Actualitate

Vizita de lucru la Comandamentul multinațional de divizie de Sud-Est a comisiilor parlamentare pentru apărare, ordine publică și siguranță națională

  • Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, și secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Marius Bălu, însoțiți de membri ai Comisiilor pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat și Camera Deputaților, au efectuat marți, 23 iunie, o vizită de lucru la sediul Comandamentului multinațional de divizie Sud-Est (MND-SE).

Ministrul Ciucă a mulțumit membrilor delegației Parlamentului României pentru participarea la activitatea de astăzi și pentru sprijinul acordat unui proiect important al țării și al Armatei – înființarea Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est (Headquarters Multinational Corps South-East - HQ MNC-SE) la Sibiu, cu dislocare temporară în București, apreciind că această nouă structură a NATO în România va contribui la întărirea posturii de descurajare şi apărare a flancului estic al Alianței şi va conferi coerenţă lanţului de comandă şi control în plan regional.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a declarat că întâlnirea cu parlamentarii, prima după încetarea stării de urgență, a reprezentat o oportunitate de a le fi prezentate acestora evoluția situației de securitate, obiectivele politicii de apărare și realizările din acest an.

De asemenea, membrii Comisiilor pentru apărare au fost informați privind situația derulării programelor de înzestrare și eforturile pentru utilizarea fondurilor alocate în industria națională de apărare.

În cadrul vizitei, comandantul MND-SE, general de brigadă Cristian Dan, a susținut un briefing de prezentare a viitoarei structuri NATO de la Sibiu - MNC-SE, dislocat provizoriu în incinta MND-SE din București, urmat de o sesiune de prezentări susținute de către reprezentanții Diviziei despre programele de înzestrare, fondurile alocate și proiectele de acte normative ale comandamentelor NATO de pe teritoriul României.

În incheierea activității, delegația parlamentară a vizitat Centrul de operații și parcul cu tehnică militară al Diviziei, precum și facilitățile și spațiile de lucru puse la dispoziție personalului din comandament.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vizita Majestății Sale Margareta, la MApN S-a discutat despre proiectele care se vor dezvolta cu Casa Regală

02 Mar 2020 640

Ministrul Apărării Naționale, vizită în Portugalia. Despre ce a discutat cu omologul său (video)

29 Jan 2020 925

Principalele etape pentru consolidarea escadrilei de aeronave multirol F-16, stabilite de Nicolae Ciucă

28 Jan 2020 777

Vizita șefului Apărării din Armata Canadiană în baza militară Mihail Kogălniceanu. Ce aspecte au abordat oficialii (galerie foto)

23 Dec 2019 782

Discuții bilaterale ale ministrului apărării naţionale cu ambasadorii Republicii Franceze în România și Statelor Unite Mexicane la Bucureşti

25 Nov 2019 399

Ambasadorul Canadei în România, vizită la Ministerul Apărării Naționale

21 Nov 2019 780

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă "Resursa umană este cea mai de preț valoare pe care Armata României o are" (galerie foto)

15 Nov 2019 677

Șeful Statului Major al Apărării în vizită de lucru în garnizoana Mangalia. Ce a declarat generalul Nicolae Ciucă

18 Jul 2018 798

Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, vizită oficială în Georgia

05 Dec 2017 2241

Deschiderea oficială a Invictus Games Toronto 2017. Conducerea MApN, alături de echipa României

22 Sep 2017 1243

Întâlnire între șefii armatelor din România și SUA

20 Feb 2017 1159

Şeful Statului Major General, vizită de lucru în Beijing

14 Nov 2016 996