Zeci de elevi constănțeni, participanți la Sci-Tech Challenge 2017. Cei mai buni merg la finala europeană. Cine sunt ei


Nu mai puțin de 110 elevi din Constanța au participat la competiția Sci-Tech Challenge 2017, organizată de Junior Achievement (JA) România cu sprijinul ExxonMobil România.

Aflată la cea de-a V-a ediție în România, competiția încurajează tinerii să își aplice cunoștințele în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii (STEM) și să își dezvolte creativitatea și aptitudinile antreprenoriale.
 
Anul acesta, elevii constănțeni au fost provocați să conceapă soluții inovative pentru autoritățile locale, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră provenite de la autoturisme, cu 40%, până în 2040.
 
Transportul în comun mai dezvoltat și realizat cu autobuze electrice, modificarea suprafeței de transport pentru a genera energie, promovarea mersului pe bicicletă, suplimentarea motoarelor existente cu alte surse de energie verde au fost doar unele dintre ideile câștigătoare ale elevilor constănțeni.
 
Finaliștii de la liceele constănțene care vor reprezenta România la finala europeană sunt: Constantinescu Adriana-Didona de la Liceul Teoretic Decebal, Balan Andreas de la Liceul Teoretic Ovidius, Costea Andrei    de la Colegiul Național Mircea Cel Bătrân, Cojocaru Andreea de la Colegiul Național Pedagogic Constantin Bratescu, Bului Dan Andrei de la Liceul Teoretic Decebal.
 

„Participarea la competiție m-a făcut să învăț să lucrez sub presiunea timpului, să îmi adun informația într-un timp cât mai scurt, să comunic cu alte persoane și să-mi transmit ideile astfel încât să se integreze cu ceea ce au și ceilalți de spus. Competiția îți poate deschide noi perspective în legătură cu foarte multe domenii și poți învăța multe lucruri. Realizezi că poți ajuta societatea și afli care sunt capacitățile tale creative, cât de departe poți să îți duci ideile într-un timp cât mai scurt și cum să evoluezi în diferite domenii”,  a declarat un elev finalist.

 
Programul își propune să motiveze elevii cu vârste cuprinse între 15-18 ani să ia în considerare matematica, știința și tehnologia în alegerea viitoarei lor profesii, să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța matematicii, a științei și a tehnologiei și la modul în care acestea pot fi aplicate în afaceri pentru a răspunde provocărilor viitoare.
 
 
 

„Îi incurajez pe elevi să participe la cat mai multe activități extrașcolare, competiții și concursuri. În cadrul competiției Sci-Tech Challenge, organizată de Junior Achievement in Constanta, copiii învăța sa isi foloseasca competentele acumulate în cursul activității scolare intr-un mod cat mai creativ. Am observat ca elevii care au participat la astfel de competiții devin mai siguri pe ei. Este important ca un elev în clasa a X-a sau a XI-a să fie ghidat spre cat mai multe optiuni profesionale iar competiția Sci-Tech Challange ii motiveaza și ii ajuta în privința opțiunilor pentru cariera lor profesională”, a declarat profesoara Andreescu Aliss, de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân.

 
Evenimentul a atras 110 elevi de la 16 licee din Constanța, pasionați de știință, tehnologie și antreprenoriat. Ei au fost repartizați în echipe formate aleatoriu, au interacționat și și-au pus în valoare cunoștințele, creativitatea și abilitățile de prezentare. Pe parcursul competiției, tinerii au fost mentorați de angajați voluntari ai companiei ExxonMobil România, care le-au oferit explicații și sfaturi privind aspectele tehnice, financiare și elementele de marketing asociate proiectelor lor.

 

„ExxonMobil își asuma un rol activ în formarea generațiilor viitoare. Credem că răspunsul la provocările energetice se bazează pe evoluția tehnologică, iar programul țintește să îi încurajeze pe tinerii liceeni să ia în considerare o carieră profesională în aceste domenii”, a declarat Dana Dărăban, Director de Comunicare și Relatii Publice pentru ExxonMobil România.

 
Elevii câștigători vor ajunge în finala europeană a competiției Sci-Tech Challenge, care se va desfășura pentru a doua oară online, în data de 21 martie 2017. Elevii constănțeni vor concura împotriva câștigătorilor finalelor naționale din celelalte șase țări participante: Belgia, Italia, Franța, Olanda, Norvegia, și Marea Britanie.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum va fi vremea în zilele următoare, în Dobrogea?

25 Apr 2024 157

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 217

Reguli de circulație, jocuri și desene la Constanța. Întâlnire între polițiști și copii (FOTO)

25 Apr 2024 183

Știri Constanța Un bărbat a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Motivul pentru care va petrece șase luni după gratii

25 Apr 2024 238

Din Coreea de Sud, la Constanța. Klaus Iohannis a aterizat pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

25 Apr 2024 444

Știri Constanța Trei copii au plecat de acasă, noaptea. Mama minorilor a fost sancționată

25 Apr 2024 302

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa face angajări!

25 Apr 2024 316

Știri Constanța „Un patruped maltratat...așa a fost sesizarea“. Proprietarul, reținut (FOTO)

25 Apr 2024 306

Firme Constanța Un nou administrator în cadrul Medical See SRL

25 Apr 2024 238

Evenimente de neratat în acest weekend, la Constanța!

25 Apr 2024 418

Firme Constanța Gammadyne PVC Fabrik SRL își deschide un nou punct de lucru

25 Apr 2024 265

Termoficare Constanța SRL anagajează. Ești interesat?

25 Apr 2024 397

Ședință interinstituțională pentru siguranța școlară în județul Constanța

25 Apr 2024 334

Undă verde de la Municipalitate Imobilul ridicat de Primavera Campus SRL în municipiul Constanța, în zona Campusul Universitar, va fi modificat

25 Apr 2024 217

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 282