Videoconferință a conducerii MApN cu echipele de comandă ale detașamentelor aflate în misiuni externe (GALERIE FOTO)

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu,  secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, împreună cu șefi ai unor comandamente și structuri centrale ale MApN au discutat, marți, 30  noiembrie, prin videoconferință, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe din Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Polonia, precum și cu personalul aflat pe navele militare aflate în misiuni internaționale, fregata „Regina Maria” și puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”.

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Apărării a fost informat de către comandanții de detașamente cu privire la situația de securitate din zonele de responsabilitate, respectiv modul cum militarii își îndeplinesc misiunile departe de ţară și familii, dar și despre măsurile întreprinse necesare limitării răspândirii COVID-19 în rândul militarilor aflați în misiuni externe.

„În numele meu și al domnului prim-ministru vă transmit La mulți ani de Ziua Națională, să rămâneți sănătoși și să vă întoarceți cu bine acasă! În prima mea oră de mandat ca ministru al apărării am discutat cu omologul meu din Polonia. Mi-a vorbit de trei ori, într-o seară, despre militarii noștri din cadrul Grupului de Luptă din Polonia. Am fost foarte bucuros să aud că sunteți campioni în ceea ce privește forțele străine dislocate acolo. Mi s-a părut emoționant ceea ce mi-a spus. Cu siguranță că și-n celelalte locuri, dumneavoastră, militarii români, faceți cea mai bună imagine României. Sunteți cei mai buni ambasadori ai noștri și pentru asta vă mulțumim! Vă rog să raportați întotdeauna orice nevoie aveți, pentru că vă vom fi alături și vom acționa prompt. Felicitări pentru tot ceea ce faceți!”  le-a transmis ministrul apărării naționale militarilor români aflați în misiuni externe, adăugând că „una din misiunile mele la  acest minister este calitatea vieții oamenilor noștri din Armata Română” .


Secretarul de stat Simona Cojocaru i-a felicitat la rândul său pe militarii români pentru modul în care își execută misiunile subliniind că „la reuniunile la care am participat la NATO și  UE am auzit numai cuvinte de laudă la adresa militarilor români”.

La rândul său, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, le-a mulțumit tuturor pentru curajul și dedicarea cu care își fac datoria departe de țară și de cei dragi: „eforturile dumneavoastră contribuie la creșterea prestigiului Armatei în rândul țărilor aliate și partenere. Vă asigur că siguranța și securitatea dumneavoastră, indiferent de zona de dislocare, rămân o prioritate pentru noi. Suntem preocupați și urmărim îndeaproape atât situația de securitate, misiunile pe care le executați, cât și modul în care putem să vă sprijinim din țară. Păstrați-vă, în continuare, concentrarea și orice nevoie de sprijin raportați-o la timp. În numele Statului Major al Apărării vă transmit La mulți ani de Ziua Națională a României!”


Ziua Națională  va găsi aproximativ 600 de militari români în misiuni și operații  externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU şi OSCE.

Sursa foto: MAPN

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române

21 Jan 2022 231

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, întâlnire cu ambasadorul Statului Israel. Ce s-a discutat

19 Jan 2022 423

Forțele Navale, peste 3,7 milioane de euro pentru reparații, revizii și modernizări la dragoare, remorchere și fregate. Firmele câștigătoare (DOCUMENTE)

14 Jan 2022 2057

Vasile Dîncu a participat la reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE

13 Jan 2022 437

Vizita însărcinatului cu afaceri al Ambasadei SUA la București, David Muniz, la sediul MApN

11 Jan 2022 529

Întâlnire a ministrului Apărării Naționale cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în România

11 Jan 2022 435

Spitalul Clinic CF Constanța, singura unitate sanitară care nu a participat în lupta împotriva SARS COV-2! După 2 ani de pandemie, nu îndeplinește condițiile minime - medic, secție, dotări

10 Jan 2022 1841

„Și-au văzut îngerul păzitor“ Imagini spectaculoase surprinse de un echipaj militar (VIDEO)

09 Jan 2022 1010

LIVE VIDEO Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, ajung azi în portul militar Constanța

09 Jan 2022 1109

MApN Continuă campania de recrutare a rezerviștilor voluntari. Sunt locuri disponibile în unităţi militare din 15 judeţe, printre care și Constanța

04 Jan 2022 5654

MApN Parlamentul României a aprobat inițierea achiziției aeronavelor F-16 din Norvegia

22 Dec 2021 678

Videoconferință a conducerii MApN cu echipele de comandă ale detașamentelor aflate în misiuni externe

22 Dec 2021 649

MApN Ceremonii în memoria eroilor căzuţi pentru victoria Revoluţiei Române din 1989

21 Dec 2021 556

O nouă aeronavă C-130 Hercules intră în dotarea Forţelor Aeriene Române

14 Dec 2021 536

Ministerul Apărării Naționale dorește achiziționarea a peste 1.000 de autovehicule tactice blindate de tip ușor

10 Dec 2021 1890