Actualitate

Zece studenți ai Universității Tehnice Kazaho-Britanice, în practică la Petromidia. Tinerii vor învăța cum funcționează o rafinărie de top (galerie foto)

Zece tineri din Kazahstan vor învăța la Petromidia cum funcționează o rafinărie modernă. Până la finalul lunii martie, studenții de la Universitatea Tehnică Kazaho-Britanică din Almaty (Kazahstan) vor sta în România și vor învăța cum funcționează o rafinărie de top, cum se ajunge la produsele de calitate din industria petrolieră și cum se sudează echipele de specialiști.
 
Mentorii și specialiștii Rompetrol sunt pregătiți să le dea o mână de ajutor studenților aflați în an terminal care au dorit să-și îmbogățească cunoștințele la Petromidia.
 
Așadar, tinerii au fost întâmpinați de Liviu Grigore - director general adjunct Rompetrol Rafinare, Kuanysh Dosmuratov - șeful Centrului de Excelență al Rompetrol Rafinare, Kateryna Sydorenko - manager general Rompetrol Quality Control, Mircea Moraru - director Process Engineering Rompetrol Rafinare. Aceștia le-au dat sfaturi tinerilor, i-au îndemnat să fie curioși și să pună multe întrebări, pentru că doar așa vor putea obține toate răspunsurile de care au nevoie.
 
Totodată, o scurtă prezentare a rafinăriei a fost realizată pentru ca tinerii să se familiarizeze cu ce înseamnă Rompetrol Rafinare pe plan național și internațional. Ei au aflat, direct de la cei implicați în procesul de producție, cum a evoluat în timp rafinăria și cum a ajuns în punctul în care în 2018 a atins peste 5,9 milioane de tone de materii prime procesate.
 
Internshipul destinat studenților din Kazahstan, aflat la prima ediție, este organizat sub umbrela „Delfin”, cel mai important program de optimizare a producției realizat integral din ideile specialiștilor din cadrul Rompetrol. Experiența tinerilor kazahi este coordonată prin departamentul de Resurse Umane. Astfel, până pe 31 martie, studenții vor avea parte de peste 200 de ore de teorie și practică în rafinărie, despre care deja au spus că sunt încântați. Tinerii au remarcat rezultatele obținute în ultimii ani, poziția strategică a rafinăriei, dar și organizarea care a dus la recordurile anuale.
 
„Găzduim stagiul pentru 10 studenți de la Kazakh-British Technical University. Ei vor învăța despre Petromidia, despre producție și despre România. Tinerii vor avea parte de surprize și activități amuzante. Le pregătim o surpriză, în sensul că vrem să le oferim o excursie în Transilvania. Astfel, tinerii vor vedea cât este de frumoasă România“, a declarat Kuanysh Dosmuratov, șeful Centrului de Excelență al Rompetrol Rafinare.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Activitatea operaţională a Rompetrol Rafinare SA, motorul creşterii vânzărilor de carburanţi

16 Nov 2019 1255

Petromidia, la 40 de ani! Interviu cu directorul general Yedil Utekov - „Suntem convinşi că Rompetrol Rafinare va creşte în continuare cu sprijinul investitorului şi cu cel al oamenilor“

18 Oct 2019 2864

Rompetrol Rafinare, pe locul 5 într-un top al companiilor din Europa de Sud-Est

10 Oct 2019 601

Maşinile Gărzii Naţionale de Mediu vor circula cu carburant produs la Petromidia

05 Oct 2019 567

Trei angajaţi ai Rompetrol, declaraţi cetăţeni de onoare ai oraşului Năvodari. Alexandru Nicolcioiu, printre ei (galerie foto)

09 Sep 2019 996

40 de ani de la pornirea instalațiilor Rafinăria Petromidia, la ceas aniversar. Cum a fost celebrat evenimentul (galerie foto)

06 Sep 2019 987

Creşterea producţiei de ţiţei în Kazahstan, cu efect pozitiv pentru Petromidia

31 Aug 2019 629

40 de ani de activitate Alexandru Nicolcioiu şi pensionara Gica Micu, despre pornirea instalaţiilor Rompetrol Rafinare

26 Aug 2019 1789

Rompetrol Rafinare, volum record de țiței procesat în primul semestru al lui 2019

14 Aug 2019 656

Investiţie de trei milioane de dolari Instalaţii modernizate şi procese digitalizate, la Rompetrol Rafinare

10 Aug 2019 586

Peste 80 de tineri, la cea de-a XIX-a ediţie a Programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019, lansat de KMG International (galerie foto)

02 Aug 2019 1446

KMG International susţine primul cabinet stomatologic mobil din România. Tratament gratuit pentru 150 de copii

26 Jul 2019 758

Autobuzele RATC Constanţa, alimentate cu motorină produsă la Rafinăria Petromidia

29 Jun 2019 1405

Rezultate operaţionale de excepţie Rompetrol Rafinare, contribuţie importantă la creşterea brandului Rompetrol

21 Jun 2019 1228

Calitatea și-a spus cuvântul Timp de patru luni, motorina produsă la Petromidia alimentează trenurile românești

20 Jun 2019 1427