Vizate și două școli din Tulcea A fost aprobată lista primelor 31 de școli cu risc seismic I, care vor fi consolidate de Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

foto: Ministerul Dezvoltării Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a aprobat lista primelor 31 de unități de învățământ care vor primi finanțare prin Programul național de investiții ”Școli sigure și sănătoase”.

Astfel, vor fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate și eficientizate energetic 14 licee, 15 școli și 2 grădinițe încadrate în clasa de risc seismic I., transmite Ministerul Dezvoltării. 

Sunt vizate și două școli din județul Tulcea. Este vorba despre Școala Gimnazială Dăeni și Școala Gimnazială Greci. 

Finanțarea lucrărilor este asigurată de Ministerul Dezvoltării, iar unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora se află cele 31 de obiective răspund de modul în care sunt realizate aceste lucrări.

Pe perioada lucrărilor, beneficiarii trebuie să asigure spații pentru relocarea activităților sau alte modalități de desfășurare a procesului educațional, a menționat ministrul dezvoltării, care a specificat că nu trebuie întocmite documentații tehnico-economice de tip DALI, ci doar proiectul tehnic. În urma acestuia, a expertizei și a costului standard pe metru pătrat la consolidare, stabilit prin ordin de ministru, finanțarea va fi acordată urgent. Contractele de finanțare se încheie pentru o perioadă de 3 ani., mai punctează sursa citată. 

Introducerea școlilor în acest Program se face pe baza listelor transmise periodic de Ministerul Educației, cuprinzând clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, comunicate de UAT-uri. Clădirile sunt introduse în lista aprobată prin ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, urmând ca UAT-urile pe raza cărora se află aceste școli să-și transmită, în termen de 5 zile de la data aprobării acesteia, acordul pentru includerea în program. Netransmiterea acordului în termen de 5 zile de la aprobare (hotărâre a consiliului local/județean) atrage eliminarea beneficiarului din program, acesta urmând a fi reintrodus la momentul transmiterii avizului.

Lista se va completa pe măsura comunicării acesteia de Ministerul Educației și se va aproba prin ordin al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.
 

Lista celor 31 de obiective incluse la finanțare în cadrul Programului național de investiții ”Școli sigure și sănătoase” este disponibilă în secțiunea Documente a materialului. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Îmbunătățirea securității la Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu prin sistem de supraveghere video IP (DOCUMENT)

28 Mar 2024 316

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 794

#citeșteDobrogea Un amiral sacrificat

26 Mar 2024 512

Cumpărări directe Constanța Tecrad Inginerie SRL asigură dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Gimnazială nr. 3 Culmea, din Ovidiu (DOCUMENT)

26 Mar 2024 486

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 781

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1071

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 2136

Proiectele, pe masa consilierilor locali Două școli din Constanța, reabilitate energetic. Valoarea lucrărilor a fost majorată (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 503

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 459

Licitații publice Compania controlată de Marius Tudorel Constantin primește încă un contract prin atribuire directă de la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

23 Mar 2024 538

A fost emis certificatul de urbanism Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, reabilitat energetic

22 Mar 2024 627

Tulcea Pregătire pentru situații de urgență. Elevii Școlii Gimnaziale Greci participă la un exercițiu de evacuare (FOTO)

22 Mar 2024 330

Licitații Constanța Primăria Murfatlar, contract de peste 720.000 de euro cu Sade Global SRL pentru Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“, din oraș (DOCUMENT)

21 Mar 2024 508

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 501

Licitații Tulcea Achiziții de peste 230.000 de lei pentru Școala Gimnazială „Nicolae Iorga“ din Grindu (DOCUMENT)

21 Mar 2024 790