Zeci de incendii la nivel național Zi solicitantă pentru salvatorii din întreaga țară! Peste 1000 de persoane aflate în dificultate au primit ajutor medical

Intervenții ale pompierilor, foto: Pexels
În ultimele 24 de ore, echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.259 misiuni desfășurate de salvatori în data de 05.10.2022.

Cele mai multe cazuri au fost reprezentate de solicitările pentru acordarea de prim ajutor, 1.065 de persoane aflate în dificultate fiind asistate medical.

De asemenea, forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și stingerea celor 44 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 146 de misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 4 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața în județul Bacău.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 12 persoane aflate în dificultate., trasnmite IGSU.


În ultimele 24 de ore au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice, în județele Prahova (1) și Vâlcea (1).

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-O intervenție care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor brăileni a avut loc ieri, în municipiul Brăila, unde s-a intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier. Primele echipaje de descarcerare și prim ajutor ajunse la locul solicitării au constatat că un autoturism s-a răsturnat într-un sens giratoriu. În urma impactului, au rezultat patru victime, dintre care una inconștientă. Colegii noștri au evaluat și asistat medical cele patru persoane, ulterior fiind transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

-O altă misiune complexă a avut loc ieri, în județul Dâmbovița, unde echipajele operative au fost solicitate să intervină în urma unei explozii neurmată de un incendiu. Ajunse la fața locului, echipajele de stingere au constatat că în urma exploziei a fost afectată casa de locuit, iar trei minori au fost răniți. Salvatorii au evaluat și acordat măsuri de prim ajutor victimelor, ulterior acestea au fost transportate la spital.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 217 pompieri salvatori și 165 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro., transmite IGSU. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale “Ioan Nenițescu” Tulcea, în vizită la ISU Delta (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 578

Zi aniversară în familia pompierilor militari din Tulcea! (FOTO)

31 Jan 2024 564

Un pompier în timpul liber a salvat un pescar căzut în apele înghețate ale unui lac din Caracal

29 Jan 2024 598

IGSU Bilanțul intervențiilor gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 de ore

12 Jan 2024 541

Doliu printre pompieri. „A murit un om care și-a dedicat toată viața protecției comunității“

27 Dec 2023 1015

IGSU Încă 15 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă, intrate în dotarea salvatorilor

18 Dec 2023 644

IGSU Peste 1.500 de situații de urgență înregistrate la nivel național, în prima zi a acestei săptămâni

12 Dec 2023 583

ISU Tulcea, în doliu. Colonel Gheorghe Cotoroană s-a stins fulgerător urmare a unui accident

30 Oct 2023 1985

Incendiu violent la o casă de locuit din Topolog, județul Tulcea (GALERIE FOTO)

14 Oct 2023 771

Șocant! Un pompier și un polițist, acuzați de act sexual cu un minor. Victimele, trei fetițe de 12 și 13 ani

05 Oct 2023 1198

ISU Harghita În cadrul ceremoniei, au fost avansați înainte de expirarea stagiului minim în grad 2 ofiţeri şi 4 subofițeri

14 Sep 2023 526

IGSU 175 de ani sub deviza „CURAJ ȘI DEVOTAMENT”

13 Sep 2023 560

Gestul emoționant al unui pompier din Botoșani „„El este Iulian, pompierul care a avut grijă de mine imediat după accident“

09 Sep 2023 854

Trei mașini implicate într-un accident în județul Argeș! Pompierii au ajuns la fața locului

07 Sep 2023 930

Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile produse la Crevedia a revenit cu bine în țară

06 Sep 2023 821