Zeci de intervenţii ale ISU Dobrogea în 24 de ore. Unde au intervenit

 
Miercuri, 11 decembrie, în jurul orei 12:50, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Port, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Agigea.

La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la bucătăria de vară şi la o magazie, cu posibilitate de extindere la casă. Din fericire nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost scurtcircuit electric la un cablu defect sau izolat necorespunzător.

Tot miercuri, în jurul orei 15:50, Detaşamentul de Pompieri Palas a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată în localitatea Poiana. Datorită sesizării în timp util a evenimentului şi operativităţii pompierilor militari, evenimentul, provocat cel mai probabil de un coş de fum necurăţat de funingine, nu s-a soldat cu pagube majore, fiind afectat acoperişul pe o suprafaţă de 1 mp.

De asemenea, pompierii constănţeni potrivit apelului de la 112 au mai fost solicitaţi să intervină pe lacul Siutghiol, unde două persoane sunt în pericol de înec.

La faţa locului a fost alocată o ambarcaţiune RhIB din cadrul Detaşamentului de pompieri Palas, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD B, din cadrul Detaşamentului Slt. Fripis Marius Daniel. Echipajele au efectuat o amplă căutare atât pe luciul apei, cât şi de pe mal, rezultatul fiind negativ, alarma fiind falsă.

Joi, 12 decembrie, în jurul orei 00:02, pompierii Staţiei Hârşova au fost solicitati să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe din localitatea Saraiu. Nu au fost înregistrate victime, ci numai pagube materiale minore.

Cauza probabilă – coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Echipajele SMURD, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au intervenit în 24 de ore pentru a acorda ajutor medical de urgență la 46 de solicitări. Pacienţilor li s-au acordat îngrijiri medicale, iar după caz, au fost transportaţi la spital pentru investigaţii amănunţite.



În scopul preîntâmpinării incendiilor provocate de coşurile sau burlanele de fum necurăţate sau defecte, I.S.U. Constanţa reaminteşte cetăţenilor obligativitatea verificării, reparării, izolării termice şi curăţării periodice a coşurilor de evacuare a fumului. Acestea trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.). Totodată, coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura căile de evacuare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 229

UPDATE Incendiu în localitatea Băltăgești, județul Constanța

17 Apr 2024 433

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 939

În Județul Constanța Locuitorii din satul Conacu deplâng dispariția tânărului spânzurat (VIDEO)

15 Apr 2024 962

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2963

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 316

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 433

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1856

Mașină în flăcări, pe A4, spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 1502

UPDATE Incendiu în podul unei case din Pecineaga, județul Constanța. Un coș de fum a ars

14 Apr 2024 666

UPDATE Accident rutier în municipiul Constanța. Trei victime sunt implicate

14 Apr 2024 1194

Accident rutier noaptea trecută în Stațiunea Mamaia! O mașină a intrat într-un gard de beton

14 Apr 2024 713

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Năvodari!

13 Apr 2024 762

UPDATE. Constanța Accident anunțat prin apel tip eCall la intersecția străzii Mihai Viteazu cu bulevardul Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1363

Știri Constanța UPDATE. Un TIR s-a răsturnat în localitatea Poarta Albă. Intervin pompierii (FOTO)

12 Apr 2024 918