ZIUA LIVE Andreea Bugescu, studentă la Facultatea de Medicină - La cât timp după vaccin se poate consuma alcool?


 
  • Andreea Bugescu, studentă în anul VI, la Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, este invitata noastră de astăzi la ZIUA LIVE pe site-ul ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
  • Andreea este voluntar în Centrul de vaccinare deschis în cadrul Spitalului Militar Constanța.

Andreea Bugescu: „Am stat 1 lună și jumătate la SMMIT. Noi am ajutat logistic, au încercat să ne protejeze să nu intrăm la pacienți infectați dar am fost nevoiți să ne echipăm și să intrăm la pacienții cu COVID-19. Acum au început să vină foarte mulți tineri cu probleme respiratorii. Nu se mai face față.”

Andreea despre o zi din viața de voluntar: „Eu sunt prima figură pe care o vede omul când intră la vaccinare. Eu fac un mic triaj, pun întrebări. Au existat persoane care au avut lipotimii. Noi îi spunem sindromul halatului alb. Am văzut peste 7.000 de oameni și nu am văzut nicio reacția gravă. Leșinurile au existat din cauză că populația nu a fost educată să vină mâncată la vaccin. Oamenii nu vin la analize! Trebuie să mănânce înainte să se vaccineze! Au fost cazuri de oameni, care deși se știau cu frică de ace, nu ne-au spus și au leșinat”.

Cea mai adresată întrebare după vaccin?: „La cât timp după vaccin pot să consum alcool?”

Andreea ne răspunde: „La 48 de ore de la vaccin.”

„De preferat ar fi în luna în care ne facem vaccinul să ne ferim de contactul uman, cât mai mult posibil”, a declarat Andreea.

Andreea Bugescu, despre neîncrederea oamenilor în vaccin: „Din păcate este această modă a formatorilor de opinie care nu sunt medici. Probabil această încredere va crește în câteva luni când se vor face studii suplimentare despre vaccin”.

„Oamenii sunt mai disciplinați aici (n.r. Constanța). Am vorbit cu colegi din țară. Noi nu am avut incidente”, spune Andreea.

„Vă rugăm din suflet, nu veniți mai devreme decât sunteți programați! Avem o procedură. Nu putem începe mai devreme de ora 8.00”, atenționează Andreea Bugescu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Întrebat despre nemulțumirile constănțenilor privind Regulamentul parcărilor, Vergil Chițac a răspuns «Îmi pun dopuri în urechi»”!

07 May 2021 1302

ZIUA LIVE Jurnalista Feri Predescu și dr. Florian Stoian, despre relaxarea restricțiilor în sezonul estival

06 May 2021 733

ZIUA LIVE. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța – o tradiție vie a excelenței în educație, ce dăinuie de 125 de ani

06 May 2021 1460

ZIUA LIVE Profesorul Vasile Nicoară, directorul CNMB, despre amplele evenimente ce marchează cel de-al 125-lea an de existență a instituției de învățământ

05 May 2021 570

ZIUA LIVE. Șase luni de guvernare liberală la Constanța!

05 May 2021 1788

ZIUA LIVE. 125 de la înființarea Colegiului Mircea cel Bătrân

04 May 2021 1761

ZIUA LIVE. Părintele Marius Moșteanu „Dacă Postul nu are la bază intenția bună, degeaba este ținut. Când primim lumină, ea se duce către casa și viața noastră. Intrăm în circuitul Luminii”

30 Apr 2021 1457

ZIUA LIVE. Părintele Marius Moșteanu, paroh la Parohia Sfântul Nicolae Vechi „Postul trebuie să fie un mod de viață în care trebuie să ne bucurăm, că îi dăm organismului și altceva“

29 Apr 2021 1109

ZIUA LIVE. România, pe primul loc la mortalitatea cauzată de cancerul de col ulterin. Medicul Dragoș Brezeanu, despre prevenția acestei boli

29 Apr 2021 1294

ZIUA LIVE. De ce se ia lumină de Paşte! Ce semnifică pentru credincioşi?

28 Apr 2021 2785

ZIUA LIVE. Doctorul Dragoș Brezeanu, detalii despre prevenția cancerului de col uterin

28 Apr 2021 642

LIVE. ÎPS Teodosie, despre Sărbătorile Pascale

28 Apr 2021 1282

ZIUA LIVE. Muftiul Iusuf Muurat „Etnicii musulmani sunt deschiși vaccinării iar vaccinarea nu strică postul. Doar așa putem să fim alături de părinții noștri”

28 Apr 2021 1097

ZIUA LIVE. Despre prevenția cancerului de col uterin, cu dr. Dragoș Brezeanu, medic specialist Obstetrică-Ginecologie

27 Apr 2021 1473

ZIUA LIVE. Muftiul Iusuf Muurat, șeful Cultului Musulman din România vorbește despre postul Lunii Ramazan

26 Apr 2021 1725