Weekend plin de evenimente în comuna Mihail Kogălniceanu Toma Enache a devenit cetăţean de onoare



Cum sărbătorile de iarnă bat la uşă, primarii îşi doresc ca în comunele şi oraşele pe care le păstoresc să aibă loc evenimente importante încărcate de magia sărbătorilor. Este şi cazul primarului comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu, care, după ce a petrecut alături de kogălniceni un 1 Decembrie de excepţie, weekend-ul trecut a mai pregătit două evenimente.
 
Sâmbătă, la Centrul pentru Tineret din comună, primarul Ancuţa Belu i-a conferit celebrului regizor Toma Enache, născut la Mihail Kogălniceanu, titlul de „Cetăţean de onoare“. Cu această ocazie, actorul, jurnalistul şi poetul Toma Enache a prezentat filmul documentar „Armânii, di la faimosl’i Manakia pan di Nu hiu faimos...“, ce are ca temă cinematografia balcanică şi aromână. De asemenea, a avut loc şi proiecţia filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, a cărui regie este semnată de Toma Enache. Vanghilizmo Group şi formaţia Ianina au deschis seria evenimentelor cu un concert de colinde armâneşti scrise chiar de Toma Enache. 
 
Duminică, un alt eveniment i-a binedispus pe cetăţenii comunei. Corul de copii „Armonia“ a prezentat un concert de colinde cu tema „Îngerii Crăciunului“, la care a luat parte şi orchestra de viori „Estudiantina“, din Tulcea. În cadrul festivităţii, desfăşurate la Centrul pentru Tineret din Mihail Kogălniceanu, şefa autorităţii publice locale, Ancuţa Belu, a oferit distincţii profesorilor pensionari, în semn de preţuire pentru îndelungata muncă de la catedră şi pentru dăruirea cu care au îndrumat elevii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.