Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli. Ce spune comisarul-șef Carmen Șerbănescu, șeful Biroului Siguranță Școlară Constanța

  • În România, la data de 14 septembrie 2020, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a început să funcționeze structura Poliția Siguranță Școlară.
  • „Una dintre cele mai importante priorități ale Biroului Siguranță Școlară este prevenirea bullying-ului“, a precizat comisarul șef Carmen Șerbănescu, șeful BSS Constanța.
  • La Constanța, Biroul Siguranță Școlară are în componența sa cinci ofițeri și un agent, aceștia fiind sprijiniți în toate activitățile lor de polițiștii de proximitate și de siguranță publică.
 
La data de 30 ianuarie este marcată Ziua internațională a Nonviolenței în Școli.
 
Un studiu UNICEF realizat în 2006 a arătat că „violenţa în şcoală reprezintă orice formă de manifestare a unor comportamente precum: exprimare inadecvată sau jignitoare, bruscare, împingere, lovire, rănire, comportamentul şcolar neadecvat“.
 
În România, la data de 14 septembrie 2020, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a început să funcționeze structura Poliția Siguranță Școlară.
 
Comisarul șef Carmen Șerbănescu, șeful Biroului Siguranță Școlară Constanța, a declarat pentru ZIUA de Constanța că una dintre prioritățile zero ale Biroului este reprezentată de prevenirea bullying-ului.
 
Comisarul șef a explicat că atribuțiile Biroului Siguranță Școlară sunt „implementarea şi desfăşurarea activităţilor specifice în cadrul programelor, proiectelor, campaniilor de prevenire în domeniul siguranţei şcolare, colaborarea cu celelalte formaţiuni operative pentru realizarea unui schimb eficient de informaţii, în baza cărora sunt organizate acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor, studenţilor şi a personalului didactic în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ şi a campusurilor preuniversitare/universitare“.
 
„Una dintre cele mai importante priorități ale Biroului Siguranță Școlară este prevenirea bullying-ului“, a precizat comisarul șef Carmen Șerbănescu.
 

Conștientizarea fenomenului de bullying
 

În acest sens, șeful Biroului Siguranță Școlară Constanța a explicat că, pe parcursul anului școlar, se vor desfășura activități punctuale, prin dezvoltarea unor proiecte, programe și campanii susținute în timpul anului școlar. Totodată, aceste campanii și activități vor continua și pe perioada vacanțelor.
 
În cadrul acestora, polițiștii, în parteneriat cu alte instituții responsabile, vor avea în vedere conștientizarea fenomenului de bullying de către minori și încurajarea unor comportamente alternative prosociale.

 
La Constanța, Biroul Siguranță Școlară are în componența sa cinci ofițeri și un agent, aceștia fiind sprijiniți în toate activitățile lor de polițiștii de proximitate și de siguranță publică.
 

„Polițiștii încadrați sunt cadre cu experiență și de excepție din punct de vedere profesional din structurile I.P.J. Constanța și din alte unități ale IGPR. În același timp, polițiștii sunt sprijiniți în activitățile lor de lucrători de la nivelul tuturor structurilor şi subunităţilor de poliţie, derulând acțiuni în parteneriat cu jandarmi ai I.J.J. Constanța, G.M.J. Constanța, lucrărori ai Poliției Locale, A.N.I.T.P., A.N.A., dar și cu alte structuri“, a mai explicat comisarul șef Carmen Șerbănescu.
 
Citește și:

Sharenting, bullying şi pedofilie:
Magistratul Zafer Sadîc atrage atenţia asupra pericolelor din postările cu şi despre copii

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițiștii s-a întâlnit cu mai mulți elevi din Constanța. Iată despre ce au discutat (FOTO)

21 Mar 2024 301

Poliția și școlile din Constanța, împreună împotriva bullying-ului și a consumului de droguri

24 Feb 2024 675

În Constanța Acțiuni de prevenire a bullying-ului în școli

21 Feb 2024 473

Polițiștii IPJ Constanța au desfășurat mai multe acțiuni în apropierea școlilor din județ

20 Feb 2024 697

Editorial Bullying-ul se învață acasă!

18 Feb 2024 873

Știri Constanța Prevenirea bullying-ului și a violenței școlare. Polițiștii, în dialog cu elevii din Crucea

13 Jan 2024 659

IPJ IalomițaConsecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ

12 Dec 2023 412

Activități preventive desfășurate de polițiștii din Constanța

08 Dec 2023 757

IPJ Tulcea Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea delincvenței juvenile în municipiul Tulcea

13 Oct 2023 668

Editorial A început școala. Între bullying și „lasă-i, că sunt copii!“

29 Sep 2023 1337

ZIUA LIVE Prefectul Coșa - „Rotativa ar fi un foarte bun prilej pentru a continua toate investițiile care au fost demarate" (VIDEO)

11 May 2023 2300

IPJ Tulcea Activități informativ-preventive legate de bullying și consumul de droguri prezentate elevilor de la Colegiul Economic Delta Dunării

03 May 2023 1017

Acțiuni de combatere a bullying-ului în școlile constănțene. Autoritățile constănțene fac precizări (FOTO+VIDEO)

24 Apr 2023 1549

Campanie împotriva fenomenului de bullying, în unitățile de învățământ din județul Constanța

21 Apr 2023 1211

Activități desfășurate de polițiștii tulceni pentru prevenirea bullying-ului în școli

03 Apr 2023 1070