Virgil Popescu susține că „nu există probleme cu intrarea sau cu aprovizionarea cu gaze naturale în acest moment“

Virgil Popescu, foto: Facebook/ Virgil Popescu
  • El a amintit că a transmis la începutul săptămânii raportul cu privire la investiţiile din domeniul energetic solicitat de premier şi a menţionat că, în prezent, se face evaluarea proiectelor depuse prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, că nu există probleme cu intrarea sau cu aprovizionarea de gaze naturale în acest moment, notează Agerpres.

„Înmagazinarea în depozite pentru iarnă a depăşit cu mult graficul asumat. La 1 septembrie ar fi trebuit să avem 57% din capacitatea de depozitare totală a depozitelor din România. Suntem deja la 70%. Estimăm că, probabil, în cursul lunii septembrie, vom ajunge la acei 80% minim şi continuăm să înmagazinăm. Fluxurile de intrare de gaze naturale în România sunt în parametrii normali.

Nu există probleme cu intrarea sau cu aprovizionarea cu gaze naturale în acest moment. Sigur, pot să existe situaţii punctuale în piaţă care ar trebui sesizate şi, evident, cei care trebuie să vegheze asupra pieţei de gaze naturale să ia decizii de verificare", a afirmat Popescu, la începutul şedinţei de Guvern.


El a amintit că a transmis la începutul săptămânii raportul cu privire la investiţiile din domeniul energetic solicitat de premier şi a menţionat că, în prezent, se face evaluarea proiectelor depuse prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Suntem bucuroşi să avem foarte multe proiecte depuse. Practic, a fost dublat numărul de proiecte faţă de evaluarea iniţială a anvelopei financiare, de 500 de milioane de euro, sunt peste un miliard de euro depuse, suntem în evaluare şi suntem convinşi că acel apel de proiecte va avea succes. La sfârşitul acestui an, vrem să demarăm, împreună cu Ministerul Agriculturii, cu Agenţia de Investiţii în Agricultură, acel proiect pentru agricultură, acele fonduri destinate industriei alimentare şi celor din agricultură. Lucrăm la caietele de sarcini", a explicat ministrul.


Popescu a îndemnat municipalităţile să participe la apelul de proiecte destinat unităţilor administrativ-teritoriale.

„Avem în continuare în lansare programul de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare pentru UAT-uri - 380 de milioane de euro la dispoziţia UAT-urilor. Până acum avem un singur proiect depus, este principiul 'primul venit, primul servit'. Am prelungit cu la o lună termenul, la solicitarea Asociaţiei Municipiilor. Avem doar proiectul depus de către municipalitatea Constanţa, care va intra în evaluare, şi pe această cale fac apel către municipalităţile care doresc să participe la acest apel să-şi finalizeze studiile de fezabilitate şi să poată să participe la acest call de proiecte foarte important pentru a asigura o eficienţă a producerii energiei electrice şi termice în cogenerare", a adăugat ministrul Energiei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Radiografia“ firmelor Iată cine vrea să supervizeze lucrările la noul sediu al Serviciului de Telecomunicații Speciale Constanța!

18 Feb 2024 1228

Decizie definitivă în cazul lui Nicolae Popescu, fost auditor public extern în Camera de Conturi Constanța, trimis în judecată de DNA (DOCUMENT+MINUTĂ)

23 Jan 2024 936

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 septembrie 2023

27 Sep 2023 1171

Ministrul Energiei „Cred că preţul de 68 de bani la energie electrică pentru populaţie este foarte bun“

22 May 2023 965

Gabriel Zahiu, mesaj emoționant - „Departe de casă, dar cu gândul tot la Farul! Forza Farul! Farul campioană!“ (GALERIE FOTO)

20 May 2023 5862

Ministrul Energiei „Finanțare record pentru dezvoltarea proiectului SMR în România. Peste 4 miliarde de dolari“

20 May 2023 1142

Surse Ministrul Energiei, Virgil Popescu, audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul Romarm

07 Mar 2023 891

Biblioteca Academiei Române Eveniment cultural de neratat! Expoziția „Oltenia de acum un secol în fotografiile Al. Tzigara-Samurcaș“

14 Feb 2023 1101

Ministrul Energiei, anunț de ultim moment despre declarațiile pe proprie răspundere

20 Dec 2022 1400

Ministrul Energiei „România are în plan să operaționalizeze un cablu de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla - Podișor“

17 Dec 2022 1065

Ministrul Energiei „România devine "un nod important" în ce priveşte energia electrică şi gazele naturale“ (VIDEO)

19 Oct 2022 1228

KazMunayGas va continua să furnizeze petrol rafinăriei sale din România

07 Oct 2022 1546

Ministrul energiei, Virgil Popescu „Finalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieței de energie din regiune“

01 Oct 2022 1153

Farul Constanța Cum a ajuns la fotbal fundașul Mihai Popescu. Ce jucător celebru, din străinătate, urmărește constant

24 Sep 2022 2554

Ionuț Stroe, PNL Liberalii „s-au obişnuit“ cu solicitarea social-democratului Mihai Tudose de a fi remaniat ministrul Energiei, Virgil Popescu

30 Aug 2022 1023