Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită alături de polițiștii constănțeni (GALERIE FOTO)

 Astăzi, în zona centrală a municipiului Constanța s-au auzit doar râsete și chicoteli ale celor mici. Împreună cu polițiștii constănțeni, copiii și-au sărbătorit ziua într-o atmosferă specială, încărcată cu bucurie. 

Peste 2.000 de copii, părinți și bunici au fost dornici să-i întâlnească pe polițiștii rutieri și de ordine publică, dar și pe "mascații" de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, care nu au venit singuri, ci împreună cu Dentos, patrupedul lor de nădejde.  

Micii oaspeți au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor, precum și de robotul pirotehnic, folosit pentru detectarea și dezamorsarea dispozitivelor explozive.

Totodată, cei mici au fost dornici să vadă îndeaproape și chiar sa urce pe motocicletele de poliție rutieră și în autospecialele de ordine publică. Polițiștii i-au lăsat să apese pe butoane, pentru a înțelege cum funcționează sistemele acustice și luminoase, spre încântarea copiilor.

Unul dintre cele mai inedite și surprinzătoare momente a fost creat de polițiștii criminaliști. Aceștia le-au oferit copiilor diplome "semnate" cu propriile lor amprente, totodată explicându-le ce instrumente speciale folosesc.

De o atenție deosebită s-au bucurat și polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au organizat concursuri cu premii pentru cei care au răspuns corect la întrebările referitoare la regulile de circulație rutieră și nu numai. 

Imagine de la eveniment, foto: IPJ Constanța
Totodată, printre punctele de atracție s-a numărat și autospecială destinată educației rutieră, echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice. 

De asemenea, autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor i-a impresionat pe copii prin dotările speciale pentru transportul animalelor rănite, iar polițiștii le-au explicat copiilor cum se realizează microciparea și controlul microcipurilor, cu un aparat special. 


Astăzi, putem spune că ne-am atins scopul! Am făcut sute de copii să zâmbească, iar pe unii i-am ajutat să-și împlinească visurile - acelea de a vedea o autospecială de poliție din interior.

Fericirea din priviri a fost completată cu mici surprize: baloane, dulciuri, insigne, autocolante, pliante și diplome. 

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor și al International Police Association - Regiunea 1 Constanța.
 

Vă mulțumim, dragi copii, pentru că ne-ați permis să ne bucurăm alături de voi, în această zi atât de specială.

La mulți ani!, transmite IPJ Constanța. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegerea țesăturilor potrivite pentru îmbrăcămintea copiilor

26 Mar 2024 332

Premergător copii, un excelent aparat de exerciții pentru primii pași

26 Feb 2024 404

ANPIS 161.961 de persoane beneficiau de indemnizația pentru creșterea copilului, în luna noiembrie 2023

13 Jan 2024 663

ANPIS 161.961 de persoane beneficiau de indemnizația pentru creșterea copilului, în luna noiembrie 2023

13 Jan 2024 579

„Îngerii să îi vegheze, micul și inimosul hocheist, drumul lin către cer“ Fiul patronului de la Ferma Dacilor a murit în incendiu. Băiatul era sportiv

27 Dec 2023 1759

Declarații de avere Maria Arnăutu, șef serviciu la SPIT Constanța. Soțul, asociat unic și administrator al Mihailidis & CO LTD SRL, cu contracte publice (DOCUMENTE)

27 Nov 2023 1150

Guvernul României Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, marcată de Guvern

20 Nov 2023 518

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 20 noiembrie 2023

20 Nov 2023 569

ISU Bihor20 Noiembrie - Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

20 Nov 2023 418

IPJ Vaslui Activități preventive desfășurate de polițiștii vasluieni 24 septembrie

24 Sep 2023 590

ZIUA LIVE SOS Spitalul Mama și Copilul Stelian Ion – „De ce nu luptă președintele CJC pentru spitalul de pediatrie? Trebuia să-l convingă pe Rafila să șteargă Constanța de pe lista neagră”! (VIDEO)

14 Sep 2023 1742

ZIUE LIVE Deputatul Stelian Ion, precizări despre Spitalul Mama și Copilul din Constanța (VIDEO)

14 Sep 2023 1023

ZIUA LIVE Spitalul Mama și Copilul din Constanța a fost pus "la întârzieri" din pix?

13 Sep 2023 1428

IPJ Arad Buletin de presă

07 Sep 2023 573

Cine se află în spatele ONG-urilor decorate de Klaus Iohannis de Ziua Copilului

13 Jun 2023 1722