Vot în unanimitate Mandatul de director general al Confort Urban SA al lui Viorel Farcaş a încetat

Membrii Consiliului de Administraţie al SC Confort Urban SRL, întruniţi în şedinţă ordinară la data de 30.06.2017, au aprobat în unanimitate două hotărâri.
 
Astfel, a fost votată încetarea contractului de mandat al lui Cristinel Viorel Farcaş din funcţia de director general, începând cu data de 21.06.2017, conform actului adiţional nr. 1/21.06.2017 la contractul de mandat nr. 5068/01.07.2015, înregistrat la sediul societăţii cu nr. 7985/21.06.2017.
 
De asemenea, a fost votată prelungirea perioadei de interimat al lui ing. Constantin Florian Andrei, prin încheierea unui act adiţional la contractul de mandat nr. 3070/17.03.2017, până la organizarea selecţiei privind desemnarea directorului general al SC Confort Urban SRL, implicit a semnării a contractului de mandat, în conformitate cu OUG nr. 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Reamintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a inculpatului Cristinel Viorel Farcaş, la data faptelor director general al SC Confort Urban SRL (societate cu capital integral de stat, care are ca asociat unic Consiliul Local al Municipiului Constanţa), pentru săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită, instigare la folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participaţiei improprii), conflict de interese.
 
În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada 27 iunie - 19 noiembrie 2014, inculpatul Cristinel Viorel Farcaş, în calitate de director general al SC Confort Urban SRL Constanţa, a solicitat administratorului delegat al unei societăţi comerciale (ce deţinea în acelaşi timp şi o funcţie de execuţie în cadrul SC Confort Urban SRL Constanţa) să achiziţioneze un autovehicul marca Porsche Macan S pe care să-l pună la dispoziţia inculpatului, lucru pe care acesta l-a şi făcut. Autoturismul respectiv, în valoare de 425.160,50 de lei cu TVA (aproximativ 95.000 de euro cu TVA), a fost pus la dispoziţia inculpatului cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu ale acestuia din urmă, respectiv atribuirea şi derularea în bune condiţii a unui acord-cadru privind servicii de transport rutier şi închiriere utilaje încheiat cu societatea respectivă (vizarea facturilor emise de societatea prestatoare şi semnarea ordinelor de plată către prestator în perioada ianuarie 2015 - decembrie 2016).
 
Autovehiculul a fost folosit gratuit, exclusiv şi permanent de inculpatul Cristinel Viorel Farcaş şi soţia sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soţiei inculpatului.
 
De menţionat este faptul că administratorul delegat al firmei respective a fost nevoit să dea curs solicitării inculpatului şi să acţioneze contrar obligaţiei de a îndeplini acte în interesul societăţii pe care o reprezenta, fiind constrâns moral de posibilitatea pierderii locului de muncă.
 
În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Cristinel Viorel Farcaş a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu aplicarea următoarei pedepse şi a modalităţii de executare a acesteia, respectiv trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de patru ani şi interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a dreptului de a desfăşura o activitate de conducere în cadrul SC Confort Urban SRL şi pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.
 

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă între 60 şi 120 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă.
 
În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătoare a sechestrului asupra autoturismului mai sus menţionat.

 
Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpatul Cristinel Viorel Farcaş şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa.
 
Iniţial, Cristinel Viorel Farcaş a fost cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit (două fapte), luare de mită, spălare a banilor, instigare la delapidare în forma traficării bunului, conflict de interese. Ulterior, DNA a dispus clasarea cercetărilor pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit (două fapte), luare de mită şi spălare a banilor.
 
Citeşte şi:
 
Oficial de la DNA
Fostul şef al Confort Urban, Cristinel Viorel Farcaş a încheiat un acord de recunoaştere cu procurorii

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Confort Urban SRL, licitație de 3 milioane de euro pentru achiziția de pavele (DOCUMENT)

26 Mar 2024 483

Restricții totale de trafic rutier pe o stradă din municipiul Constanța din cauza lucrărilor de asfaltare. Ce stradă este vizată

26 Mar 2024 438

Modificarea regulamentului privind delegarea gestiunii serviciilor publice în Constanța, pe ordinea de zi a CLM (DOCUMENT)

24 Mar 2024 358

Proiectul bugetului Confort Urban SRL Constanța pentru anul 2024, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 353

Tribunalul Constanța a admis acțiunea Disan Antrepriza și Construcții contra Premium Lac, fosta firmă a lui Stere Hira, directorul Confort Urban SRL

19 Mar 2024 620

Lucrări pe strada Cuza Vodă din Constanța! Se vor institui restricții totale de trafic rutier

19 Mar 2024 550

Primăria Constanța Se recondiționează carosabilul pe strada Adamclisi. Lucrările se desfășoară cu restricții totale de trafic rutier (FOTO)

15 Mar 2024 543

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 600

Licitații Constanța Confort Urban SRL, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de reparații curente (DOCUMENT)

11 Mar 2024 712

Primăria Constanța Se asfaltează carosabilul pe strada Pictor Nicolae Grigorescu din cartierul Anadalchioi (GALERIE FOTO)

08 Mar 2024 373

Știri Constanța Lucrări pe strada Theodor D. Speranția din cartierul Km 5. Sunt anunțate restricții de circulație

06 Mar 2024 476

Cumpărări directe Constanța Art Colosseum SRL, care a elaborat expertiza tehnică a imobilelor de pe amplasamentul viitoarei Săli Polivalente, va furniza servicii de inginerie rutieră pentru Confort Urban SRL (DOCUMENT)

03 Mar 2024 1327

CTBus Traseul liniei 5-40, deviat din nou în Viile noi

01 Mar 2024 387

Primarul Constanței, recurs contra firmei președintelui CA-ului Confort Urban

28 Feb 2024 703

Licitații Constanța Confort Urban SRL cumpără vopsea, diluant și microbile de 1,5 milioane de lei de la Histria Internațional SRL, deținută de familia Bosînceanu (DOCUMENT)

27 Feb 2024 706