ZIUA LIVE Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal, despre finanțare bogată de la bugetul local și proiectele de dezvoltare (VIDEO)


Invitat la ZIUA LIVE, joi, 22 septembrie, este Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal.

Andrei Talpeș a activat și ca manager general al Baschet Club Athletic Neptun Constanța, dar și ca președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța. De asemenea, în ultimii ani, Andrei Talpeș a fost coordonator al departamentului de baschet 3X3 al Federației Române de Baschet, iar în această perioadă echipa feminină de baschet 3X3 a României a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Interviul integral poate fi urmărit aici

CSM Constanța este o instituție de drept public cu personalitate juridică, ce funcționează în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța.

În condițiile apariției la Constanța a Clubului Sportiv Municipal Constanța, instituție de drept public, ce funcționează în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța, Clubul Sportiv Farul Constanța, aflat actualmente sub tutela Ministerului Sportului, va trece la gruparea nou-înființată.

CSM Constanța a pornit la drum cu 18 secții și a debutat oficial în noul sezon de handbal masculin, gimnastică sau tenis de masă, urmând ca și celelalte discipline sportive să-și facă debutul în noul sezon.

Clubul beneficiază de o finanțare bogată de la bugetul local. Este vorba despre 9.907.000 lei, aproximativ două milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor, 9.357.000 de lei, sunt pentru cheltuieli de funcționare, în timp ce restul de  550.000, sunt destinați proiectelor de dezvoltare.

Detaliem aceste aspecte la ZIUA LIVE cu Andrei Talpeș.

De ce a fost ofertat Talpeș la conducerea Clubului
 

Putea fi oricine, putea fi un mare sportiv. Dacă ești un bun sportiv nu înseamnă că ești și un foarte bun manager. Pot apărea și persoane care pot contesta această numire. Nu-mi place să vorbesc despre mine, ci îmi place să vorbesc lucrurile pe care le fac.
 
Dacă nu mă simțeam pregătit nu acceptam această funcție. Nu e ușor deloc, este o muncă titanică. Mi-am asumat asta., spune Andrei Talpeș.
  

Talpeș, singurul candidat la această funcție
 

Mi-aș fi dorit să fie chiar 100 sau 1000. Nu am de unde să știu de ce nu au venit. Nu aveam nici o problemă să vină mai mulți. Oricine din România se putea înscrie la acest concurs., mai spune Talpeș. 

Talpeș vorbește la ZIUA LIVE despre legătura lui cu sportul.
 

Legătura mea cu sportul a început de mic copil. Bunicul meu mă ducea la toate sporturile, el nu se mai află printre noi, din păcate. Mi-a spus o chestie care mi-a rămas: Tot timpul când joacă Constanța să ții cu Constanța! Mi-a rămas ca un crez., spune Andrei Talpeș cu emoție. 

 
Legătura cu familia Talpeș este un subiect despre care Talpeș vorbște la ZIUA LIVE. 

E familia mea, nu am cum să neg asta! Știu că tot ce am realizat am făcut-o mun cind. Am făcut-o pas cu pas, am plecat de jos. Oricine vrea să vadă ce pot să fac, oricând e bine venit să vadă asta. Sunt căsătorita cu nepoata dnului Talpeș. Despre preluarea numelui soției, este o discuție pe care nu vreau să o port. 


 Clubul beneficiază de o finanțare bogată de la bugetul local. Este vorba despre 9.907.000 lei, aproximativ două milioane de euro. 

Eu nu consider că 2 milioane de euro pentru sportul constănțean sunt mulți bani. Constanța era unul din marile orașe care nu aveau un Club Municipal. Acesta club poate crea cadrul necesat dezvoltării sportului. , a mai spus Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal. 


 CSM Constanța poate primi sponsorizări

CSM Constanța poate primi sponsorizări. Avem un cont pentru acest tip de tranzacții. În urma unui contract semnat de părți.

Există deschidere în ceea ce privește spnsozării, cu unii sunt clauze de confidențialitate, cu alții nu.   

  
Talpeș vorbește despre obiectivele de performanță ale CSM.
 

Dintre obiectivele de performanță aș putea numera dezvoltarea cât mai multor secții, atragerea de sponsorizări, cât mai mulți practicanți. 

Va avea CSM și o secție de fotbal?
 

Sigur că da. Ne-am gândit la asta, dar trebuie să avem niște discuții cu domnul Hagi. Este un proiect mai amplu, trebuie discutat înainte. Nu trebuie făcte lucrurile pe repede înainte, trebuie studiat ce imapct ar avea un astfel de demers. Momentan nu există această secție la nivelul clubului. 


Talpeș face precizări la ZIUA LIVE despre promovarea sportului în comunitate. 

Mi-am propus în strategia CSM să promovez sportul în comunitate Și prin evenimente care se adresează profesioniștilor, dar și evenimente ca nu se adresează profesioniștilor. Părinții vin, își aduc copiii să practice sport. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța „Un buget competitiv începe de la 25 de milioane de lei pe an"!

23 Sep 2022 823

ZIUA LIVE. CSM Municipal primește aproape 2 milioane de euro de la bugetul local. Care sunt obiectivele de performanță trasate de finanțator?

21 Sep 2022 1074

Show pe litoral Canada și Franța au dominat finalele FIBA 3x3 de la Constanța (GALERIE FOTO)

19 Sep 2022 525

Constanța Cătălin Chirilă, campion mondial și european la canoe, prezent la finalele circuitelor mondiale de baschet 3x3 (GALERIE FOTO)

19 Sep 2022 577

Andrei Talpeș a promovat concursul de ocupare a postului de director la Clubul Sportiv Municipal Constanța (DOCUMENTE)

16 Sep 2022 956

Simona Amânar, întrevedere cu Andrei Talpeș, la CSM Constanța. „A venit cu sugestii și a pus în discuție idei“ (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 727

CSM Constanța, parteneriat cu CS Farul. Clubul din str. Decebal urmează să treacă la structura sportivă municipală (GALERIE FOTO)

25 Aug 2022 938

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 1438

A avut loc prima ședință a Consiliului de Administrație al CSM Constanța (GALERIE FOTO)

20 Jun 2022 1612

Baschet 3X3 Spectacol, în weekend, pe faleza Cazino din Constanța! 25 de echipe, din 15 țări, calificări pentru Euro (GALERIE FOTO)

04 Jun 2022 1865

Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 490/2021 privind înființarea CSM Constanța. Ce se va supune aprobării consilierilor locali (DOCUMENT)

18 May 2022 1825

BC Athletic Neptun Constanța Andrei Talpeș - „Faptul că tribunele sunt pline din nou, o mare victorie“

21 Apr 2022 1178

BC Athletic Neptun Constanța Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1304

Într-un „meci teribil de greu“ cu CSM 2007 Focșani, BC Athletic Neptun Constanța speră să-și ia revanșa (GALERIE FOTO)

02 Mar 2022 1436

BC Athletic Neptun Andrei Talpeș - „Având fanii alături de noi, la Constanța nimeni nu va avea viață ușoară“

25 Feb 2022 1546