Vouchere sociale 2022, anunţ de ultimă oră. Cum sunt împărțite voucherele sociale în județul Constanța

Voucher, foto: Facebook/ Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene
  • Până astăzi, 13 iulie, au fost emise aproximativ 1,6 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde.
  • Pentru săptămâna viitoare, obiectivul este să depășim pragul de 2 milioane de carduri emise.


Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început la 10 iunie distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, pe care le acordăm o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”. Până în prezent, au fost emise aproximativ 1,6 milioane de carduri, iar pentru săptămâna viitoare preconizăm că va fi depășit pragul de 2 milioane. Reamintim că măsura, una istorică pentru țara noastră, vine în ajutorul unui număr de aproximativ 2,5 milioane de români. 

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 

1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 
2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 
3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.
 


„Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat și că alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Compania Națională Poșta Română și emitenții de carduri funcționăm ca o echipă veritabilă și reușim să depășim toate dificultățile, pentru ca aceste carduri pe care încărcăm voucherele să ajungă într-un timp cât mai scurt către oameni”, a transmis ministru Marcel Boloș., transmite Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene. 

 

Cum sunt împărțite voucherele sociale pe județe:

Zona Nord-Vest, care cuprinde județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, însumează un total de 327.855 de beneficiari.

Zona Centru, care cuprinde județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, însumează un total de 267.845 de beneficiari.

Zona Sud-Est, care cuprinde județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, însumează un total de 352.527 de beneficiari.

Zona Nord-Est, care cuprinde județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, însumează un total de 486.321 de beneficiari.

Zona Sud, care cuprinde județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, însumează un total de 412.891 de beneficiari.

Zona București, care cuprinde București și Ilfov, însumează un total de 180.564 de beneficiari.

Zona Sud-Vest, care cuprinde județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, însumează un total de 306.924 de beneficiari.

Zona Vest, care cuprinde județele Arad, Călărași, Hunedoara și Timiș, însumează un total de 204.791 de beneficiari.


 

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de către beneficiari

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

 
Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

 
Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.


Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibilă pe card și pentru alte informații beneficiarii sunt rugați să apeleze Serviciul Clienți al emitentului. Numerele de telefon oficiale sunt următoarele:

 
Edenred: 021 301 33 03 Sodexo: 021 204 46 64 UP România: 0374 66 22 73

 

Încărcarea săptămânală a cardurilor se face conform următoarei proceduri:

-Luni – Poșta confirmă numărul de carduri distribuit în săptămâna precedentă;

-Marți – Emitenții trimit facturile pentru numărul de beneficiari pentru care urmează să se încarce ajutorul;

-Miercuri – Are loc transferul de sume între conturile de trezorerie;

-Joi și vineri – Se efectuează încărcarea către fiecare beneficiar;


 
Prin urmare, pentru tranșa I, încărcarea cu ajutorul de 250 de lei se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul primirii cardurilor. Ulterior, procedura de virare se simplifică, astfel că toți cei peste 2,5 milioane de beneficiari vor primi ajutorul în decurs de 3-5 zile.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare.Lista actualizată a magazinelor unde pot fi utilizate voucherele:

Listele cu operatorii economici unde pot fi utilizare voucherele sunt disponibile aici — https://bit.ly/3OibV8O. Ele sunt verificate săptămânal, iar dacă există modificări, sunt publicate pe site-ul MIPE.

Aici găsiți răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări pe tema utilizării voucherelor -– https://bit.ly/3zMCxe2.

 

Cine primește voucherele sociale:

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

AFM a publicat lista magazinelor în care pot fi utilizate voucherele din etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice

05 Jul 2022 607

Până când pot fi folosite voucherele de vacanţă emise în anii trecuți. ANAT face precizări

22 Jun 2022 670

Primăria Constanța Cine beneficiază de tichete sociale în valoare de 250 lei

14 Jun 2022 2911

Primele carduri pentru voucherele sociale în valoare de 250 lei au fost distribuite, începând de vineri

11 Jun 2022 863

Poşta Română a început distribuirea voucherelor sociale în cadrul programului ”Sprijin pentru România”. Ce valoare au acestea

10 Jun 2022 1154

Taberele copiilor pot fi plătite cu voucherele de vacanță ale părinților

08 Jun 2022 751

Rabla pentru electrocasnice revine în iunie! Care este calendarul și ce valoare au voucherele

31 May 2022 1087

Premierul Nicolae Ciucă „Trei milioane de persoane vor beneficia de vouchere sociale o dată la două luni“ (VIDEO)

09 May 2022 843

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu Populaţia vulnerabilă va primi voucherele de 50 de euro începând cu 1 iunie

09 May 2022 657

Ministrul Daniel Cadariu Pentru anul 2022 în turism ar putea ajunge un capital între 300 şi 500 milioane euro, după introducerea voucherelor de vacanţă“

24 Feb 2022 1093

Vești bune pentru cei care s-au imunizat împotriva Covid 19 la Constanța! Cine poate ridica tichetele de vaccinare

21 Feb 2022 1497

Primăria Constanța Se reia distribuirea tichetelor valorice pentru persoanele cu vaccinare completă

16 Feb 2022 8182

Covid-19 A început distribuirea voucherelor pentru persoanele vaccinate. Ce valoare au și cum pot fi procurate (video)

12 Oct 2021 1756

Decrete semnate Ce legi a promulgat Iohannis. Una dintre ele vizează sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță

04 Jun 2021 931

Constanța 100 de vouchere pentru cuplurile sau femeile singure care până acum nu au putut avea copii

28 May 2021 1824