Vremea rea a făcut prăpăd în România. Mașini avariate și copaci doborâți în mai multe localități

foto cu rol ilustrativ: ISU Dobrogea
În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsori abundente și vânt puternic, în ultimele 24 de ore (28 ianuarie, ora 07 - 29 ianuarie, ora 07), s-au înregistrat efecte în 123 localități din 18 județe (AG, BC, BR, BZ, CL, CT, DB, DJ, GL, GR, HD, IF, PH, TR, TL, VL, VS și VN) și municipiul București., informează IGSU. 

Pompierii împreună cu celelalte structuri și autorități implicate în gestionarea situațiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, pentru degajarea a 83 copaci și 15 stâlpi de electricitate, fiind avariate 24 autoturisme, 1 anexă gospodărească și acoperișul unui bloc de locuințe, cât și pentru evacuarea apei din 1 beci, 1 stradă și 1 drum județean (DJ 713/DJ). 


Oficial de la IGSU 

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în zonele puternic impactate de vremea severă, au fost luate următoarele măsuri:

- starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente, pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;

- asigurarea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub incidența codurilor de vreme rea; 

-convocarea ședințelor extraordinare la nivelul Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență ale județelor Vrancea și Buzău;

- activarea Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea Grupelor Operative la nivelul inspectoratelor pentru situații de Urgență din 6 județe (AG, BR, BZ, DB, PH, VN);

-creșterea capacității operaționale la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Buzău și Vrancea. Reamintim că pentru prevenirea situațiilor care să pună în pericol cetățenii, în cursul zilei de ieri au fost transmise trei mesaje de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert, în județele Buzău și Vrancea.


Pentru activarea rapidă a  acțiunilor de răspuns la situațiile de urgență înregistrate, respectiv de gestionare a efectelor generate de fenomenele meteo periculoase, Comitetului Naţional pentru Situații de Urgență a decretat ieri starea de alertă pentru județul Vrancea.

‼️Misiuni de salvare relevante: 

În județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, pompierii salvatori au acționat pentru preluarea a 4 gravide, blocate în autoturisme și transportarea acestora, în condiții de siguranță, la cele mai apropiate unități sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum și pentru preluarea altor 2 persoane care necesitau dializă.

În ceea ce privește traficul rutier, 9 drumuri naționale și 44 drumuri județene sunt blocate din cauza zăpezii.

La acest moment se intervine în județele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Tulcea, Vaslui și Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică se înregistrează întreruperi în 122 localități din 7 județe (AG, BR, BZ, DB, GL, PH și VN) fiind afectați 29.389 consumatori, însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și revenirea la starea de normalitate.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență cauzate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase, au intervenit forțe ale Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, polițiști, jandarmi), ale Ministerului Apărării Naționale precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor.

Având în vedere că mai multe județe din SE și E țării se află sub atenționare meteorologică până astăzi la ora 10.00, situația este în dinamică, iar evoluția acesteia va fi atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situațiile de urgență înregistrate să fie gestionate în mod eficient.

Urmăriți recomandările transmise de autorități și informați-vă asupra măsurilor și a modului de comportare în situații de urgență!, mai transmite IGSU. 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Coduri galbene și portocalii de caniculă în Constanța, dar și pentru restul țării. Iată ce anunță meteorologii

29 Aug 2023 561

UPDATE Județul Constanța sub Cod Roșu de furtună, grindină și averse torențiale. Lista localităților afectate

06 Aug 2023 4013

Primăria Constanța, despre Codul galben de furtuni din județ! Recomandările autorităților

27 Jul 2023 816

Vreme rea la Constanța Un panou de indicare rutieră s-a desprins (FOTO+VIDEO)

14 Jul 2023 951

RO-Alert Cod portocaliu în județul Constanța

14 Jul 2023 2173

Cod ROȘU de vreme rea în România! Mai multe localități, vizate! Recomandările pompierilor

05 Jul 2023 885

Mai multe județe sub avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de vreme rea! Toată țara, vizată de o informare meteo de caniculă

05 Jul 2023 1012

Cod portocaliu de vreme rea în județele Constanța și Tulcea. Când expiră avertizările meteo

03 Jul 2023 1394

Vreme la extreme în România! După furtună și ploaie, revine canicula! Județul Constanța, sub cod galben de vreme rea

03 Jul 2023 1224

Informare meteo de instabilitate atmosferică emisă de meteorologi! Mai multe județe, sub cod galben de vreme rea

27 Jun 2023 835

Județul Constanța sub cod galben și cod portocaliu de vreme rea! Un restaurant și un garaj din Hârșova, inundate!

25 Jun 2023 2913

Cod galben de vreme rea la Constanța! Unde puteți cere ajutor în cazul problemelor cauzate de vreme

25 Jun 2023 6023

O nouă avertizare meteo de vreme rea vizează județele Constanța și Tulcea

19 Jun 2023 924

Cod galben de vreme rea la Constanța! Iată unde puteţi semnala problemele cauzate de vremea rea

18 Jun 2023 1515

Mai multe județe din țară sub Cod Portocaliu și Cod Galben de vreme rea! Când expiră avertizările meteo

17 Jun 2023 817