Ziua Internațională a Copilului, moment de neuitat în municipiul Medgidia (FOTO)


În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria și de a aduce cât mai multe bucurii fiecărui copil.

Evenimentul a fost sărbătorit pentru prima dată la nivel naţional în Turcia în data de 23 aprilie 1920., transmit reprezentanții Primăriei Medgidia. 

Acesta a intrat însă în istorie ca Zi Internaţională a Copilului - 1 Iunie, în anul 1925, moment în care la Geneva s-a desfășurat Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor. Organizația Națiunior Unite a susţinut această iniţiativă şi a proclamat protecţia drepturilor, vieţii şi a sănătăţii copiilor drept una dintre priorităţile sale de activitate.

Declaraţia cu privire la drepturile copilului a fost aprobată în formă finală în data de 20 noiembrie 1959 şi a proclamat drepturi egale pentru copii la educaţie, învăţământ, asigurare socială, dezvoltare fizică şi spirituală indiferent de culoarea pielii, naţionalitate, origine socială, situaţie materială sau alte statuturi.

Cu această ocazie, administrația publică locală a oferit o zi de neuitat cetățenilor din municipiul Medgidia, care au fost implicați într-o serie de activități și concerte incendiare organizate în Parcul „1 Mai”.

Copiii de toate vârstele au fost invitați să participe la Flash Mob eroi vs. eroine, Led Video Gaming, petrecerea cu personaje animate; să urmărească cinematograful în aer liber, să admire exponatele din cadrul expoziției Jurassic World Dino Expo și să se bucure de parcul de distracții alcătuit din 12 locuri de joacă gonflabile.

Pe parcusul zilei, manifestările au fost însoțite de mult râvnita înghețată londoneză gratuită.

Începând cu ora 16.00, scena amenajată în zona skate a parcului a fost animată timp de câteva ore în șir de Butterfly Performance și surpriza Disneyland care au adus alături de publicul larg personajele desenelor animate actuale. Pe tot parcursul spectacolului, atmosfera de sărbătoare a fost întreținută și de tunurile de confeti.


Odată cu venirea serii pe scenă au urcat artiști preferați ai adolescenților precum Alina Eremia, IDK, Oscar și trupele de dans locale și județene, „Revolution Dance”, „The Fighters”, „Sweet Revo Swag Addiction” și Charzzy.

Mii de tineri au fredonat alături de celebrii soliști, cunoscutele versuri fiind părtași, astfel, la momente de neuitat din istoria municipiului nostru.

La mulți ani, încă o dată, copiilor de pretutindeni!, a mai transmis sursa citată. 


foto: Primăria Medgidia 


Citește și
 
Consiliu Local Medgidia a aprobat contractarea unor împrumuturi pentru cofinanțarea unor proiecte

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 585

Achiziții Constanța Primăria Medgidia cumpără brazi naturali și platani

13 Mar 2024 1149

Cumpărări directe Constanța Namazu Consulting SRL, cu un singur angajat anul trecut, va exeprtiza tehnic trei blocuri din Medgidia (DOCUMENTE)

10 Mar 2024 460

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 705

Licitații Constanța Cine face curăţenie în birourilor Primăriei Medgidia?

02 Mar 2024 659

Primăria Medgidia a cumpărat direct servicii de consultanță pentru „Cresterea eficientei energetice a Spitalului Municipal"

20 Feb 2024 514

Cumpărări directe Constanța Top Management ING SRL va presta servicii de management pentru proiectului „Creșterea eficientei energetice a Școlii Spiru Haret din Medgidia“ (DOCUMENT)

19 Feb 2024 489

Top Management ING SRL prinde un nou contract la Primăria Medgidia, județul Constanța! Ce vizează?

19 Feb 2024 951

Petrecerea de 8 Martie organizată de Primăria Medgidia estimată la 120.000 de euro!

19 Feb 2024 4478

Cumpărări directe Constanța Top Geocad SRL, două contracte în aceeași zi cu Primăria Dumbrăveni

16 Feb 2024 624

Licitații Constanța RC Energo Install SRL, contract prin cumpărare directă cu Primăria Medgidia

13 Feb 2024 917

Licitații Constanța Primăria Medgidia pune la bătaie peste 2,17 milioane de euro pentru renovarea Muzeului de Artă „Lucian Grigorescu“, din oraș (DOCUMENT)

13 Feb 2024 1994

Reacție la cald a lui Valentin Vrabie, în urma deciziei luate de Curtea de Apel Constanța!

09 Feb 2024 1005

CS Medgidia, meciuri pe teren propriu Fotbaliștii - amical cu Hamangia Baia, handbaliștii - duel cu CSM Făgăraș

09 Feb 2024 853

Licitații Constanța Primăria Medgidia, modificări la contractul cu Bau Stark SRL pentru lucrările de la Spitalul Municipal Medgidia (DOCUMENT)

02 Feb 2024 1388