Vizitează și unități militare ale Forțelor Navale din Constanța Secretarul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii, în vizită în România

  • Discuțiile desfășurate la sediul MApN au vizat cooperarea bilaterală, proiectele comune ale Forțelor Navale, situația de securitate în regiunea Mării Negre și teme curente aflate pe agenda NATO.
Secretarul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii, Kenneth J. Braithwaite, s-a întâlnit miercuri, 11 noiembrie, cu ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și cu șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu la sediul MApN, în cadrul vizitei pe care oficialul american o efectuează în România, în perioada 11-12 noiembrie.

Discuțiile desfășurate la sediul MApN au vizat cooperarea bilaterală, proiectele comune ale Forțelor Navale, situația de securitate în regiunea Mării Negre și teme curente aflate pe agenda NATO.

Ministrul apărării naționale a mulțumit partenerului american pentru cooperarea excelentă la nivelul Forțelor Navale, exercițiile multinaționale în regiunea Mării Negre desfășurate în ultimii ani fiind un exemplu de bune practici și coordonare militară la cele mai înalte standarde. Un subiect aparte a fost evidențierea ritmului dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, element esențial pentru securitatea țării noastre și a mediului regional, caracterizat de către ministrul Ciucă „în continuă dezvoltare și mai puternic ca niciodată”.

Șeful Statului Major al Apărării a transmis că între prioritățile Armatei României se numără consolidarea cooperării la Marea Neagră, rotația continuă a forțelor SUA în România, respectiv asistența SUA pentru îndeplinirea țintelor de capabilități aliate. „România este un aliat robust, cu relevanță strategică majoră în regiunea Mării Negre”, a declarat generalul-locotenent Daniel Petrescu argumentând că, în condițiile crizei sanitare, procesul de creștere a capacității operaționale a trupelor a continuat și programele esențiale de înzestrare s-au intensificat. Toate acestea s-au realizat în contextul îndeplinirii angajamentelor naționale și a derulării misiunilor internaționale.

Oficialii români au exprimat mulțumiri pentru eforturile Statelor Unite ale Americii de sprijin pe mai multe paliere ale cooperării bilaterale în domeniul apărării, în contextul eforturilor de dezvoltare de capabilități și consolidare a posturii de apărare și descurajare pe Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice.

Agenda oficialului american în România include, de asemenea, vizite în Baza Militară 99 Deveselu, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și în unități militare ale Forțelor Navale Române din Constanța.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Șeful Biroului Securității Naționale din Republica Polonă, în vizită în România

26 Feb 2021 443

Doliu! A trecut în Armata Cerului unul din puținii veterani din județul Constanța

25 Feb 2021 1077

Oficial de la MApN O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, implicată într-un incident

23 Feb 2021 457

Una din teme, mediul de securitate din zona Mării Negre Discuție între Ministrul Ciucă și însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz

19 Feb 2021 388

MApN Ministrul Ciucă, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO

17 Feb 2021 537

Întâlnire de lucru între miniștrii Apărării și Economiei „Ne-am propus ca în 2021 să menținem același nivel al implicării industriei românești de apărare“

05 Feb 2021 934

Maiorul Iulian Stoica din Batalionul 635 Apărare Antiaeriană ,,Precista” a trecut la cele veșnice!

03 Feb 2021 2409

Știați că... Este Ziua Intendenţei Militare ?

01 Feb 2021 444

Forțele Navale Române Flexibilitate și adaptabilitate la contextul pandemiei COVID-19

26 Jan 2021 574

Ziua Unirii la Constanța. Unde se organizează și cine participă

24 Jan 2021 946

5 ianuarie 1878 S-a născut scriitorul Emil Gârleanu

05 Jan 2021 2629

Ministrul Ciucă, despre vaccinarea împotriva Covid 19 a militarilor activi, în rezervă și retragere

29 Dec 2020 3382

# DobrogeaDigitală Pagini de istorie – ocuparea orașului Tulcea

22 Dec 2020 1420

Titlu de Membru de Onoare al Ligii Militarilor Profesioniști pentru caporalul Florin Fănaru. A săvârșit reale fapte de eroism (galerie foto)

20 Dec 2020 1120

„Am pierdut un brav reprezentant al Armatei României” A contribuit decisiv la modernizarea Poligonului de la Capu-Midia

19 Dec 2020 1213