Weekend de foc pentru salvatorii din întreaga țară! Unde au intervenit

foto: DSU
 
  •  4.026 intervenții în situații de urgență 
  • 136 de incendii

În acest sfârșit de săptămână (13-15.01.2023), la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.026 intervenții în situații de urgență. Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 136 incendii, precum și în alte 428 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc., iar echipajele medicale SMURD au acționat în cazul a 3.462 de solicitări, 3.503 persoane fiind asistate medical.

Pe timpul misiunilor desfășurate, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 14 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 25 de persoane aflate în dificultate., transmite IGSU. 


Oficial de la IGSU, despre misiunile avute  

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

-O intervenție solicitantă la care au acționat pompierii militari giurgiuveni a avut loc pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă. Echipajele operative au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit, în urma unei explozii, la o garsonieră din municipiul Giurgiu. Primele echipaje de intervenție sosite la locul solicitării au constatat că în interiorul locuinței se afla o victimă care a fost asistată medical și transportată la o unitate medicală de specialitate. Concomitent cu acțiunea de stingere a flăcărilor, salvatorii au evacuat 14 persoane, dintre care doi minori. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a fi înregistrate alte victime.

-O altă misiune complexă a avut loc pe parcursul zilei de duminică, în județul Satu Mare, pe raza localității Racșa, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu la o casă. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta violent la nivelul acoperișului casei, pe o suprafață de aproximativ 250 mp, cu posibilitatea de propagare la gospodăriile din vecinătate. După aproximativ două ore de luptă continuă cu focul, colegii noștri au stins flăcările, înlăturând pericolul extinderii la locuințele aflate în vecinătate.

-Salvatorii suceveni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit, duminică dimineața, la un apartament de la etajul doi al unui bloc de locuințe din municipiul Suceava. Ajunși la locul solicitării, colegii noștri au constatat că arderea se manifesta cu degajări mari de fum în interiorul locuinței. Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii militari au acționat pentru căutarea eventualelor victime și a ventilării apartamentului și a casei scării. Din nefericire, în interiorul locuinței afectate de incendiu, a fost găsită o victimă decedată. Flăcările au fost stinse fără a se propaga la apartamentele învecinate și fără a fi înregistrate alte victime.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.


În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți. 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La un pas de tragedie din cauza unui zmeu de jucărie!

15 Apr 2024 587

IGSUSiguranța voastră este prioritatea noastră! Peste 4.800 de intervenții în acest weekend!

15 Apr 2024 234

IGSU Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

12 Apr 2024 201

IGSU Activitatea pompierilor din cursul zilei de ieri

11 Apr 2024 245

ISU Harghita9 intervenții ieri, 9 aprilie 2024

10 Apr 2024 299

IGSUCele mai multe intervenții au fost desfășurate în zona București – Ilfov, urmată de județele Bacău, Mureș, Galați și Cluj.

10 Apr 2024 264

IGSUBilanțul misiunilor

09 Apr 2024 240

IGSUMisiunile pompierilor din acest sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 262

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

05 Apr 2024 260

IGSUBilanțul misiunilor

04 Apr 2024 261

IGSUBilanțul salvatorilor în ultimele 24 de ore

03 Apr 2024 285

Bilanț IGSU Probleme în mai multe județe, printre care și Constanța din cauza vântului puternic. Manevrele în porturile la Marea Neagră, suspendate

02 Apr 2024 641

IGSUCod portocaliu și galben

02 Apr 2024 299

IGSUPeste 3.300 de obiective controlate și amenzi

02 Apr 2024 301

IGSU despre pompierii care au participat la evenimentul de la Rafinăria Petromidia „Îi felicităm pentru modul în care au acționat!”

29 Mar 2024 1126