Actualitate

Vot în unanimitate Mandatul de director general al Confort Urban SA al lui Viorel Farcaş a încetat

Membrii Consiliului de Administraţie al SC Confort Urban SRL, întruniţi în şedinţă ordinară la data de 30.06.2017, au aprobat în unanimitate două hotărâri.
 
Astfel, a fost votată încetarea contractului de mandat al lui Cristinel Viorel Farcaş din funcţia de director general, începând cu data de 21.06.2017, conform actului adiţional nr. 1/21.06.2017 la contractul de mandat nr. 5068/01.07.2015, înregistrat la sediul societăţii cu nr. 7985/21.06.2017.
 
De asemenea, a fost votată prelungirea perioadei de interimat al lui ing. Constantin Florian Andrei, prin încheierea unui act adiţional la contractul de mandat nr. 3070/17.03.2017, până la organizarea selecţiei privind desemnarea directorului general al SC Confort Urban SRL, implicit a semnării a contractului de mandat, în conformitate cu OUG nr. 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Reamintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a inculpatului Cristinel Viorel Farcaş, la data faptelor director general al SC Confort Urban SRL (societate cu capital integral de stat, care are ca asociat unic Consiliul Local al Municipiului Constanţa), pentru săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită, instigare la folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participaţiei improprii), conflict de interese.
 
În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada 27 iunie - 19 noiembrie 2014, inculpatul Cristinel Viorel Farcaş, în calitate de director general al SC Confort Urban SRL Constanţa, a solicitat administratorului delegat al unei societăţi comerciale (ce deţinea în acelaşi timp şi o funcţie de execuţie în cadrul SC Confort Urban SRL Constanţa) să achiziţioneze un autovehicul marca Porsche Macan S pe care să-l pună la dispoziţia inculpatului, lucru pe care acesta l-a şi făcut. Autoturismul respectiv, în valoare de 425.160,50 de lei cu TVA (aproximativ 95.000 de euro cu TVA), a fost pus la dispoziţia inculpatului cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu ale acestuia din urmă, respectiv atribuirea şi derularea în bune condiţii a unui acord-cadru privind servicii de transport rutier şi închiriere utilaje încheiat cu societatea respectivă (vizarea facturilor emise de societatea prestatoare şi semnarea ordinelor de plată către prestator în perioada ianuarie 2015 - decembrie 2016).
 
Autovehiculul a fost folosit gratuit, exclusiv şi permanent de inculpatul Cristinel Viorel Farcaş şi soţia sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soţiei inculpatului.
 
De menţionat este faptul că administratorul delegat al firmei respective a fost nevoit să dea curs solicitării inculpatului şi să acţioneze contrar obligaţiei de a îndeplini acte în interesul societăţii pe care o reprezenta, fiind constrâns moral de posibilitatea pierderii locului de muncă.
 
În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Cristinel Viorel Farcaş a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu aplicarea următoarei pedepse şi a modalităţii de executare a acesteia, respectiv trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de patru ani şi interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a dreptului de a desfăşura o activitate de conducere în cadrul SC Confort Urban SRL şi pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă între 60 şi 120 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă.
 
În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătoare a sechestrului asupra autoturismului mai sus menţionat.
 
Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpatul Cristinel Viorel Farcaş şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa.
 
Iniţial, Cristinel Viorel Farcaş a fost cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit (două fapte), luare de mită, spălare a banilor, instigare la delapidare în forma traficării bunului, conflict de interese. Ulterior, DNA a dispus clasarea cercetărilor pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit (două fapte), luare de mită şi spălare a banilor.
 
Citeşte şi:
 
Oficial de la DNA
Fostul şef al Confort Urban, Cristinel Viorel Farcaş a încheiat un acord de recunoaştere cu procurorii

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrări de amenajare a unor noi locuri de parcare în municipiul Constanța (galerie foto+video)

15 Feb 2019 732

Semafoarele din Constanța în ton cu Valentine’s Day şi cu Dragobete. Cum vor arăta

13 Feb 2019 788

Se reameajează spațiul din fața blocurilor situate pe bulevardul Tomis, porţiunea cuprinsă între bulevardul Mamaia și strada Nicolae Iorga din Constanţa

13 Feb 2019 431

Atenţie unde vă parcaţi maşinile Continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor din Constanţa

13 Feb 2019 422

Proiect menit să reducă numărul accidentelor rutiere produse pe trecerile de pietoni, implementat la Constanța (galerie foto+video)

12 Feb 2019 708

Atenție, constănțeni! Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate începând cu luna martie

10 Feb 2019 2083

Semaforul de la trecerea de pietoni de pe strada Soveja, în cartierul Tomis 3 din Constanța a fost pus în funcțiune (galerie foto)

07 Feb 2019 3396

Constanța. Au fost demarate lucrările de reabilitare și modernizare a trotuarelor de pe strada Unirii

07 Feb 2019 414

Limitatoare de viteză, montate pe străzile I.L.Caragiale şi Baba Novac din Constanţa

05 Feb 2019 387

Noi locuri de parcare sunt amenajate la Constanța în locul garajelor care au fost deja demolate. În ce zone vor fi realizate parcările (galerie foto)

04 Feb 2019 1037

Atenție șoferi. Au fost amplasate limitatoare de viteză pe două străzi intens circulate din municipiul Constanța (galerie foto)

04 Feb 2019 455

Atenție șoferi! De luni începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, în Constanța!

02 Feb 2019 576

Constanţa. Schimbare în trafic pe bulevardul 1 Mai, la intersecția cu strada Theodor Burada

01 Feb 2019 1698

Confort Urban SRL şi-a chemat la judecată doi foşti directori. Procesul, suspendat

31 Jan 2019 450

Atenţie şoferi! Se înlocuiesc indicatoarele la trecerile pentru pietoni de pe bulevardul Aurel Vlaicu și din Mamaia (galerie foto)

29 Jan 2019 470