Ziua Drapelului Național Marinarii militari, la ceremoniile organizate, azi, la Constanța (LIVE video+galerie foto)

Militarii din Forţele Navale Române participă, azi la ceremoniile militare şi religioase, care se desfășoară cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional, la Constanța, Brăila, Tulcea, Babadag și București.
 
La Constanța, militarii din Forțele Navale Române au depus, ieri, drapelul național la Catedrala „Sfinții Petru și Pavel”, pentru oficierea slujbei de sfințire a acestui important simbol național. Azi, drapelul României va fi înălțat pe catarg, în acordurile Imnului Național al României, pe faleza din fața Comandamentului Flotei.
 
UPDATE:  La eveniment sunt prezenți prefectul județului Constanța, Dumtru Jeacă, subprefecții Şenol Ali și Ionuț Done, dar și viceprimarul municipiului Constanța, Dumitru Babu.


Jandarmii constănţeni omagiază Drapelul Naţional
 
Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, la sediile celor două unităţi de jandarmi din municipiul Constanţa, se organizează în această perioadă, o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor. Marți, drapelele arborate la cele două unităţi, au fost coborâte de pe catarg şi depuse la capela Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. Preotul militar a oficiat  slujba de sfinţire, iar cele două drapele au rămas peste noapte în capela unităţii. Astăzi, 26 iunie, manifestările dedicate acestui eveniment debutează la sediile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa, cu arborarea Drapelului şi intonarea Imnului Naţional.

Totodată, istoricul şi însemnătatea Drapelului Naţional vor face obiectul unui material ce va fi  prezentat personalului  celor două unităţi. De asemenea, începând cu ora 09.30, conducerile celor două unităţi vor  participa şi la ceremonialul militar şi religios organizat de autorităţi pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, unde vor fi asigurate şi măsurile de ordine publică.
 


Ceremoniile dedicate Zilei Drapelului Național și în alte orașe

 
La Brăila, ceremoniile dedicate Zilei Drapelului Național vor începe la Catedrala Nașterea Domnului și vor continua în  Piaţa Independenţei, în intervalul orar 09.00-10.00.

La Tulcea, militarii vor participa la un ceremonial care va avea loc în Piața Tricolorului, în intervalul orar 10.00-11.00.

La Babadag, ridicarea drapelului național de la biserica din localitate și aducerea acestuia la Monumentul Eroilor, precum și desfășurarea activităților prilejuite de această sărbătoare națională se vor desfășura, în intervalul orar 09.30-10.30.

În Bucureşti, reprezentanţii Statului Major al Forţelor Navale vor participa la ceremonia publică din Piaţa Tricolorului, de la ora 09.30. Drapelul va fi binecuvântat de către un preot militar şi va fi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Naţional al României.

La ceremoniile militare și religioase vor mai fi prezenți și cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război, reprezentanți ai autorităților locale și ai altor instituții publice.
                                              
Despre Ziua Drapelului
 
26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național, prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, instituită  pentru a marca data de 26 iunie 1848, ziua în care Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul (roșu, galben și albastru) să reprezinte steagul tuturor românilor.
Cele trei culori ale drapelului național împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor semnifică verticalitatea poporului român.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.