Videoconferință a conducerii MApN cu echipele de comandă ale detașamentelor aflate în misiuni externe (GALERIE FOTO)

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu,  secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, împreună cu șefi ai unor comandamente și structuri centrale ale MApN au discutat, marți, 30  noiembrie, prin videoconferință, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe din Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Polonia, precum și cu personalul aflat pe navele militare aflate în misiuni internaționale, fregata „Regina Maria” și puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”.

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Apărării a fost informat de către comandanții de detașamente cu privire la situația de securitate din zonele de responsabilitate, respectiv modul cum militarii își îndeplinesc misiunile departe de ţară și familii, dar și despre măsurile întreprinse necesare limitării răspândirii COVID-19 în rândul militarilor aflați în misiuni externe.

„În numele meu și al domnului prim-ministru vă transmit La mulți ani de Ziua Națională, să rămâneți sănătoși și să vă întoarceți cu bine acasă! În prima mea oră de mandat ca ministru al apărării am discutat cu omologul meu din Polonia. Mi-a vorbit de trei ori, într-o seară, despre militarii noștri din cadrul Grupului de Luptă din Polonia. Am fost foarte bucuros să aud că sunteți campioni în ceea ce privește forțele străine dislocate acolo. Mi s-a părut emoționant ceea ce mi-a spus. Cu siguranță că și-n celelalte locuri, dumneavoastră, militarii români, faceți cea mai bună imagine României. Sunteți cei mai buni ambasadori ai noștri și pentru asta vă mulțumim! Vă rog să raportați întotdeauna orice nevoie aveți, pentru că vă vom fi alături și vom acționa prompt. Felicitări pentru tot ceea ce faceți!”  le-a transmis ministrul apărării naționale militarilor români aflați în misiuni externe, adăugând că „una din misiunile mele la  acest minister este calitatea vieții oamenilor noștri din Armata Română” .


Secretarul de stat Simona Cojocaru i-a felicitat la rândul său pe militarii români pentru modul în care își execută misiunile subliniind că „la reuniunile la care am participat la NATO și  UE am auzit numai cuvinte de laudă la adresa militarilor români”.

La rândul său, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, le-a mulțumit tuturor pentru curajul și dedicarea cu care își fac datoria departe de țară și de cei dragi: „eforturile dumneavoastră contribuie la creșterea prestigiului Armatei în rândul țărilor aliate și partenere. Vă asigur că siguranța și securitatea dumneavoastră, indiferent de zona de dislocare, rămân o prioritate pentru noi. Suntem preocupați și urmărim îndeaproape atât situația de securitate, misiunile pe care le executați, cât și modul în care putem să vă sprijinim din țară. Păstrați-vă, în continuare, concentrarea și orice nevoie de sprijin raportați-o la timp. În numele Statului Major al Apărării vă transmit La mulți ani de Ziua Națională a României!”


Ziua Națională  va găsi aproximativ 600 de militari români în misiuni și operații  externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU şi OSCE.

Sursa foto: MAPN

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naţionale, întrevedere cu ambasadorul Italiei la București. Situația din regiunea Mării Negre, printre subiectele analizate

21 Sep 2023 351

MApN Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul Italiei la București

21 Sep 2023 240

MApN Comunicat de presă

20 Sep 2023 231

Explozie în Marea Neagră, în zona portului Sulina! Anunțul MApN

20 Sep 2023 446

MApNÎntrevederea ministrului Angel Tîlvăr cu omologul ucrainean, în marja Grupului de contact pentru Ucraina

20 Sep 2023 235

Întâlnirea membrilor comisiilor reunite pentru apărare din Senat și din Camera Deputaților cu ministrul apărării naționale

19 Sep 2023 369

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București

19 Sep 2023 352

Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București

19 Sep 2023 389

MApN Comunicat de presă

18 Sep 2023 262

Oficial de la MApN despre mesajul Ro-Alert transmis locuitorilor din județul Tulcea. Forțele ruse au continuat atacurile în Ucraina, lângă granița cu România

18 Sep 2023 452

Echipa Invictus se întoarce acasă! Palmares impresionant obșinut în competiția de la Dusseldorf

16 Sep 2023 583

MApN Forțele Aeriene Române au început transportarea ajutoarelor umanitare către Libia

16 Sep 2023 486

MApNReplanificarea ceremoniei de la Monumentul Crucea Caraiman

15 Sep 2023 415

MApNO nouă reuniune a Grupului la nivel înalt în domeniul apărării cu Statele Unite ale Americii

15 Sep 2023 302

MapN Extinderea restricțiilor de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina

14 Sep 2023 530