Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită alături de polițiștii constănțeni (GALERIE FOTO)

 Astăzi, în zona centrală a municipiului Constanța s-au auzit doar râsete și chicoteli ale celor mici. Împreună cu polițiștii constănțeni, copiii și-au sărbătorit ziua într-o atmosferă specială, încărcată cu bucurie. 

Peste 2.000 de copii, părinți și bunici au fost dornici să-i întâlnească pe polițiștii rutieri și de ordine publică, dar și pe "mascații" de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, care nu au venit singuri, ci împreună cu Dentos, patrupedul lor de nădejde.  

Micii oaspeți au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor, precum și de robotul pirotehnic, folosit pentru detectarea și dezamorsarea dispozitivelor explozive.

Totodată, cei mici au fost dornici să vadă îndeaproape și chiar sa urce pe motocicletele de poliție rutieră și în autospecialele de ordine publică. Polițiștii i-au lăsat să apese pe butoane, pentru a înțelege cum funcționează sistemele acustice și luminoase, spre încântarea copiilor.

Unul dintre cele mai inedite și surprinzătoare momente a fost creat de polițiștii criminaliști. Aceștia le-au oferit copiilor diplome "semnate" cu propriile lor amprente, totodată explicându-le ce instrumente speciale folosesc.

De o atenție deosebită s-au bucurat și polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au organizat concursuri cu premii pentru cei care au răspuns corect la întrebările referitoare la regulile de circulație rutieră și nu numai. 

Imagine de la eveniment, foto: IPJ Constanța
Totodată, printre punctele de atracție s-a numărat și autospecială destinată educației rutieră, echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice. 

De asemenea, autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor i-a impresionat pe copii prin dotările speciale pentru transportul animalelor rănite, iar polițiștii le-au explicat copiilor cum se realizează microciparea și controlul microcipurilor, cu un aparat special. 

Astăzi, putem spune că ne-am atins scopul! Am făcut sute de copii să zâmbească, iar pe unii i-am ajutat să-și împlinească visurile - acelea de a vedea o autospecială de poliție din interior.

Fericirea din priviri a fost completată cu mici surprize: baloane, dulciuri, insigne, autocolante, pliante și diplome. 

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor și al International Police Association - Regiunea 1 Constanța.
 

Vă mulțumim, dragi copii, pentru că ne-ați permis să ne bucurăm alături de voi, în această zi atât de specială.

La mulți ani!, transmite IPJ Constanța. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bancul zilei. Un cadou de ziua copilului

19 Jun 2022 613

EXCLUSIV Mămică din Constanța, revoltată de lista de lectură de vacanță. „Așa ceva la clasa întâi e aberant! Țigara din text nu e una oarecare”. Reacția ISJ

14 Jun 2022 8752

Călătorie în lumea artelor la Muzeul de Artă Constanța, de Ziua Internațională a Copilului (GALERIE FOTO)

03 Jun 2022 756

Cât a plătit Primăria Cernavodă pentru organizarea evenimentelor de 1 iunie (DOCUMENT)

03 Jun 2022 758

#ConstanțaEsteBine Ziua 153 – 2.06.2022 Astăzi sărbătoresc bicicleta

02 Jun 2022 906

Trei copii, cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani, s-au rătăcit de părinți în timpul activităților de Ziua Copilului desfășurate la Tulcea (GALERIE FOTO)

02 Jun 2022 469

Editorial De Ziua Copilului, despre copiii din România. Care este alocația unui copil, raportat la cât asigură statul unui deținut, lunar?

02 Jun 2022 1146

Constanța Polițiștii de la Imigrări s-au jucat, de 1 Iunie, cu copiii din Ucraina (GALERIE FOTO)

01 Jun 2022 734

Tudor Chirilă, de Ziua Copilului „România nu-şi iubeşte copiii. Încă o zi în care ne prefacem că sunt în centrul societăţii noastre“

01 Jun 2022 816

Bucurie pentru micuții internați din Constanța, de Ziua Copilului! Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația Suflete Deschise le-au pregătit surprize (GALERIE FOTO)

01 Jun 2022 736

Ziua Copilului 2022 la Tulcea Medalii, diplome, cupe și atenții dulci, oferite de către polițiști, copiilor

01 Jun 2022 599

Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor” „Copiii trebuie implicaţi tot mai mult în procesul de decizie cu privire la chestiunile care îi privesc“ (VIDEO)

01 Jun 2022 676

Klaus Iohannis a urat la mulți ani tuturor copiilor, de 1 iunie

01 Jun 2022 546

De 1 iunie, micuții se pot urca în autospecialele ISU Tulcea (GALERIE FOTO)

01 Jun 2022 614

„Povestea apei pentru pitici!”, un proiect RAJA cu prilejul Zilei Copilului

01 Jun 2022 700