Ziua Internațională a Copilului, moment de neuitat în municipiul Medgidia (FOTO)


În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria și de a aduce cât mai multe bucurii fiecărui copil.

Evenimentul a fost sărbătorit pentru prima dată la nivel naţional în Turcia în data de 23 aprilie 1920., transmit reprezentanții Primăriei Medgidia. 

Acesta a intrat însă în istorie ca Zi Internaţională a Copilului - 1 Iunie, în anul 1925, moment în care la Geneva s-a desfășurat Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor. Organizația Națiunior Unite a susţinut această iniţiativă şi a proclamat protecţia drepturilor, vieţii şi a sănătăţii copiilor drept una dintre priorităţile sale de activitate.

Declaraţia cu privire la drepturile copilului a fost aprobată în formă finală în data de 20 noiembrie 1959 şi a proclamat drepturi egale pentru copii la educaţie, învăţământ, asigurare socială, dezvoltare fizică şi spirituală indiferent de culoarea pielii, naţionalitate, origine socială, situaţie materială sau alte statuturi.

Cu această ocazie, administrația publică locală a oferit o zi de neuitat cetățenilor din municipiul Medgidia, care au fost implicați într-o serie de activități și concerte incendiare organizate în Parcul „1 Mai”.

Copiii de toate vârstele au fost invitați să participe la Flash Mob eroi vs. eroine, Led Video Gaming, petrecerea cu personaje animate; să urmărească cinematograful în aer liber, să admire exponatele din cadrul expoziției Jurassic World Dino Expo și să se bucure de parcul de distracții alcătuit din 12 locuri de joacă gonflabile.

Pe parcusul zilei, manifestările au fost însoțite de mult râvnita înghețată londoneză gratuită.

Începând cu ora 16.00, scena amenajată în zona skate a parcului a fost animată timp de câteva ore în șir de Butterfly Performance și surpriza Disneyland care au adus alături de publicul larg personajele desenelor animate actuale. Pe tot parcursul spectacolului, atmosfera de sărbătoare a fost întreținută și de tunurile de confeti.


Odată cu venirea serii pe scenă au urcat artiști preferați ai adolescenților precum Alina Eremia, IDK, Oscar și trupele de dans locale și județene, „Revolution Dance”, „The Fighters”, „Sweet Revo Swag Addiction” și Charzzy.

Mii de tineri au fredonat alături de celebrii soliști, cunoscutele versuri fiind părtași, astfel, la momente de neuitat din istoria municipiului nostru.

La mulți ani, încă o dată, copiilor de pretutindeni!, a mai transmis sursa citată. 


foto: Primăria Medgidia 


Citește și
 
Consiliu Local Medgidia a aprobat contractarea unor împrumuturi pentru cofinanțarea unor proiecte

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Membrii Consiliului Local Municipal Medgidia, în ședință. Iată ce au discutat

29 Sep 2023 396

Au făcut averi impresionante Firmele familiei Stamate – Banu, abonate la contracte cu statul! Cel mai recentă atribuire directă vine de la Primăria Medgidia (DOCUMENTE)

22 Sep 2023 1688

Licitații publice Cine a câștigat contractul de iluminare arhitecturală a sediului Primăriei Medgidia?(DOCUMENT)

14 Sep 2023 605

Firma Minex SRL, din Slobozia, contract cu Primăria Medgidia. Este vizat sistemul de iluminat public

08 Sep 2023 899

Cumpărări directe Constanța Igma System Centre SRL Constanța va asigura dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Spiru Haret, din Medgidia (DOCUMENT)

08 Sep 2023 547

Licitații Constanța Elys Interdecor SRL și Masterclass AG SRL se vor ocupa de lucrările de la Școala Gimnazială I.L. Caragiale, din Medgidia (DOCUMENT)

30 Aug 2023 654

Licitații Constanța Primăria municipiului Medgidia a atribuit către Iridex Group Salubrizare SRL un contract de peste 1,2 milioane de euro (DOCUMENT)

28 Aug 2023 1879

Licitații Constanța Holding Hondor Stil SRL, contract de peste 1,4 milioane de euro cu Primăria Medgidia, pentru lucrările la Școala Gimnazială Spiru Haret din municipiu (DOCUMENT)

24 Aug 2023 568

Primăria Medgidia achiziționează tractorașe de tunz gazon în valoare de peste 170.000 de lei (DOCUMENT)

13 Aug 2023 1336

Achiziții Constanța Ce cumpără Primăria Medgidia prin cumpărare directă?

13 Aug 2023 1540

Primăria Medgidia solicită acord de mediu pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Medgidia

10 Aug 2023 788

Ciclism CS Medgidia Daria Solomon, pe locul întâi la Cupa Orașului Zărnești, a treia etapă din Cupa României de Șosea (GALERIE FOTO)

03 Aug 2023 968

Alergătorul Andrei Ene, de la CS Medgidia, perseverent în evoluția de la Bucovina Ultra Rocks

02 Aug 2023 632

Consiliul Local al Municipiului Medgidia Ce proiecte de hotărâre au fost aprobate în ședința ordinară aferentă lunii iulie

28 Jul 2023 597

Consiliul Local al Municipiului Medgidia, convocat în ședință ordinară. Sunt mai multe proiecte pe ordinea de zi

27 Jul 2023 515