Virtual Public Sector Cel mai mare eveniment online dedicat digitalizării sectorului public din România

Online, foto: Unsplash
  • Virtual Public Sector, cel mai mare eveniment online dedicat digitalizării sectorului public din România, se va desfăşura în perioada 11 - 12 mai şi va aborda teme de maximă actualitate, precum perspectivele digitalizării în administraţia publică sau managementul documentelor.

Alte teme care vor fi discutate se referă la servicii digitale ale administraţiei pentru cetăţeni, respectiv iluminat public, transport în comun, alimentare cu apă, e-bugetare, e-participare, e-tax etc, precum şi servicii digitale ale administraţiei pentru mediul de afaceri.

"Evenimentul are ca scop promovarea şi valorificarea tehnologiei moderne pentru dezvoltarea şi modernizarea autorităţilor şi instituţiilor publice, precum şi pentru dobândirea competenţelor pentru digitalizare de către angajaţi. Pe parcursul celor două zile, cele mai noi soluţii tehnologice care duc la o productivitate mult mai ridicată a serviciilor şi vin cu avantajele transformărilor digitale vor fi prezentate de companii private care vor susţine sesiuni de prezentări în cadrul unei conferinţe şi îşi vor expune portofoliul de produse la standurile virtuale, interactive. În cadrul zonei Expo, participanţii vor putea interacţiona cu furnizorii de soluţii, având posibilitatea de a intra în contact direct prin chat şi webcam", notează organizatorii.

De asemenea, metodele şi instrumentele prin care oraşele României se pot transforma în oraşe smart, comunicarea digitală, dar şi strategiile de ofertare în piaţa achiziţiilor publice sunt dezbătute în cele 3 workshop-uri susţinute de specialişti în domeniu şi de profesionişti care au activat de ambele părţi, atât în sectorul public cât şi în cel privat.

"Scopul principal este acela de a contribui la creşterea performanţelor instituţiilor şi funcţionarilor publici prin utilizarea noilor tehnologii şi prin transformarea digitală în sectorul public. Doar în acest fel, cetăţenii, administraţiile şi companiile care le folosesc vor consolida o economie durabilă şi dinamică", susţin organizatorii.

Conform sursei citate, România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte performanţa serviciilor publice digitale, deşi are una dintre cele mai bune conexiuni la internet de mare viteză.

"Ne dorim îmbunătăţirea interacţiunii dintre cetăţeni şi instituţiile publice, dar şi implementarea soluţiilor inovatoare cu scopul de a dezvolta potenţialul de creştere în domeniul digital", au precizat organizatorii.

Virtual Public Sector îşi propune să conecteze reprezentanţi ai companiilor de profil din industria IT cu cei ai autorităţilor publice, într-un mod inedit, în cadrul unei platforme virtuale 3D, uşor accesibilă.

Printre invitaţii evenimentului se regăsesc Octavian Oprea, vicepreşedinte Autoritatea pentru Digitalizare, Laurenţiu Stelea, business analyst şi software developer, fost secretar de stat MCSI, Cătălina Bădoiu, lector universitar asociat la Facultatea Relaţii Economice Internaţionale, ASE, fost secretar de stat MIPE şi Dragoş Dincă, conf. univ. dr. SNSPA, Facultatea de Administraţie Publică.


Sursa AGERPRES

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie CNSC Software Imagination & Vision SRL a contestat o licitație organizată de Portul Constanța!

27 Mar 2024 366

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1737

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 614

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților, de acord cu înființarea unui pasaj rutier, la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. Constănțean - „Ar fi bun un nou șantier rutier!“

24 Mar 2024 608

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 594

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, declarații după perchezițiile DNA Constanța - „Am încredere în justiție. Am avut mereu!“

22 Mar 2024 514

Tulcea Cursuri gratuite de educație digitală pentru copii și adulți, în cadrul proiectului Siguranța Online

21 Mar 2024 351

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța? „Doamne ferește, care piste??“, spun constănțenii în online

17 Mar 2024 573

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 612

Biletele de valoare şi voucherele de vacanţă vor putea fi emise electronic, dar şi utilizate pentru plăţi online

13 Mar 2024 523

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 841

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1443

Afaceri Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu a cumpărat servicii de digitalizare de la o firmă din județul Iași (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 827

Înmatricularea vehiculelor se va putea realiza online, din acest an

03 Mar 2024 511

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 678