Zeci de oameni au dus plăpumi şi pături la un spital din Timişoara. Bolnavii stau în frig în saloane


Oamenii cu suflet mare fac minuni.




 Zeci de oameni au dus, luni, 24 ianuarie, la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara zeci de plăpumi şi pături, pentru bolnavii internaţi aici şi care sunt nevoiţi să îndure temperaturi scăzute în saloane, din cauza companiei de termoficare ce furnizează agent termic la capacitate redusă.




Acţiunea ”Protestul păturilor” a fost iniţiată de grupul civic Liga Vest, iar acesteia i s-a alăturat şi mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.



 

Printre cei care au donat pentru această clinică a fost şi mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.
 


 

”Văzând situaţia care este în spital, mai ales acesta de la Oncologie, unde durerea este poate cea mai mare, am adus săptămâna trecută plapumi şi perne noi pentru toate paturile şi încă 2 paturi electrice. Şi acum tot paturi electrice am adus, cu geometrie variabilă, care îl ajută pe bolnav să îşi schimbe poziţia în care stă zeci de zile. Sunt foarte bune, pentru că bolnavul poate să stea în diferite poziţii, or ştiţi ce înseamnă să fii bolnav, când oricum te mişti cauţi o mângâiere (...)




Din cauza frigului ne-am mobilizat.



Noi suntem în relaţii foarte bune cu toate spitalele. Şi în toamnă, când au fost probleme cu gazele, am procurat două generatoare de curent, tot pentru două spitale, în caz că rămân fără încălzire, să poată folosi această sursă proprie pentru a se putea încălzi. Şi acum lucrăm la nişte instalaţii pentru o maternitate”, a declarat Banatului, ÎPS Ioan Selejan.




Organizatorii au mulțulit tuturor care au dat dovadă de solidaritate. 


 

Multumim tuturor si fiecaruia in parte pentru ca tineti viu spiritul Timisoarei. Suntem profund impresionati de calitatea si bunatatea celor care au ales sa petreaca timp alaturi de noi si sa dea o mana de ajutor. Fie ca bunatatea de care dati dovada sa va fie rasplatita inmiit! Va iubim, oameni buni!



Multumim, I.P.S. IOAN SELEJAN, Arhiepiscopul Timisoarei si Mitropolitul Banatului, pentru placuta surpriza. Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti!„, au transmis organizatorii evenimentului, dupa ce o multime de oameni au raspuns apelului facut in urma cu doua zile si s-au adunat luni, la orele 15.00 la Clinica de Oncologie unde au adus pilote si paturi.


 
De altfel, donaţiile de acest fel către spital au început încă de săptămâna trecută, când mai mulţi oameni din Timişoara, aflând condiţiile în care sunt trataţi bolnavii de cancer, le-au întins o mâna de ajutor, la apelul omului de afaceri Dan Dinu. 




Sursa foto-text: opiniatimisoarei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Kate, prințesa de Wales a anunțat că are cancer (VIDEO)

22 Mar 2024 937

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 04 martie 2024

04 Mar 2024 316

De ce este importantă prevenția în tratamentul cancerului mamar?

22 Feb 2024 408

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Doliu în muzica internațională A murit starul american de muzică country Toby Keith

06 Feb 2024 582

Preşedintele Klaus Iohannis „Îi dorim regelui Charles recuperare completă”

06 Feb 2024 436

Regele Charles, diagnosticat cu cancer! Anunțul Palatului Buckingham

05 Feb 2024 1382

SUA Secretarul american al apărăriii prezintă scuze pentru că a ţinut secret că suferă de cancer

01 Feb 2024 778

Nou tratament împotriva cancerului dezvoltat de cercetători israelieni

19 Jan 2024 832

Oamenii de ştiinţă au descoperit o genă care poate crește riscul de cancer al sângelui

13 Jan 2024 702

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila „Cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze“

30 Nov 2023 804

1 din 2 copii recent diagnosticați cu cancer în România a fost deja înscris în Programul Gratuit de Testare Genetică dezvoltat de MedLife

24 Nov 2023 721

Ministerul Sănătății Achiziții de echipamente de screening pentru cancer

19 Nov 2023 1139

Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, acțiune de donare de sânge organizată în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța

09 Nov 2023 1423

Calendar ortodox Ce sărbătorim astăzi, 9 noiembrie?

09 Nov 2023 1057