Zece elevi din județul Tulcea, cadeți pentru o săptămână în Forțele Navale (FOTO)Zece elevi din comuna Horia, județul Tulcea au fost cadeți pentru o săptămână în Forțele Navale

Săptămâna aceasta, între 24 și 28 aprilie, zece copii din comuna Horia, județul Tulcea, participă la programul „Cadet în Forțele Navale”, ediție organizată de Centrul 39 Scafandri, în parteneriat cu Liga Maiștrilor Militari de Marină., transmit repreze4ntanții Forțelor Navale Române. 

Marți, în prima zi, elevii de la Horia au vizitat Laboratorul Hiperbar de la Centrul de Scafandri , la ora actuală cea mai modernă structură de tipul său, din Europa. Pentru că vremea a ținut cu ei, copiii au mers apoi să viziteze atracțiile turistice cheie ale Constanței, în special cele situate în zona peninsulară.
Miercuri, pe 26 aprilie, micii cadeți au avut ocazia să afle cum arată un liceu militar, ce fel de uniforme poartă elevii de acolo, care le este programul obișnuit, în cadrul vizitei la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța. Chiar dacă doar pentru câteva clipe, cadeții de la Horia le-au luat locul în bănci elevilor de la colegiu și i-au ascultat pe aceștia vorbind despre avantajele și bucuria de a urma o astfel de formă de învățământ, care tinde mereu spre superlativ.

Cel mai distractiv moment al vizitei pe platforma de învățământ a Forțelor Navale a fost, cu siguranță, vizita la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", unde copiii au aflat ce senzații încearcă marinarii adevărați când au în mâini timona, s-au jucat cu vaporașele în laboratorul de manevră a navei, mod prin care au aflat de câtă responsabilitate și pricepere este cu adevărat nevoie atunci când te afli la comanda unei nave adevărate., mai transmite sursa citată. 

Iar pentru că manevra navei este un procedeu adesea complex și istovitor, se înțelege că micii cadeți aveau nevoie și de un moment de relaxare, de care au avut parte printr-un tur de poveste la Muzeul Național al Marinei Române, dar și printr-o vizită la Delfinariul și Microrezervația din Constanța.

Joi, pe 27 aprilie, elevii de la Horia vor urca la bordul câtorva nave militare din portul militar Constanța, înainte de festivitatea de „absolvire” a programului „Cadet în Forțele Navale”, care va avea loc vineri.


foto: Forțele Navale Române 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă pe mare în zona travers Jupiter! Precizările Forțelor Navale (FOTO)

15 Sep 2023 5126

Forțele Navale Române desfășoară activități de recrutare pentru posturi de soldați și gradați profesioniști. Ești interesat?

12 Sep 2023 613

Forțele Navale Române desfășoară activități de recrutare pentru posturi de soldați și gradați profesioniști

11 Sep 2023 481

Marinarii militari, la inaugurarea Memorialului „Ivan Patzaichin” din Tulcea (FOTO)

11 Sep 2023 465

România, SUA și alți aliați NATO au început manevrele militare Sea Breeze 23.3 în Marea Neagră (FOTO+VIDEO)

11 Sep 2023 537

Noi bucăți de dronă rusească, găsite la Tulcea. Reacția lui Klaus Iohannis

09 Sep 2023 655

Anunț de ultim moment de la MApN! Bucăţi dintr-o dronă rusească la 2,5 km de Plauru, în Tulcea

09 Sep 2023 658

Schimbare la comanda Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” din Brăila

07 Sep 2023 633

Licitații Constanța Forțele Navale cumpără asigurări de viață pentru personalul care execută misiuni în străinătate. Licitație deschisă pe 2,12 milioane de euro (DOCUMENT)

31 Aug 2023 613

Forțele Navale Române a cumpărat servicii de asigurare de viață facultativă pentru personal. Iată suma alocată!

26 Aug 2023 629

Forțele Navale Române desfășoară permanent misiuni de monitorizare în Marea Neagră

17 Aug 2023 562

Știri Constanța azi Ziua Marinei Române, prin ochii publicului. „Persoanele civile care au luat parte la eveniment au avut un rol foarte important la acest program minunat” (GALERIE FOTO)

15 Aug 2023 1459

Ziua Marinei Române 2023 Școala de Maiștri Militari, mesaj pentru marinarii români

15 Aug 2023 559

Ziua Marinei Române 2023 Mesajul lui Filipov Georgian, Ofițerul de Stat Major, pentru marinari

15 Aug 2023 589

Ziua Marinei Române 2023 LIVE VIDEO-TEXT. Spectacol fascinant de forță, tehnologie și tradiție la Constanța (FOTO+VIDEO)

15 Aug 2023 2805