Zece studenți ai Universității Tehnice Kazaho-Britanice, în practică la Petromidia. Tinerii vor învăța cum funcționează o rafinărie de top (galerie foto)

Zece tineri din Kazahstan vor învăța la Petromidia cum funcționează o rafinărie modernă. Până la finalul lunii martie, studenții de la Universitatea Tehnică Kazaho-Britanică din Almaty (Kazahstan) vor sta în România și vor învăța cum funcționează o rafinărie de top, cum se ajunge la produsele de calitate din industria petrolieră și cum se sudează echipele de specialiști.
 
Mentorii și specialiștii Rompetrol sunt pregătiți să le dea o mână de ajutor studenților aflați în an terminal care au dorit să-și îmbogățească cunoștințele la Petromidia.
 
Așadar, tinerii au fost întâmpinați de Liviu Grigore - director general adjunct Rompetrol Rafinare, Kuanysh Dosmuratov - șeful Centrului de Excelență al Rompetrol Rafinare, Kateryna Sydorenko - manager general Rompetrol Quality Control, Mircea Moraru - director Process Engineering Rompetrol Rafinare. Aceștia le-au dat sfaturi tinerilor, i-au îndemnat să fie curioși și să pună multe întrebări, pentru că doar așa vor putea obține toate răspunsurile de care au nevoie.
 
Totodată, o scurtă prezentare a rafinăriei a fost realizată pentru ca tinerii să se familiarizeze cu ce înseamnă Rompetrol Rafinare pe plan național și internațional. Ei au aflat, direct de la cei implicați în procesul de producție, cum a evoluat în timp rafinăria și cum a ajuns în punctul în care în 2018 a atins peste 5,9 milioane de tone de materii prime procesate.
 
Internshipul destinat studenților din Kazahstan, aflat la prima ediție, este organizat sub umbrela „Delfin”, cel mai important program de optimizare a producției realizat integral din ideile specialiștilor din cadrul Rompetrol. Experiența tinerilor kazahi este coordonată prin departamentul de Resurse Umane. Astfel, până pe 31 martie, studenții vor avea parte de peste 200 de ore de teorie și practică în rafinărie, despre care deja au spus că sunt încântați. Tinerii au remarcat rezultatele obținute în ultimii ani, poziția strategică a rafinăriei, dar și organizarea care a dus la recordurile anuale.
 
„Găzduim stagiul pentru 10 studenți de la Kazakh-British Technical University. Ei vor învăța despre Petromidia, despre producție și despre România. Tinerii vor avea parte de surprize și activități amuzante. Le pregătim o surpriză, în sensul că vrem să le oferim o excursie în Transilvania. Astfel, tinerii vor vedea cât este de frumoasă România“, a declarat Kuanysh Dosmuratov, șeful Centrului de Excelență al Rompetrol Rafinare.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Mediu Constanța a amendat firma care operează Rafinăria Petromidia, după explozia de vineri

03 Apr 2024 522

IGSU despre pompierii care au participat la evenimentul de la Rafinăria Petromidia „Îi felicităm pentru modul în care au acționat!”

29 Mar 2024 1146

Oficial de la ISU Dobrogea despre explozia de la Rafinăria Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1068

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1633

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1496

LIVE VIDEO+TEXT Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari! Planul Roșu de Intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 19932

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 720

Directorul Casei de Cultură Constanța, decedat într-un accident rutier! Mergea la o înmormântare

20 Jan 2024 13846

Firme Constanța Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA actualizează contractul de împrumut pentru centrala în cogenerare de la Petromidia

02 Jan 2024 955

RETROSPECTIVĂ 2023! Incendii violente în județul Constanța! Elevi evacuați de la o școală din Constanța și Planul Roșu de Intervenție activat la Rafinăria Petromidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Dec 2023 1376

Schimbare în conducerea Rompetrol Rafinare! Cine a fost numit la conducerea companiei

25 Sep 2023 1413

Midia Marine Terminal a finalizat cu succes lucrările la terminalul offshore

01 Sep 2023 976

Explozia din Crevedia, în atenția specialiștilor de la INSEMEX Petroșani! Ce tragedii au investigat la Constanța

28 Aug 2023 1356

Doi ani de la explozia de la Rafinăria Petromidia! Cum s-a produs tragedia care a curmat vieți

02 Jul 2023 1460

Anchetă după explozia urmată de incendiu de la Petromidia! Specialiștii INSEMEX Petroșani cercetează cauza deflagrației

27 Jun 2023 1180