaze naturale. Vorbim de 477 de milioane de metri cubi în plus față de anul trecut, un efort pe care l-am făcut pentru a asigura securitatea aprovizionării cu gaze naturale pentru sezonul rece, într-un context, după cum știți, un context complicat: un război la graniță, criza prețurilor la energie – face parte din efortul Guvernului de a asigura în această perioadă, în sezonul de iarnă 2022-2023 toate condițiile în așa fel încât populația să nu aibă de suferit”, a spus secretarul de stat din cadrul Ministerului Energiei, George Sergiu Niculescu

 Totodată, România a devenit al doilea producător de gaze naturale din Europa, ceea ce ne conferă un amplu avantaj când vine vorba de criza energetică din Europa.

„România este al doilea producător de gaze naturale din Europa, avem o producție din surse indigene, care ne asigură peste 85% din consum. Ne bazăm și pe parte din import pentru această diferență de 15%, dar gradul de umplere pe care depozitele noastre le au la momentul actual ne dau o siguranță și un confort în ceea ce privește abordarea pe care o vom avea în noul sezon rece”, a adăugat secretarul de stat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rezervele de gaze naturale descoperite în Marea Neagră, revizuite de Turcia

27 Dec 2022 1570

Turcia a descoperit un depozit important de gaze naturale în Marea Neagră

05 Jun 2021 2603

Anunț important pentru acționarii Transgaz SA, cu privire la plata dividendelor

07 Dec 2018 1742

Marea Neagră ascunde o comoară?

15 Apr 2016 2031

Un nou zăcământ de gaze naturale, descoperit în Marea Neagră

23 Feb 2015 2302

Gazprom a redus şi astăzi livrările de gaze Ministrul Nicolescu aşteaptă explicaţii de la ambasadorul rus

09 Oct 2014 1751