Actualitate

Viorica Dăncilă, mesaj de apreciere pentru marinari. Modernizarea Forțelor Navale Române, o precoupare a Guvernului

Cu ocazia Zilei Marinei Române, premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj de mulțumire și de apreciere către marinarii români:

„Ziua Marinei Române, 15 august, este o sărbătoare cu semnificație deosebită atât pentru marinarii militari și civili, constructorii navali şi lucrătorii portuari, cât și pentru întreaga Românie.

Astăzi, cu prilejul prăznuirii Adormirii Sfintei Fecioare Maria, protectoarea marinarilor, ne amintim de eroii marinari căzuți la datorie, ale căror nume stau scrise pe „Crucea marinarilor”, monument amplasat pe faleza din Constanța, aproape de marea pe care au iubit-o atât de mult.

Îi salutăm cu prețuire pe veteranii marinari, a căror experiență reprezintă fundamentul succeselor generației actuale, dar și o sursă de inspirație pentru elevii și studenții care se pregătesc pentru o carieră în domeniu.

Le mulțumim marinarilor care ne reprezintă în misiunile interne și internaționale, manifestând loialitate şi respect faţă de tricolor, oriunde s-ar afla, promovând prestigiul României în lume. Implicarea marinarilor români în numeroase exerciții internaționale (Sea Shield, Sea Breeze sau Saber Guardian) și participarea la marșuri de instrucție în Marea Neagră și Marea Mediterană fac cinste României și sunt apreciate de aliații noștri.

Ne aflăm într-o perioadă de ample transformări ale Armatei României. Alocarea, pentru cel de-al treilea an consecutiv, a două procente din PIB pentru Apărare a permis lansarea unui ambițios program de achiziții pentru înzestrarea cu tehnică modernă.

Modernizarea Forțelor Navale reprezintă o preocupare a Guvernului României, pentru transformarea Armatei României într-o instituție modernă, puternică, credibilă și capabilă să-și îndeplinească misiunile în plan național sau aliat. În acest context, reafirm întreg sprijinul echipei guvernamentale pentru construirea unei forțe navale militare care să susțină și să protejeze și mai bine interesele naționale în plan regional sau internațional.

Dragi marinari, vă mulțumesc pentru consecvenţa, puterea de muncă, dăruirea și curajul dumneavoastră, calități personale și competențe profesionale recunoscute pe întreg globul! Cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, vă adresez sincere felicitări şi urări de succes în tot ceea ce întreprindeţi! Vă urez să continuați acest parcurs extraordinar și să vă bucurați de această zi alături de familie, prieteni și colegi.

Tuturor românilor care își serbează astăzi onomastica, le transmit multă sănătate, bucurie și să fie ocrotiți mereu de Sfânta Fecioară Maria! Bun cart înainte! La mulţi ani!„, transmis Viorica Dăncilă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu în politica românească. Un fost consilier al Vioricăi Dăncilă a încetat din viață. A lucrat în cadrul GSP

10 Dec 2019 976

CEx al PSD a decis organizarea unui congres ordinar al partidului. Când va avea loc

04 Dec 2019 406

George Vişan (PSD) - „Nu sunt de acord cu o reformare internă gen formă fără fond. Cel mai greu este la firul ierbii!“

29 Nov 2019 781

Oficial de la AEP. PSD şi Viorica Dăncilă, cheltuieli de patru ori mai mari decât ale preşedintelui Iohannis, în al doilea tur al prezidenţialelor

29 Nov 2019 6842

Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD. Cine vine la conducerea partidului. Ce spune Dăncilă

27 Nov 2019 1861

Surse Viorica Dăncilă ar urma să demisioneze marți, în cadrul CEx PSD

25 Nov 2019 957

Ce scrie presa internaţională despre rezultatul alegerilor prezidenţiale din România "Înfrângere istorică a stângii la prezidențialele din România"

25 Nov 2019 742

Alegeri prezidențiale 2019 Avem primele rezultate cu victoria categorică a lui Iohannis în Constanța

24 Nov 2019 2504

Viorica Dăncilă, primele declarații după rezultatul exit-poll

24 Nov 2019 448

UPDATE Alegeri prezidențiale 2019 Politicienii României unde și pentru ce au votat. Declarații la urne

24 Nov 2019 1095

Viorica Dăncilă, ultimul discurs electoral

22 Nov 2019 700

Viorica Dăncilă "Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară"

22 Nov 2019 505

Direcția Națională Anticorupție Viorica Dăncilă nu a fost citată la DNA!

21 Nov 2019 575

Precizări ale Vioricăi Dăncilă despre folosirea expresiei „ăștia” din diaspora

20 Nov 2019 534

Înaintea dezbaterii publice a preşedintelui României Viorica Dăncilă, atac furibund la Klaus Iohannis

19 Nov 2019 698