Videoconferință la Guvernul României, în vederea pregătirii autorităților centrale și locale pentru sărbătorile de iarnăPremierul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut autorităților centrale și locale să fie pregătite pentru a acționa rapid în perioada sărbătorilor de iarnă și pentru a interveni, de fiecare dată când situația o impune.


Prim-ministrul a participat joi, 23 decembrie, la videoconferința cu prefecții, împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în perspectiva pregătirii corespunzătoare a structurilor guvernamentale din teritoriu pentru perioada sărbătorilor.


Șeful executivului a transmis că provocările imediate sunt legate de pandemia COVID-19 și condițiile meteo, fiind necesară anticiparea situațiilor în care este nevoie de intervenție și sprijin din partea autorităților.


Totodată, a subliniat rolul coordonării între structurile centrale și instituțiile administrativ-teritoriale, pentru identificarea din timp a problemelor care pot apărea și găsirea de soluții adecvate.

 

„Trebuie să fim la datorie pentru cetățeni, inclusiv în perioada sărbătorilor. Și noi, la Guvern, și dumneavoastră, în teritoriu. Este important să ne coordonăm acțiunile, astfel încât structurile teritoriale ale guvernului să poată fi sprijinite de la nivel central.

Apreciez și vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut și am convingerea că lucrurile se vor desfășura bine în continuare”, a afirmat prim-ministrul.Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a menționat direcțiile prioritare de acțiune pentru prefecturi în perioada care urmează, evidențiind rolul foarte important al colaborării interinstituționale strânse în gestionarea eventualelor situații de urgență și acordării de sprijin cetățenilor aflați la nevoie.


Un accent special a fost pus pe gestionarea situației de la frontieră, în contextul introducerii formularului digital de intrare în România și pe verificarea respectării măsurilor de carantinare în cazul persoanelor venite din afara țării.
 

„Pe situațiile pe care le avem până astăzi, estimăm că numărul celor carantinați la nivel național va depăși 115.000 de persoane, ceea ce înseamnă un volum mare de muncă pentru structurile noastre. Vă solicit să vă organizați exemplar și să planificaţi temeinic acțiunile în teren, astfel încât activitatea de control să fie mult îmbunătățită”, a declarat Lucian Bode, arătând că prin astfel de acțiuni structurile MAI protejează sănătatea publică și contribuie la reducerea presiunii pe sistemul sanitar.Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat că fluidizarea traficului în vămi, implementarea formularului de intrare în România și sănătatea populație sunt priorități guvernamentale și le-a mulțumit personal pentru eforturi polițiștilor de frontieră și angajaților direcțiilor de sănătate publică.


Potrivit Guvernului României, la videoconferința de astăzi au participat, de asemenea, reprezentanți ai INSP și ai structurilor teritoriale ale ministerului de interne, poliției, jandarmeriei, pompierilor și direcțiilor de sănătate publică, structuri care fac parte din comitetele județene de urgență.
 

Sursă foto: captură YouTube.com/ Guvernul României
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pas important pentru creșterea gradului de confort și de siguranță rutieră în România! Vizată și Autostrada A 2 București-Constanța

18 May 2022 450

Hotărâre de Guvern privind colectarea datelor în Registrul Unic de Boli Transmisibile

18 May 2022 472

Firmele de curierat vor furniza la ANAF detalii despre persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online (VIDEO)

18 May 2022 1216

Hotărâre de Guvern privind raportarea în Registrul Electronic Național de Vaccinări

18 May 2022 420

Oficial Majorarea voluntară a salariului minim, scutită de la plata impozitelor și a taxelor (VIDEO)

18 May 2022 363

Două pavilioane de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” vor fi modernizate. Ce sumă alocă Ministerul Dezvoltării

18 May 2022 281

Nicolae Ciucă Sistemul de impozitare nu va fi modificat în cursul acestui an (VIDEO)

18 May 2022 318

Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei

17 May 2022 305

Ședință la Guvernul României. Unul dintre proiecte vizează Autostrada A2 Bucureşti - Cernavodă

17 May 2022 426

Primul transport cu materiale de sprijin umanitar donate de către Guvernul Japoniei pentru refugiații din Ucraina, a ajuns în România

17 May 2022 410

Premierul, discuție cu reprezentanţii companiei Lockheed Martin

16 May 2022 743

Guvernul Suediei a decis să informeze NATO despre dorinţa acesteia de a deveni membră a Alianţei

16 May 2022 406

Credite garantate de stat pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie. Anunțul premierului de Ziua Familiei

15 May 2022 587

Ce țară amână interzicerea promovării alimentelor bogate în zahăr, sare sau grăsimi

14 May 2022 498

Klaus Iohannis Vinovat pentru această inflaţie crescută este Putin care a declanşat războiul împotriva Ucrainei (VIDEO)

12 May 2022 438