​Ziua de ieri, solicitantă pentru pompierii salvatori din întreaga țară. Unde au intervenit și de ce

foto: Pexels
Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii salvatori din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Cluj, Mureș și Bihor.

O pondere de aproape 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.112 de cazuri din totalul de 1.308 de situații de urgență gestionate). 

Totodată, echipajele operative au acționat, pentru localizarea și stingerea celor 50 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 141 misiuni pentru protecția comunităților., transmite IGSU. 


O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața în județul Maramureș.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate pompierii militari au salvat 7 persoane aflate în dificultate.


IGSU, despre intervenții 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

- O intervenție care a necesitat atenție sporită a avut loc ieri, în județul Timiș, unde salvatorii au acționat pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs între două autoturisme pe raza localității Făget, DN 68A. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că, în urma impactului, au rezultat șapte victime (cinci adulți și doi minori ), dintre care una încarcerată, în stare de inconștiență. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, persoana a fost scoasă dintre fiarele contorsionate, prezentând semne vitale. Totodată, pentru gestionarea eficientă a situației, în sprijin au fost solicitate și două elicoptere SMURD. Toate victimele au fost evaluate și monitorizate la locul solicitării, ulterior cinci dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite.

- Pompierii militari arădeni au fost solicitați ieri să intervină, în localiatatea Sebiș, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la o gospodărie. Primele echipaje de stingere ajunse la fața locului au constatat că arderea se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la acoperișul casei și o anexă, pe o suprafață de aproximativ 160 mp, cu pericol de propagare la imobilele învecinate. În timpul acțiunii de stingere, salvatorii au intervenit și pentru evacuarea a patru butelii cu gaz din interiorul anexei gospodărești, înlăturând astfel pericolul unei explozii. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.


Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 219 de pompieri salvatori cu 167 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unde au intervenit pompierii salvatori în ultimele 24 de ore. Cea mai mare parte a intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale

08 Feb 2023 356

Misiune inedită de salvare a unei lebede, la Constanța. Cum a ajuns aceasta în autospeciala de stingere a pompierilor

08 Feb 2023 473

Eroi în uniformă! O mamă și cei trei copii ai săi, salvați din locuința cuprinsă de flăcări de polițiști (GALERIE FOTo)

07 Feb 2023 736

13 persoane rănite într-un accident rutier în județul Bacău. Un microbuz s-a lovit un autotren (GALERIE FOTO)

07 Feb 2023 469

Casă cuprinsă de flăcări în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Mai multe echipaje de pompieri intervin

07 Feb 2023 533

UPDATE Incendiu de amploare la Mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava. Intervin mai multe ehcipaje de pompieri

07 Feb 2023 686

UPDATE Incendiu de amploare în Delta Dunării, în apropiere de Sulina! Misiunea pompierilor, îngreunată de vânt (FOTO+VIDEO)

07 Feb 2023 422

Pompier la ISU „Dobrogea“ Ștefan Orza, primul luptător constănțean care va evolua în promoția Glory. „Din Moșneni, Constanța, România - în toată lumea!“

07 Feb 2023 5122

Tragedie în județul Alba! O femeie a murit la trei zile după ce a născut acasă. Șapte copii au rămas fără mamă

05 Feb 2023 707

Mii de angajați MAI, pregătiți să intervină în județele afectate de fenomenele meteorologice nefavorabile.

05 Feb 2023 464

Bărbat găsit carbonizat într-o locuință cuprinsă de flăcări în județul Tulcea

05 Feb 2023 494

Intervenție de urgență pe bulevardul Mamaia din Constanța. Pompierii, chemați în ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 1150

Doliu la pompieri!

03 Feb 2023 13689

Persoană, rănită într-un accident rutier în municipiul Tulcea. Victima, încarcerată (GALERIE FOTO)

03 Feb 2023 662

ISU HarghitaBuletin informativ - 02.02.2023

02 Feb 2023 364