Videoconferință a conducerii MApN cu echipele de comandă ale detașamentelor aflate în misiuni externe

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au discutat miercuri, 22 decembrie, prin videoconferinţă, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe în Balcanii de Vest, Polonia, Marea Mediterană și în cadrul operației NATO „Allied Solace”.
             
Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul apărării naționale a fost informat de către comandanţii de detaşamente cu privire la situaţia de securitate din zonele de responsabilitate, modul cum militarii îşi îndeplinesc misiunile, precum și despre măsurile întreprinse pentru limitarea răspândirii COVID-19 în rândul militarilor din subordine.

             „Vă mulțumesc atât în nume personal, cât și în numele întregii echipe de conducere a ministerului, pentru modul în care v-ați îndeplinit misiunile până acum. Doresc să vă asigur de întreaga noastră considerație pentru profesionalismul cu care vă îndepliniți misiunile, pentru disponibilitatea la efort și sacrificiu, pentru camaraderia dumneavoastră. Vă transmit mulțumirile noastre pentru tot ceea ce faceți și să știți că sacrificiul pe care îl faceți dumneavoastră în misiunile pe care le executați este foarte important pentru România. Vă rog să transmiteți întregului personal gândurile mele bune! Crăciun fericit și un An Nou cât mai bun tuturor!”, le-a transmis Vasile Dîncu militarilor aflați în misiune.

La rândul său, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, le-a mulțumit tuturor pentru curajul și dedicarea cu care își fac datoria departe de țară și de cei dragi:

„La trecerea dintre ani, cu toții ne gândim la ce am făcut în anul care s-a încheiat și ce planuri avem pentru 2022. Dumneavoastră ați realizat foarte multe pentru Armata României și vă mulțumesc pentru aceste eforturi care contribuie la creșterea prestigiului nostru în rândul țărilor aliate și partenere. Vă asigur că siguranța și securitatea dumneavoastră, indiferent de zona de dislocare, rămân o prioritate. Vă cer ca în perioada sărbătorilor ce urmează să rămâneți vigilenți, să respectați măsurile de asigurare a protecției forțelor, măsurile  de siguranță și prevenție împotriva COVID-19. Vă doresc Sărbători liniștite, La Mulți Ani și vă așteptăm să reveniți sănătoși acasă!”

În  anul 2021, Armata României a participat la Misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 600 de militari, iar în prezent 356 de militari execută misiuni sub comandă sau mandat NATO, UE sau ONU.

Sursa foto: Facebook/MAPN

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Apr 2024 464

MApN Primele aeronave F-16, cumpărate din Norvegia, au aterizat la Câmpia Turzii

19 Apr 2024 382

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 278

MApN23 aprilie - 165 de ani de existență a Forţelor Terestre Române

19 Apr 2024 225

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 228

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 402

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 771

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 304

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 238

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

16 Apr 2024 235

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 506

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 768

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 495

MApN Media Day la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

12 Apr 2024 313

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 826