Vizită importantă la bordul fregatei Marinei Regale a Țărilor de Jos HNLMS „Evertsen” acostată în Portul Constanța

  • Cooperare militară în domeniul maritim între Forțele Navale Române și Forțele Navale ale Regatului Țărilor De Jos.
  • Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Forțelor Navale Române, contraamiral Mihai Panait efectuează o vizită oficială luni, 28 iunie, la bordul fregatei Marinei Regale a Țărilor de Jos HNLMS „Evertsen” acostată în Portul Constanța.
  • Nava neerlandeză a sosit sâmbătă, 26 iunie, în Portul Constanța, pentru o escală de patru zile în România, după ce a executat o serie de misiuni în apele internaționale ale Mării Negre.
Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Forțelor Navale Române, contraamiral Mihai Panait efectuează o vizită oficială luni, 28 iunie, la bordul fregatei Marinei Regale a Țărilor de Jos HNLMS „Evertsen” acostată în Portul Constanța.

Nava neerlandeză a sosit sâmbătă, 26 iunie, în Portul Constanța, pentru o escală de patru zile în România, după ce a executat o serie de misiuni în apele internaționale ale Mării Negre.

De asemenea, o delegație a fregatei „Evertsen” va depune marți, 29 iunie, o coroană de flori la Monumentul „Crucea Marinarilor” de pe faleza din Constanța, în memoria eroilor care își dorm somnul de veci în adâncul mărilor.

După plecarea fregatei Marinei Regale a Țărilor de Jos din portul Constanța prevăzută pentru miercuri, 30 iunie, sunt planificate activități de instruire în comun cu fregata „Regina Maria”, în raioane maritime din vestul Mării Negre, pentru dezvoltarea cooperării militare româno-neerlandeze în domeniul maritim.

Fregata HNLMS „Evertsen” a mai acostat în portul Constanța în anul 2019, când a participat la Exercițiul multinațional „Sea Shield 19”, organizat de Forțele Navale Române, iar pe agenda relațiilor de colaborare bilaterală dintre marinarii militari români și cei din Țările de Jos sunt consemnate numeroase activități desfășurate în comun, precum prima apuntare a unui elicopter Puma Naval românesc pe o navă militară străină (nava de desant „HNLMS Rotterdam”, în anul 2009), misiuni NATO în cadrul grupărilor navale permanente și exerciții bilaterale și internaționale executate în Marea Neagră și în Marea Mediterană, numeroase participări ale navei-școală „Mircea” la regate și festivaluri nautice organizate de partenerii neerlandezi și zeci de escale ale renumitului velier românesc în porturi din Țările de Jos, pe timpul cărora nava-școală „Mircea” a fost vizitată de mii de persoane.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 287

Continuă asfaltarea drumurilor intens circulate din Portul Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 321

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 1166

Nava de pasageri Scenic Opal a ajuns la Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 352

Razie în muncipiul Constanța. S-au întocmit dosare penale

14 Apr 2024 622

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2221

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 852

Acțiune pentru prevenirea migrației ilegale desfășurată de polițiștii din Constanța. Constatări (FOTO)

13 Apr 2024 395

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 503

Amenzi în Portul Constanța! Patru operatori de cereale, sancționați de Garda de mediu

12 Apr 2024 506

​Se asfaltează podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră (FOTO)

12 Apr 2024 442

Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 8 milioane lei, depistate în Portul Constanța

11 Apr 2024 367

Pentru atingerea capacitatii de trafic de 11,5 milioane tone pe an Portul Medigida va fi modernizat și extins de CN ACN Constanța SA

11 Apr 2024 1156

Agenții și principalii operatori din portul Constanța au fost prezenți la Viena, la evenimentul „Navigând de la Portul Constanța spre Portul Linz”

10 Apr 2024 510

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 372