Virgil Popescu spune că Legea offshore va fi modificată în actuala sesiune parlamentarăLegea offshore, care blochează demararea unor importante proiecte energetice în Marea Neagră, urmează să fie revizuită în prima jumătate a acestui an, după mai multe amânări, a declarat vineri, pentru Reuters, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Această lege referitoare la taxarea proiectelor offshore este ultima din restricţiile impuse asupra sectorului energetic pe care Guvernul de la Bucureşti nu a reuşit până acum să o amendeze.

Însă, cele trei partide care formează actuala coaliţie guvernamentală au căzut de acord în programul de coaliţie că Legea offshore trebuie modificată.
 

„Vom mai avea o rundă de discuţii în coaliţia guvernamentală, iar Legea offshore va fi modificată în actuala sesiune parlamentară", a declarat Virgil Popescu în interviul pentru Reuters.


Ministrul Energiei a adăugat însă că şi după modificare producătorii vor fi obligaţi să păstreze 40% din producţia de gaze în România.

Având în vedere că România intenţionează să utilizeze fondurile de la Uniunea Europeană pentru a elimina cărbunele şi a-l înlocui cu gaze naturale, energie nucleară şi energii regenerabile, timpul este pe sfârşite, a apreciat Popescu.

OMV Petrom şi alţi producători de gaze au cheltuit mai multe miliarde de dolari timp de un deceniu pentru a se pregăti să extragă rezervele de gaze de aproximativ 200 de miliarde de metri cubi care sunt estimate să se află în platoul continental al României, doar pentru a vedea cum profiturile lor potenţiale vor fi afectate de o taxă offshore introdusă în urmă cu patru ani.
 

„Dacă investiţiile ar fi început în 2018, acum am fi avut gaze naturale. Am pierdut venituri din taxe, securitatea aprovizionării şi posibilitatea de a deveni un jucător regional. Dacă vom mai aştepta mult, vom pierde toate oportunităţile", a spus ministrul Virgil Popescu.


În plus, gazele din Marea Neagră ar fi ajutat România să facă faţă actualei creşteri a preţurilor la energie în întreaga Europă, informează AGERPRES.
 

„Pieţele sunt conectate, însă gazele din Marea Neagră ar fi redus şocul şi ne-ar fi dat mai mult spaţiu de manevră pentru a ajuta gospodăriile şi companiile. Ceea ce vreau, şi poate asta va fi o condiţie, este ca decizia finală de investiţii să fie luată în acest an", a mai spus ministrul Energiei.


Foto Facebook/ Virgil Popescu

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Cum a ajuns la fotbal fundașul Mihai Popescu. Ce jucător celebru, din străinătate, urmărește constant

24 Sep 2022 732

Ionuț Stroe, PNL Liberalii „s-au obişnuit“ cu solicitarea social-democratului Mihai Tudose de a fi remaniat ministrul Energiei, Virgil Popescu

30 Aug 2022 460

Virgil Popescu susține că „nu există probleme cu intrarea sau cu aprovizionarea cu gaze naturale în acest moment“

24 Aug 2022 489

Virgil Popescu despre stocul de gaze - „Suntem peste graficul asumat în faţa Comisie Europene“

03 Aug 2022 522

Ministrul Virgil Popescu „ România a depăşit deja gradul de umplere al depozitelor de gaze“

15 Jul 2022 736

Ministrul Energiei „România va fi independentă energetic. Mergem înainte, investim strategic“

09 Jul 2022 723

Care este cea mai mare diferenţă de notă după contestaţii la Evaluarea Naţională. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu (VIDEO)

30 Jun 2022 765

A fost adoptată Ordonanța pentru susținerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină (DOCUMENT)

30 Jun 2022 573

Nicolae Ciucă și Virgil Popescu, declarații la Constanța. Cum va fi acoperită compensarea de 50 de bani la carburant

29 Jun 2022 722

LIVE TEXT Nicolae Ciucă și Virgil Popescu, prezenți la ceremonia de începere a exploatării gazelor naturale în cadrul Proiectului MGD (GALERIE FOTO și VIDEO)

28 Jun 2022 1261

Ministrul Energiei - „România este în plin proces de refacere a stocurilor de gaze“

28 Jun 2022 554

Vizită importantă în comuna Corbu din județul Constanța. La ce ceremonie va participa premierul Ciucă

23 Jun 2022 1974

Primele gaze din Marea Neagră au intrat în sistemul naţional de transport

15 Jun 2022 650

Ministrul Virgil Popescu „Legea offshore nu a mai speriat investitorii. De la 1 iulie începem să scădem dependența de gazul rusesc“

13 Jun 2022 723

Doi liberali s-au retras din cursa pentru postul de vicepreşedinte al PNL. Cine sunt candidații rămași în cursă

27 May 2022 1195