Videoconferință a conducerii MApN cu echipele de comandă ale detașamentelor aflate în misiuni externe (GALERIE FOTO)

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu,  secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, împreună cu șefi ai unor comandamente și structuri centrale ale MApN au discutat, marți, 30  noiembrie, prin videoconferință, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe din Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Polonia, precum și cu personalul aflat pe navele militare aflate în misiuni internaționale, fregata „Regina Maria” și puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”.

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Apărării a fost informat de către comandanții de detașamente cu privire la situația de securitate din zonele de responsabilitate, respectiv modul cum militarii își îndeplinesc misiunile departe de ţară și familii, dar și despre măsurile întreprinse necesare limitării răspândirii COVID-19 în rândul militarilor aflați în misiuni externe.

„În numele meu și al domnului prim-ministru vă transmit La mulți ani de Ziua Națională, să rămâneți sănătoși și să vă întoarceți cu bine acasă! În prima mea oră de mandat ca ministru al apărării am discutat cu omologul meu din Polonia. Mi-a vorbit de trei ori, într-o seară, despre militarii noștri din cadrul Grupului de Luptă din Polonia. Am fost foarte bucuros să aud că sunteți campioni în ceea ce privește forțele străine dislocate acolo. Mi s-a părut emoționant ceea ce mi-a spus. Cu siguranță că și-n celelalte locuri, dumneavoastră, militarii români, faceți cea mai bună imagine României. Sunteți cei mai buni ambasadori ai noștri și pentru asta vă mulțumim! Vă rog să raportați întotdeauna orice nevoie aveți, pentru că vă vom fi alături și vom acționa prompt. Felicitări pentru tot ceea ce faceți!”  le-a transmis ministrul apărării naționale militarilor români aflați în misiuni externe, adăugând că „una din misiunile mele la  acest minister este calitatea vieții oamenilor noștri din Armata Română” .


Secretarul de stat Simona Cojocaru i-a felicitat la rândul său pe militarii români pentru modul în care își execută misiunile subliniind că „la reuniunile la care am participat la NATO și  UE am auzit numai cuvinte de laudă la adresa militarilor români”.

La rândul său, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, le-a mulțumit tuturor pentru curajul și dedicarea cu care își fac datoria departe de țară și de cei dragi: „eforturile dumneavoastră contribuie la creșterea prestigiului Armatei în rândul țărilor aliate și partenere. Vă asigur că siguranța și securitatea dumneavoastră, indiferent de zona de dislocare, rămân o prioritate pentru noi. Suntem preocupați și urmărim îndeaproape atât situația de securitate, misiunile pe care le executați, cât și modul în care putem să vă sprijinim din țară. Păstrați-vă, în continuare, concentrarea și orice nevoie de sprijin raportați-o la timp. În numele Statului Major al Apărării vă transmit La mulți ani de Ziua Națională a României!”


Ziua Națională  va găsi aproximativ 600 de militari români în misiuni și operații  externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU şi OSCE.

Sursa foto: MAPN

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApNConducerea MApN, vizită oficială în Slovenia

28 Mar 2024 282

Vești bune pentru militari! Guvernul majorează salariile personalului din MApN

21 Mar 2024 5304

MApNReuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

20 Mar 2024 337

MApN Exercițiul TrojanFootprint24 s-a desfășurat de la malul Mării Negre și până la munte (FOTO)

16 Mar 2024 484

Exercițiul multinațional Justice Eagle 24, desfășurat de militarii din Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” Constanța

16 Mar 2024 470

MApNForțele Aeriene Române transportă ajutoare umanitare către Regatul Hașemit al Iordaniei

14 Mar 2024 372

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu noul ambasador al Republicii Elene în România

14 Mar 2024 336

MApNMisiune umanitară a Forțelor Aeriene Române

13 Mar 2024 310

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu adjunctul șefului Misiunii Diplomatice a SUA la București

12 Mar 2024 383

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 812

MApNMisiune de căutare și intervenție în Marea Neagră asupra unei posibile mine marine

07 Mar 2024 260

Reacția MApN după depistarea minei de la Costinești, județul Constanța

07 Mar 2024 533

Mină la malul mării, în Costinești, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 1450

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama

06 Mar 2024 305

MApNSeminar internațional pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și partenere, găzduit de Academia Forțelor Terestre

01 Mar 2024 394