VIDEO Și-a deschis porțile primul restaurant cu specific ucrainean, în Piața Ovidiu din Constanța

  • Porțile noului restaurant cu specific pescăresc s-au deschis pe 14 mai 2022
 
Centrul istoric al municipiului Constanța, în Piața Ovidiu, este animat, începând cu acest weekend, de un local cu tradiție în Ucraina – Chernomorka (Черноморки). În traducere, numele localului înseamnă „Marea Neagră”, fiind vorba de un restaurant pescăresc, care pregătește preparate din pește proaspăt. În Ucraina, restaurantul este faimos pentru stridiile sale.


 
Porțile noului restaurant cu specific pescăresc s-au deschis pe 14 mai 2022, unde asociația RESTO a participat la ziua inaugurării localului. Noutate pentru constănțeni și nu numai, puteai cumpăra o varză pe care o dădeai la schimb pe stridii. Ne amintim, astfel, de vremurile în care trocul nu era o necunoscută în lume. Curioșii au putut încerca diverse preparate din pește proaspăt pe care îl alegeau direct din acvariu.


 
„Restaurantul se numește Chernomorka. Mă bucur că fac parte din echipa asta. Avem și rapade, și midii, stridii. Poftim pe oricine la noi. Eu sunt din Republica Moldova, dar angajații sunt din Ucraina. Le dăm oportunitatea la cetățenii ucrainieni, le creăm condiții de muncă. Restaurantul are ca specific numai produse de mare. Ca recomandare, supa de pește – așa se numește. Iar la felul 2, fără stridii, nu aveți cum să trăiți. La stridii, desigur ”, Denis Hainițchi.
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Chernomorka își deschide porțile la Constanța! Un restaurant din Ucraina va funcționa în Piața Ovidiu (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Cum arată restaurantul ucrainean Chernomorka din Piața Ovidiu la mai puțin de opt luni de la inaugurare (GALERIE FOTO)

02 Jan 2023 11072

Chernomorka își deschide porțile la Constanța! Un restaurant din Ucraina va funcționa în Piața Ovidiu (GALERIE FOTO + VIDEO)

02 May 2022 8007